Gasloos wonen

  • Alle oplossingen voor volledig gasloos wonen
  • Van verwarmen tot koken en warm water zonder gas
  • Milieuvriendelijk, comfortabel en toekomstbestendig

Maak een afspraak Direct contact

Wonen zonder aardgas

Wil je aardgasvrij gaan wonen en kiezen voor all-electric oplossingen? Bij Enirgy kunnen we je verder helpen met een compleet pakket aan oplossingen en maatregelen voor aardgasvrij wonen. Voor elke woning en in elke situatie. Dat kan zowel stap voor stap als in één keer. Betaalbaar, milieuvriendelijk en zeer comfortabel.

Waarom gasloos wonen?

De media staan er bol van: de energietransitie. We ‘moeten’ met z’n allen van het gas af. Daarmee gaan we geleidelijk over op nieuwe, duurzame vormen van energie. De energietransitie zorgt ervoor dat mensen op zoek gaan naar een goed alternatief voor aardgas. Aardgas is immers al decennialang de norm in onze woningen. De stap maken naar gasloos wonen is niet voor iedereen gemakkelijk of vanzelfsprekend. Bij Enirgy helpen we je graag verder! Met onder andere infraroodpanelen, warmwaterdoorstromers, warmtepompen en inductiekoken bieden we je een uitstekend alternatief voor aardgas op het gebied van verwarmen, koken en warm water zonder gas. Met deze oplossingen zet je alvast een eerste stap in de energietransitie, van aardgas naar elektriciteit. Onze all-electric oplossingen vormen niet alleen een goed alternatief voor aardgas, ze zijn ook eenvoudig te koppelen aan andere duurzame energievormen, zoals zonnepanelen. Op die manier maak je de stap naar volledig duurzame energie compleet.

Hoe werkt aardgasvrij wonen?

Wonen zonder aardgas: hoe pakken we dat aan? Bij Enirgy begint het altijd met inventariseren en analyseren. Onze adviseurs kijken naar de samenstelling van je gezin, werk- en/of woonsituatie en de behoefte van de gebruikers. Niet alleen voor nu, maar vooral ook in de toekomst. Ook maken we alvast een inschatting van de duurzame maatregelen die in jouw woning mogelijk zijn. Hierbij kijken we uiteraard ook naar de isolatie van je woonhuis of appartement. Vervolgens brengen we deze helder in kaart én selecteren we op basis hiervan verschillende oplossingen en maatregelen. Samen met jou kiezen we uit deze selectie ten slotte de beste optie(s). Check ook even bij je gemeente het zogenaamde ‘warmteplan’: hierin is opgenomen wanneer en hoe jouw wijk van het aardgas gaat.

HR-infraroodverwarming

Infraroodverwarming is de beste oplossing voor verwarmen zonder aardgas. Verwarmen via infrarood werkt volledig elektrisch en is bovendien bijzonder comfortabel. Het is gezond, je kunt er gericht mee verwarmen en het is zeer energiezuinig. Bovendien is het vaak mogelijk om je woning volledig te transformeren naar all-electric infraroodverwarming binnen één dag! 

Meer over HR-infraroodverwarming

Warm water zonder gas

Infraroodverwarming is de beste oplossing voor verwarmen zonder aardgas. Verwarmen via infrarood werkt volledig elektrisch en is bovendien bijzonder comfortabel. Het is gezond, je kunt er gericht mee verwarmen en het is zeer energiezuinig. Bovendien is het vaak mogelijk om je woning volledig te transformeren naar all-electric infraroodverwarming binnen één dag! 

Meer over warm water zonder gas

Warmtepomp

Een warmtepomp is een goede manier om je woning zowel duurzaam te verwarmen als te voorzien van warm water zonder gas. Anders dan een reguliere cv-ketel, die warmte genereert door gas ‘op te stoken’, haalt een warmtepomp warmte uit de lucht, bodem of het grondwater, die vervolgens op de gewenste temperatuur wordt gebracht. Bij Enirgy adviseren we je hier graag over! 

Meer over de warmtepomp

Energiekosten besparen, comfort verhogen

Veel mensen denken dat wanneer zij overstappen op aardgasvrij wonen, ze in moeten leveren op comfort. Maar niets is minder waar! Enirgy biedt een volledig assortiment aan alternatieve oplossingen voor aardgas, die even comfortabel als duurzaam zijn! Wij hebben alles in huis om een optimale oplossing te bieden in elke situatie. Niet alleen voor het milieu, maar ook voor je portemonnee én je welzijn. Zo bieden we met HR-infraroodverwarming van ThermIQ een bijzonder comfortabele manier van duurzaam verwarmen. Wij maken alleen gebruik van A-merk-infraroodpanelen, met een zeer hoog rendement én een zeer prettige warmte. Ook onze zonneboilers, warmtepompen, warmtepompboilers en doorstroomverwarmers bieden een prima en zeer comfortabele oplossing op het gebied van gasloos wonen.

Wat kost gasloos wonen?

In het nieuws hoor je regelmatig dat all-electric wonen (wonen zonder aardgas) erg duur is. Bij Enirgy bewijzen we iedere dag in de praktijk dat dat niet zo is. Wij bieden al een totaalpakket aan om je woning volledig aardgasvrij te maken vanaf €12.000,- met een terugverdientijd binnen 10 jaar. Maar uiteraard zijn de kosten van het verduurzamen van je woning volledig afhankelijk van jouw situatie. Wil je weten wat het kost om jouw woning aardgasvrij te maken? Neem contact met ons op, we maken graag een prijsindicatie op maat.

energie besparen, comfort verhogen

Persoonlijk advies

Bel mij terug voor nader advies of een afspraak

Liever tastbare informatie?

Download dan een van onze brochures


Downloads

× WhatsApp Available from 09:00 to 17:00 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday