Warm water zonder gas

Altijd warm water zonder aardgas

  • Een forse besparing op je energiekosten.
  • Milieuvriendelijk, klaar voor een gasloos Nederland.
  • Subsidiemogelijkheden.

Maak een afspraak Direct contact

Warm water… zonder gas

Genieten van een heerlijk comfortabel huis en warm water… zonder gas. Je kunt je het misschien nog niet helemaal voorstellen. Toch zijn er al allerlei oplossingen voorhanden om gebruik te maken van warm water zonder dat we daarvoor gas hoeven te stoken. Bij Enirgy zetten we ze graag voor je op een rijtje. Wil je een persoonlijk advies, afgestemd op jouw wensen en woonsituatie? Kom dan eens langs in ons Centrum Duurzaam Wonen of neem contact met ons op!

Warmwater-oplossing met of zonder opslag

Warm water zonder gas kun je op verschillende manieren creëren. Deze oplossingen zijn onder te verdelen in twee typen: oplossingen met opslag van warm water en oplossingen zonder opslag van warm water. Op dit moment maken we in Nederland (áls we gebruik maken van warm water-oplossingen zonder gas) vooral gebruik van systemen met opslag. Dat zijn bijvoorbeeld de zonneboiler en warmtepompboiler. Gebruik van de zonneboiler kan in de winter problematisch zijn, omdat de boiler dan niet altijd genoeg warm water levert. Met een warmtepompboiler heb je dit probleem niet. Een oplossing zonder de opslag van warm water, is de doorstroomverwarmer.

Zo maken wij je woning gasvrij

Doorstroomverwarmer

Een doorstroomverwarmer, ook wel ‘instant heater’ genoemd, werkt heel simpel. Het apparaat bestaat uit een spiraalvormige buis. Aan de ene kant stroomt hier het koude leidingwater in, en aan de andere kant stroomt het verwarmde water hier weer uit. In de spiraal zitten elektrische verwarmingselementen, die het doorstromende water direct opwarmen tot de ingestelde temperatuur.

Een doorstroomverwarmer plaats je in principe in elke ruimte waar je warm water nodig hebt, zodat er geen warmte verspild wordt bij het transporteren van warm water door je woning. Met een instant heater bespaar je fors op zowel waterverbruik (geen ‘aanloopverspilling’ meer: water dat wegvloeit terwijl je wacht tot het water warm is) als energieverbruik. Zo heeft een doorstroomverwarmer een rendement van 98%, genereert het een minimaal warmteverlies, omdat het water niet door koude leidingen stroomt en wordt het water exact op de juiste temperatuur verwarmd, waardoor je het meest efficiënt omgaat met energie. Kortom: een doorstroomverwarmer is een zeer aantrekkelijk alternatief voor je huidige warmwater-voorziening!

Zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit twee onderdelen: een systeem dat de warmte genereert en een vat waarin het warme water opgeslagen wordt. Het systeem dat de warmte genereert, kan een zonnecollector op het dak zijn (die vangt het zonlicht op) of een warmtewisselaar-plaat (deze maakt gebruik van de buitentemperatuur en hoeft niet in de zon te liggen). Met een zonneboiler genereer je op een super-duurzame manier warm water. Een bijkomend voordeel van een zonneboiler is dat je hiervoor subsidie kunt krijgen.

Warmtepompboiler

Met een warmtepompboiler onttrek je warmte aan de omgevingslucht, om deze vervolgens te gebruiken voor het verwarmen van het water in je woning. Er bestaan zowel systemen waarbij binnenlucht wordt aangetrokken door het toestel als systemen waarbij buitenlucht wordt aangetrokken. Met een warmtepompboiler bespaar je fors op je energieverbruik ten opzichte van een klassieke boiler op elektriciteit. Met het plaatsen van één warmtepompboiler heb je vaak al genoeg warm water in huis om te kunnen voldoen aan een grote warmwater-behoefte. Dit is tegelijkertijd één van de nadelen van de warmtepompboiler: deze is behoorlijk groot en je hebt er dus ruimte voor nodig.

Warm wateroplossingen op maat

Welke warmwater-oplossing in jouw geval het meest geschikt is, is afhankelijk van verschillende factoren. Die bespreken we graag met je in een persoonlijk gesprek zodat we je kunnen voorzien van een advies op maat. Waar je ook voor kiest, wij werken alleen samen met de beste leveranciers in de regio. Op die manier weet je zeker dat je altijd kiest voor kwaliteit en betrouwbaarheid.

Maak een afspraak Direct contact

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze e-mailnieuwsbrief.

  •  

Liever tastbare informatie?

Download dan een van onze brochures


Downloads