3 tips om je goed voor te bereiden op het stookseizoen

Nu we de laatste hittegolf van dit jaar achter de rug (lijken te) hebben, bereiden we je bij Enirgy graag alvast voor op het stookseizoen. Want als je gebruikmaakt van onze elektrische HR-infraroodverwarming, is het handig om op tijd voor te sorteren op de koudere periode die eraan komt. Hoe? Wij geven je drie tips!

Check de batterijen

Het klinkt als een open deur, maar toch: check de batterijen van de thermostaten die bij je infraroodpanelen horen. Zonder batterijvoeding stuurt de thermostaat je panelen niet aan, waardoor je letterlijk in de kou komt te zitten. Dat kun je eenvoudig voorkomen door nu alvast te checken of de batterijvoeding nog voldoende is. Geeft de app of het display aan dat je de batterijen moet vervangen? Haal de oude batterijen dan uit de thermostaat en plaats deze de volgende dag pas terug. Zo weet je zeker dat de thermostaat niet vastloopt.

Zorg dat je de temperatuur behoudt

De hele zomer hebben de zon en hogere temperaturen de massa van je woning (waaronder muren, vloeren en meubels) opgewarmd. Door de basistemperatuur van je woning op tijd op de juiste temperatuur in te stellen, voorkom je dat je die warmte verliest. Het opwarmen van deze massa kost namelijk veel meer energie dan het behouden ervan. Zorg dus dat de temperatuur in je woning in de eerste koude nachten niet teveel zakt. Dat doe je door de basistemperatuur van je infraroodverwarming op tijd in te stellen op zo’n 17 à 17,5 graden.

Kijk kritisch naar je programma’s

Waarschijnlijk heb je de hele zomer je infraroodverwarming niet nodig gehad. Nu het kouder wordt, is het daarom goed om kritisch te kijken naar de programma’s die je (weer) in gaat stellen. Sluiten deze nog aan op je dagelijkse bezigheden of is er iets veranderd in de momenten dat je voor werk of hobby’s buiten de deur bent? Kijk er even goed naar, zodat je zo comfortabel mogelijk de winter ingaat!

Heb je vragen over het gebruik van je infraroodverwarming? Neem gerust contact met ons op via klantenservice@enirgy.nl. We helpen je graag verder!

Duurzaam investeren in de toekomst

Meteen beginnen met besparen?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief, dan ontvang je onze drie beste bespaartips direct in je mailbox!

  •  

Liever tastbare informatie?

Download dan een van onze brochures

download
Downloads