Duurzaam verwarmen

Je huis of werkruimte verwarmen met positieve energie. All electric, aardgasvrij, maar vooral comfortabel. Bij Enirgy adviseren we je er graag over. In ons Centrum Duurzaam Wonen kun je onze oplossingen voor duurzaam verwarmen bovendien zelf ervaren.

Waarom duurzaam verwarmen?

De traditionele cv-installatie is al decennialang dé manier om je woning of werkruimte te verwarmen. Maar nu nieuwbouwhuizen niet meer met gas mogen worden opgeleverd en in 2050 ook bestaande huizen van het gas af moeten, is het noodzakelijk dat we naar andere vormen van verwarmen gaan kijken. Daarnaast is de verwarming een grote energieverbruiker in huis. Zo bestaat bijna 60% van je energierekening uit kosten voor je verwarming en 15% van de rekening uit de kosten voor warm water. Op een energiezuinige en duurzame manier je huis en water verwarmen loont dus. Zowel voor je portemonnee als voor het klimaat.

Comfortabel elektrisch verwarmen

Bij Enirgy werken we met infraroodverwarming als alternatief voor je cv-ketel. Infraroodverwarming werkt volledig elektrisch en is bovendien bijzonder comfortabel. Bijvoorbeeld doordat de temperatuur in de ruimte veel stabieler is. Met een cv-installatie stromen er voortdurend allerlei luchtstromen door de ruimte: het plafond is warmer dan de vloer en er is constant lucht in beweging. De verwarming slaat steeds opnieuw aan, warme lucht blijft opstijgen en er is dus continu een verschil tussen hoge en lage luchtlagen. Door voor elektrisch verwarmen te kiezen, creëer je een stabiel binnenklimaat. Daarnaast is verwarmen met infrarood beter voor je gezondheid. Dat komt doordat er geen luchtverplaatsing nodig is, waardoor er nauwelijks stof of vuildeeltjes verplaatst worden door je woning. De lucht voelt daarnaast minder droog aan. Infraroodverwarming is dan ook ideaal als je last hebt van allergieën of gevoelige luchtwegen.
De voordelen van elektrisch verwarmen:

  • Comfortabel: haal de zon in huis!
  • Stabiele temperatuur
  • Gezond
  • Zeer energiezuinig, gemiddelde besparing zelfs 30%
  • Snel te installeren en tegen lage kosten
  • Gericht verwarmen; per zone in te stellen
  • Beter voor klimaat én portemonnee
  • Tot 15% rendement op je investering
  • Ombouwen van je woning is vaak in één dag gedaan!

Gericht duurzaam verwarmen

Met infraroodverwarming van Enirgy kun je gericht duurzaam verwarmen. Moeilijk te verwarmen ruimtes worden hierdoor comfortabel warm. Maar ook bijvoorbeeld in je badkamer is infraroodverwarming zeer prettig en comfortabel. Je kunt er ook voor kiezen om infraroodverwarming in te zetten als hoofdverwarming in je woning of bedrijfspand. Zo zijn infraroodpanelen uitermate geschikt voor onder andere het duurzaam verwarmen van bedrijfspanden, kapsalons, festivals, horecagelegenheden, kerken en musea, winkels (lees hier ook onze referentiecase over het duurzaam verwarmen van winkelruimte in Amsterdam), scholen, tuinderijen, veehouderijen, bedrijfshallen, praktijkruimtes en nog veel meer.

Welke woningen komen in aanmerking voor duurzaam verwarmen?

Je zou het misschien niet zeggen, maar elke woning is te transformeren naar een volledig elektrische woning. Of je nu in een appartement woont, een tussenwoning hebt of een luxe villa bezit. Zelfs een energieneutrale woning is vaak mogelijk.
Neem contact met ons op! Wij helpen je graag met een persoonlijk advies en ontvangen je graag om alle mogelijkheden in kaart te brengen!

Informeer

Interesse?
Wat is het nut van nog jaren wachten, als je nu al duurzamer, goedkoper en comfortabeler kunt wonen zonder gas? Wij helpen je graag mee met de transitie naar een duurzame woning! Neem contact met ons op via 073 – 345 1123 of info@enirgy.nl of bezoek ons in het Centrum Duurzaam Wonen, dagelijks geopend van maandag t/m vrijdag van 10h00 tot 17h00

Meteen beginnen met besparen?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief, dan ontvang je onze drie beste bespaartips direct in je mailbox!

  •  

Liever tastbare informatie?

Download dan een van onze brochures

download
Downloads