Verbouwen? Kies voor duurzamer wonen!

Staat er een verbouwing op je planning? Dan is dat een mooi moment om te verduurzamen! Wanneer je huis ‘open ligt’ en je toch al kosten maakt voor een nieuwe dakkapel, keuken, badkamer of woonkamer, is de stap naar een duurzamere woning relatief klein. Maar hoe pak je dat aan? Waar begin je? En wat kost het? Enirgy zet het graag voor je op een rij!

Een verbouwing: hét moment voor verduurzamen!

Een verbouwing heeft vaak tot doel om je woning weer toekomstbestendig te maken. Dus waarom zou je dan niet kiezen voor de meest toekomstbestendige manier van wonen? Wonen zonder aardgas! Dat kan ineens of stap voor stap. Volledig elektrisch wonen, klein beginnen met een paar duurzame maatregelen en/of zelf energie gaan opwekken met zonnepanelen? Veel mensen denken er op dit moment over na. Een verbouwing is het ideale moment om een keuze voor bijvoorbeeld een warmtepomp, duurzame verwarming of het leggen van zonnepanelen te overwegen. Ook voor het (beter) isoleren van je vloer, dak of (spouw)muren kan een verbouwing het uitgelezen moment zijn!

Waarom duurzaam wonen?

Een verbouwing betekent vaak dat je huis helemaal gestript wordt, zodat je er een prachtige nieuwe woning van kunt maken. Daarmee is het dus een ideaal moment om na te denken over een duurzame manier van verwarmen. Want als je radiatoren bijvoorbeeld van de muur zijn, dan heb je alle vrijheid om na te denken over een alternatieve vorm van verwarmen, zoals infraroodverwarming of de aanschaf van een warmtepomp. Als je oude keuken met gasfornuis verdwijnt, kan daar eenvoudig een inductie- of elektrische kookplaat voor in de plaats komen. En als je dak er toch af gaat, is dat hét moment om zonnepanelen te overwegen. Maar waarom zou je dit nu doen? Duurzaam wonen heeft een breed scala aan voordelen: zo is het milieuvriendelijker en beter voor ons klimaat én realiseer je er een flinke besparing mee op je maandelijkse energierekening. En wist je al dat duurzaam wonen ook nog eens zéér comfortabel is? Zo haal je bijvoorbeeld met infraroodverwarming een zeer prettige warmte in huis: de warmte van de zon!

Verbouwen & verduurzamen: hoe pak je dat aan?

Een slimme verduurzamingsslag begint met een slim plan van aanpak. Laat je adviseren door een partij die gespecialiseerd is in duurzaam wonen. Bij Enirgy zijn we onafhankelijk en adviseren we je graag over de maatregelen die bij jouw situatie, woning en (ver)bouwplannen passen. Voor de één kan het bijvoorbeeld zijn dat een warmtepomp ideaal is, terwijl voor de ander juist infraroodverwarming de beste manier van duurzaam verwarmen is. Ook bij vragen over zonnepanelen, isoleren, warm water zonder gas en besparen op je energierekening helpen we je graag verder. We zetten alle mogelijkheden overzichtelijk voor je op een rij, inclusief een helder kostenplaatje, zodat je hier zelf je eigen, weloverwogen keuze in kunt maken. Daarnaast heb je bij ons altijd de keuze tussen stap voor stap verduurzamen en in één keer overstappen op gasloos wonen. Wij helpen je graag met inspiratie, informatie én realisatie!

Wat kost verduurzamen?

De kosten voor het verduurzamen van je woning zijn volledig afhankelijk van de maatregelen die je kiest. Maar welke duurzame oplossingen dat ook zijn, op den duur ga je gegarandeerd besparen. In het begin kan een duurzame oplossing zoals een warmtepomp of zonnepanelen een investering voor je betekenen, maar wel een investering die na een paar jaar gaat renderen. Bij Enirgy weten we dan ook uit ervaring: verduurzamen levert geld op! Dat is ook waar we in al onze adviezen voor gaan. Biedt een oplossing in jouw situatie niet genoeg rendement? Dan zullen wij deze niet adviseren. Samen bekijken we welke oplossingen het meest rendabel zijn in jouw situatie. Daarbij kun je altijd rekenen op een eerlijk advies, en onze oprechte drive om je in alle opzichten zo goed mogelijk te helpen. Lees hier alvast meer over wat je bijvoorbeeld kunt besparen met isoleren.

Nieuwe cv-ketel of duurzaam verwarmen?

Misschien ben je al jaren toe aan een nieuwe cv-ketel. Maar waarom zou je een cv-ketel kopen in een tijd waarin het gas langzaam maar zeker verdwijnt uit de Nederlandse woningen? Door te kiezen voor een alternatief voor de traditionele ketel, zoals infraroodverwarming, zorg je ervoor dat je woning ook na de energietransitie nog decennialang mee kan. Behalve voor infraroodverwarming kun je ook kiezen voor een warmtepomp. Ideaal als je bijvoorbeeld vloerverwarming laat leggen. Is een warmtepomp niet geschikt, maar wil je wel beschikken over warm water zonder gas? Kies dan bijvoorbeeld voor een doorstroomverwarmer! Er zijn vele verschillende mogelijkheden, en wij adviseren je graag!

 

Koude-probleem na verbouwing

We zien het wel vaker: na een verbouwing is het huis feitelijk ‘te groot’ geworden om met de bestaande radiatoren comfortabel verwarmd te worden. Je hebt dan te kampen met een koude-probleem. Met infraroodverwarming los je dit probleem eenvoudig op. Infraroodpanelen kun je namelijk per stuk plaatsen en op die manier gebruiken als aanvullende verwarming. Je hangt het paneel (of de panelen) eenvoudig boven de plek waar je extra warmte wilt creëren, steekt de stekker in het stopcontact en kunt genieten van een heerlijke, comfortabele warmte.

 

Ruimtebesparend verbouwen met infraroodverwarming

Wanneer de radiatoren van de muur zijn, zie je ongetwijfeld hoeveel ruimte je daarmee bespaart. En hoeveel ruimte er dus te winnen is door te kiezen voor infraroodverwarming. De infraroodpanelen integreer je in je plafond, of je hangt deze plat tegen het plafond aan. Op die manier worden geen (vaak storende) elementen meer geplaatst in je woonruimte. En die ruimte houd je dus over om te leven! Is montage van infraroodverwarming aan je plafond niet mogelijk? Geen probleem. Je kunt deze ook (zo hoog mogelijk en eventueel schuin) aan je wanden monteren. Zeer eenvoudig én ruimtebesparend verbouwen dus!

Snel verbouwen

Snel verbouwen en geen tijd of zin om te wachten tot er alweer een installateur zijn werkzaamheden heeft verricht? Met infraroodverwarming komt een snelle verbouwing binnen handbereik! De infraroodpanelen zijn namelijk ‘plug & play’: je monteert ze of laat ze monteren, steekt de stekker in het stopcontact en je kunt direct genieten van een heerlijk comfortabele warmte. Snel verbouwen en duurzaam verwarmen begint met een keuze voor infraroodverwarming!

Meer weten?

Wil je meer weten over de duurzame oplossingen van Enirgy? Neem contact met ons op, kom eens naar onze showroom om onze oplossingen zelf te ervaren en de toepassingen ervan te zien of vraag ons voor een presentatie op een door jou gewenste locatie . Wij vertellen je graag meer!

Meteen beginnen met besparen?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief, dan ontvang je onze drie beste bespaartips direct in je mailbox!

  •  

Liever tastbare informatie?

Download dan een van onze brochures

download
Downloads