Gasloos wonen

  • Alle oplossingen voor volledig gasloos wonen
  • Van verwarmen tot koken en warm water zonder gas
  • Milieuvriendelijk, comfortabel en toekomstbestendig

Direct contact

Wonen zonder aardgas

Wil je aardgasvrij gaan wonen en kiezen voor all-electric oplossingen? Bij Enirgy kunnen we je verder helpen met een compleet pakket aan oplossingen en maatregelen voor aardgasvrij wonen. Voor elke woning en in elke situatie. Dat kan zowel stap voor stap als in één keer. Betaalbaar, milieuvriendelijk en zeer comfortabel.

Zo maken wij je woning aardgasvrij:

Waarom gasloos wonen?

De media staan er bol van: de energietransitie. We ‘moeten’ met z’n allen van het gas af. Daarmee gaan we geleidelijk over op nieuwe, duurzame vormen van energie. De energietransitie zorgt ervoor dat mensen op zoek gaan naar een goed alternatief voor aardgas. Aardgas is immers al decennialang de norm in onze woningen. De stap maken naar gasloos wonen is niet voor iedereen gemakkelijk of vanzelfsprekend. Bij Enirgy helpen we je graag verder! Met onder andere infraroodpanelen, warmwaterdoorstromers, warmtepompen en inductiekoken bieden we je een uitstekend alternatief voor aardgas op het gebied van verwarmen, koken en warm water zonder gas. Met deze oplossingen zet je alvast een eerste stap in de energietransitie, van aardgas naar elektriciteit. Onze all-electric oplossingen vormen niet alleen een goed alternatief voor aardgas, ze zijn ook eenvoudig te koppelen aan andere duurzame energievormen, zoals zonnepanelen. Op die manier maak je de stap naar volledig duurzame energie compleet.

Hoe werkt aardgasvrij wonen?

Wonen zonder aardgas: hoe pakken we dat aan? Bij Enirgy begint het altijd met inventariseren en analyseren. Onze adviseurs kijken naar de samenstelling van je gezin, werk- en/of woonsituatie en de behoefte van de gebruikers. Niet alleen voor nu, maar vooral ook in de toekomst. Ook maken we alvast een inschatting van de duurzame maatregelen die in jouw woning mogelijk zijn. Hierbij kijken we uiteraard ook naar de isolatie van je woonhuis of appartement. Vervolgens brengen we deze helder in kaart én selecteren we op basis hiervan verschillende oplossingen en maatregelen. Samen met jou kiezen we uit deze selectie ten slotte de beste optie(s). Check ook even bij je gemeente het zogenaamde ‘warmteplan’: hierin is opgenomen wanneer en hoe jouw wijk van het aardgas gaat.

HR-infraroodverwarming

Infraroodverwarming is de beste oplossing voor verwarmen zonder aardgas. Verwarmen via infrarood werkt volledig elektrisch en is bovendien bijzonder comfortabel. Het is gezond, je kunt er gericht mee verwarmen en het is zeer energiezuinig. Bovendien is het vaak mogelijk om je woning volledig te transformeren naar all-electric infraroodverwarming binnen één dag!

Meer over HR-infraroodverwarming

Warm water zonder gas

Genieten van een heerlijk comfortabel huis en warm water… zonder gas. Je kunt je het misschien nog niet helemaal voorstellen. Toch zijn er allerlei oplossingen voorhanden om gebruik te maken van warm water zonder dat we daarvoor gas hoeven te stoken. Van doorstroomverwarmer tot zonneboiler, elektrische boiler en meer. Bij Enirgy zetten we ze graag voor je op een rijtje.

Meer over warm water zonder gas

Warmtepomp

Een warmtepomp is een goede manier om je woning zowel duurzaam te verwarmen als te voorzien van warm water zonder gas. Anders dan een reguliere cv-ketel, die warmte genereert door gas ‘op te stoken’, haalt een warmtepomp warmte uit de lucht, bodem of het grondwater, die vervolgens op de gewenste temperatuur wordt gebracht. Bij Enirgy adviseren we je hier graag over!

Meer over de warmtepomp

Energiekosten besparen, comfort verhogen

Veel mensen denken dat wanneer zij overstappen op aardgasvrij wonen, ze in moeten leveren op comfort. Maar niets is minder waar! Enirgy biedt een volledig assortiment aan alternatieve oplossingen voor aardgas, die even comfortabel als duurzaam zijn! Wij hebben alles in huis om een optimale oplossing te bieden in elke situatie. Niet alleen voor het milieu, maar ook voor je portemonnee én je welzijn. Zo bieden we met HR-infraroodverwarming van ThermIQ een bijzonder comfortabele manier van duurzaam verwarmen. Wij maken alleen gebruik van A-merk-infraroodpanelen, met een zeer hoog rendement én een zeer prettige warmte. Ook onze zonneboilers, warmtepompen, warmtepompboilers en doorstroomverwarmers bieden een prima en zeer comfortabele oplossing op het gebied van gasloos wonen.

Wat kost gasloos wonen?

In het nieuws hoor je regelmatig dat all-electric wonen (wonen zonder aardgas) erg duur is. Bij Enirgy bewijzen we iedere dag in de praktijk dat dat niet zo is. Wij bieden al een totaalpakket aan om je woning volledig aardgasvrij te maken vanaf €12.000,- met een terugverdientijd binnen 10 jaar. Maar uiteraard zijn de kosten van het verduurzamen van je woning volledig afhankelijk van jouw situatie. Wil je weten wat het kost om jouw woning aardgasvrij te maken? Neem contact met ons op, we maken graag een prijsindicatie op maat.

energie besparen, comfort verhogen

Stappenplan voor gasloos wonen

Het proces van gasloos wonen kan meerdere stappen bevatten en vereist een zorgvuldige planning. Door deze stappen en tips te volgen, kan een woning geleidelijk worden aangepast aan een gasloze toekomst en bijdragen aan een duurzamere leefomgeving. Enirgy adviseert u hier graag bij!

Energie-audit en doelen stellen: Begin met een grondige energie-audit van de woning. Bepaal energiebehoeften en stel doelen op voor het verminderen van gasverbruik.

Isolatie verbeteren: Investeer in hoogwaardige isolatie voor dak, muren en vloeren. Goede isolatie vermindert de behoefte aan verwarming.

Energiezuinige apparaten: Vervang oude apparaten door energiezuinige alternatieven. Kies voor elektrische kooktoestellen, warmtepompdrogers en andere apparaten met een laag energieverbruik.

Warmtepompinstallatie: Overweeg de installatie van een warmtepomp voor ruimteverwarming en -koeling. Er zijn lucht-lucht, lucht-water en grondgebonden warmtepompsystemen beschikbaar.

Zonne-energie: Installeer zonnepanelen op het dak om zelf duurzame elektriciteit op te wekken. Dit helpt bij het voorzien in de energiebehoefte van de woning.

Elektrische boiler of warmtepompboiler: Schakel over naar een elektrische boiler of warmtepompboiler voor de productie van warm water, waardoor gasverbruik verder wordt verminderd.

Koken zonder gas: Stap over op elektrisch koken met inductie of keramische kookplaten. Deze zijn energie-efficiënt en verminderen de afhankelijkheid van aardgas.

Monitoring en optimalisatie: Gebruik slimme meters en monitoringssystemen om het energieverbruik te volgen en optimaliseer waar nodig. Pas de levensstijl aan om bewuster met energie om te gaan.

Subsidies en financiering: Onderzoek beschikbare subsidies en financieringsmogelijkheden voor duurzame verbeteringen aan de woning. Dit kan de overstap naar gasloos wonen financieel haalbaarder maken.

Professioneel advies: Raadpleeg een professioneel energieadviseur om de specifieke situatie te beoordelen en aanbevelingen te doen die passen bij de woning en behoeften. Neem contact op met Enirgy!

Verhalen van onze klanten

gasloos wonen

Luxe, comfortabel én duurzaam wonen

Het verhaal van familie Smit

Wie kennismaakt met Dirk en Corné Smit, bemerkt meteen het enthousiasme en het plezier waarmee zij beiden vertellen over de verduurzamingsslag die ze onlangs lieten uitvoeren. Sinds de winter van 2021 is hun prachtige vrijstaande woning in Schijndel vrijwel geheel gasloos. De woning vormt dan ook hét bewijs dat duurzaamheid en luxe wonen uitstekend samen kunnen gaan. “Qua comfort is het echt perfect!”

Lees het complete verhaal

gasvrij wonen

Van jarenvijftighuis tot toekomstgerichte woning

Het verhaal van Lizeth Maasland

Toen ze een huis uit 1958 helemaal stripte om het opnieuw op te bouwen, was dat voor Lizeth Maasland het moment om de woning volledig te verduurzamen. Met onder andere zeven infraroodpanelen en een ‘plintboiler’ van Enirgy, woont Lizeth nu volledig gasloos.

Lees het complete verhaal

infraroodverwarming in kantine en kantoorruimte

Goede service, open communicatie en duurzame oplossingen

Het verhaal van Lida Spuijbroek

In het huis waar Lida Spuijbroek begin 2019 ging wonen, was op dat moment alleen heteluchtverwarming aanwezig. Een warmtebron die ze niet comfortabel, maar ook niet duurzaam vond. Ze woog verschillende alternatieven tegen elkaar af. Met als resultaat 18 infrarood-verwarmingspanelen, een warmtepomp en een warmtepompboiler van Enirgy.

Lees het complete verhaal

Meteen beginnen met besparen?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief, dan ontvang je onze drie beste bespaartips direct in je mailbox!

  •  

Liever tastbare informatie?

Download dan een van onze brochures

download
Downloads