Cv-ketel vervangen

Heb je een oude cv-ketel of heeft je cv-ketel geen optimaal rendement? Wil je binnenkort je cv-ketel vervangen en twijfel je of dit een verstandige keuze is? Nu de energietransitie in volle gang is, zijn steeds meer mensen op zoek naar een alternatief voor hun ketel. Bij Enirgy begeleiden we mensen die hun cv-ketel willen vervangen. Samen bekijken we hoe we je huis kunnen voorzien van oplossingen zonder aardgas. Stap voor stap of in één keer: het kan allemaal. Indien gewenst begeleiden we het gehele traject, van advies tot levering, inclusief installatie. Eén ding weet je zeker: bij Enirgy maak je altijd een duurzame keuze!

Duurzaam verwarmen versus traditioneel verwarmen

De energietransitie vergt van mensen dat ze anders gaan denken over verwarmen, wonen en energie opwekken. Veel mensen denken dat dat gepaard gaat met geitenwollen sokken of een extra dikke trui. Niets is echter minder waar! Je cv-ketel vervangen door een duurzamer alternatief om je woning te verwarmen betekent niet dat je daarvoor moet inboeten aan comfort. Kies je bijvoorbeeld voor een warmtepomp en vloerverwarming, dan zul je gegarandeerd altijd een heerlijk comfortabele woning hebben. En dat geldt zeker ook voor infraroodverwarming als alternatief voor je cv-ketel. Ook infraroodverwarming biedt namelijk een zeer prettige, bijzonder comfortabele warmte: de warmte van de zon! Kortom: duurzaam, gasloos verwarmen hoeft zéker niet gepaard te gaan met minder comfort. Sterker nog: in veel gevallen ga je juist meer comfort ervaren!

Alternatief voor ketel

Infraroodverwarming of een warmtepomp vormt dus een prima alternatief voor je traditionele ketel en centrale verwarming. Maar wij begrijpen dat je cv-ketel vervangen door infraroodpanelen en/of een warmtepompsysteem nog bij veel mensen een ver-van-hun-bed-show is. Infraroodpanelen zijn nog relatief onbekend, en misschien wil je eerst weten hoe de vork precies in de steel steekt. Daarom bezoeken wij je graag voor een presentatie van onze infraroodverwarming op locatie. Je ziet én voelt dan in je eigen omgeving hoe een infraroodpaneel werkt en wat de mogelijkheden en toepassingen zijn. Daarnaast ben je welkom in onze showroom, ons Centrum Duurzaam Wonen in Vught (Noord-Brabant), voor een eerste, vrijblijvende kennismaking met infraroodverwarming én met ons.

Behalve voor infraroodverwarming, kun je ook kiezen voor een warmtepomp wanneer je je cv-ketel wilt vervangen. Daarbij kijken we naar je wensen, maar ook naar de (technische) situatie in huis. Heb je vloerverwarming, dan is een warmtepomp erg geschikt. Maak je gebruik van traditionele radiatoren, dan kun je beter niet kiezen voor een warmtepomp. De combinatie van een warmtepomp met radiatoren brengt namelijk (technisch gezien) een wat complexere situatie met zich mee. Wat je wensen en situatie ook zijn, wij helpen je graag om keuzes te maken die perfect bij je passen. Keuzes waarbij je een optimaal rendement haalt uit je energieverbruik. In onze showroom zetten we alle mogelijkheden voor je op een rij én kun je onze oplossingen zelf ervaren.

Cv-ketel vervangen & je warmwatervoorziening

Je kunt dus kiezen voor infraroodverwarming of een warmtepomp om je huis te verwarmen zonder gas. Maar wanneer je kiest voor infraroodverwarming, hoe zit het dan met je warmwater-voorziening? Want je cv-ketel zorgt nu immers niet alleen voor een warm huis, maar ook voor warm water. Bij Enirgy weten we uit ervaring dat er genoeg comfortabele alternatieven voor je cv-ketel beschikbaar zijn als het gaat om warm water zonder gas. Enirgy adviseert je graag bij je keuze voor alternatieven voor je oude cv-ketel op het gebied van warm water, zoals een warmtepomp, zonneboiler of doorstroomverwarming. Wij werken nauw samen met professionele partners op het gebied van warm-watervoorziening, zodat wij je desgewenst een complete oplossing kunnen bieden wanneer je je cv-ketel wilt vervangen. Daarbij kijken we naar de hoeveelheid warm water die je verbruikt, de hoeveelheid warm water die je in de toekomst nodig denkt te hebben en waar in je woning je dit warme water nodig hebt. In ons Centrum Duurzaam Wonen vertellen we je er meer over! Of maak een afspraak bij jou thuis om je vrijblijvend te laten adviseren over de mogelijkheden!

Ontdek de voordelen van infraroodverwarming

Infraroodverwarming is dé duurzame keuze als het gaat om verwarmen. Kies je voor infraroodverwarming als alternatief voor je cv-ketel? Dan is het goed te weten dat je niet alleen duurzaam bezig bent, maar dat je ook nog eens profiteert van allerlei andere voordelen. Zo is infraroodverwarming flexibel in te zetten: je plaatst de infrarood panelen in je gehele woning als hoofdverwarming, of alleen op de plaatsen waar dat (lokaal) nodig is. De infraroodpanelen zijn los aan te sturen, waardoor je energie bespaart op plekken waar je even geen warmte nodig hebt. Maar het betekent ook dat je extra comfort en warmte eenvoudig creëert op de plekken waar dat nodig is in huis. De infraroodpanelen geven dezelfde warmte af als de zon, waardoor je je in je eigen huis heerlijk kunt koesteren in deze warmte. 100% veilig én bovendien gezonder, omdat je geen last meer hebt van luchtcirculatie in huis. Met infraroodverwarming bespaar je bovendien fors op je energierekening. En doordat je geniet van stralingswarmte, kun je vaak ook nog eens op relatief lage temperatuur je huis comfortabel warm ‘stoken’. Wel zo prettig!

Elektrische ketel of warmtepomp

Behalve voor infraroodverwarming en/of een warmtepomp, zou je ook kunnen kiezen voor een elektrische ketel (elektrische cv-ketel). Een elektrische cv-ketel zorgt ook voor verwarming van je radiatoren, maar biedt geen warm water. Of een elektrische ketel iets voor jou is, is net zoals bij onze andere duurzame maatregelen, een afweging die persoonlijk is. Wat is er technisch gezien mogelijk? Wat zijn je wensen? Wanneer behaal je het optimale rendement uit je stroomverbruik? Samen met jou bekijken we de vele mogelijke alternatieven om je cv-ketel te vervangen, zoals de elektrische cv-ketel. Daarnaast kun je uiteraard kiezen voor een warmtepomp. Heb je vloerverwarming? Dan leent je woning zich waarschijnlijk goed voor een warmtepomp. Een warmtepomp kun je namelijk relatief eenvoudig koppelen aan je vloerverwarming, waardoor je ook op een (relatief) lage temperatuur lekker warme voeten hebt. In bestaande woningen met vloerverwarming is de warmtepomp dus een goed alternatief voor je cv-ketel om je woning te verwarmen. Bij Enirgy installeren we geen hybride warmtepompen. Dit omdat wij geloven in ‘all electric’, liefst in combinatie met zonnepanelen. Bij all electric ga je volledig aardgasvrij wonen, en kies je dus voor een volledig elektrische warmtepomp, en geen hybride warmtepomp. Heb je interesse in een hybride warmtepomp? Neem toch gerust contact met ons op, we vertellen je graag waarom wij pleiten voor een volledig elektrische warmtepomp.

Kosten ketel

Als je de aanschaf van een nieuwe cv-ketel overweegt, of je ‘oude’ cv ketel laat vervangen door een andere, duurzamere optie om je woning te verwarmen, dan ben je natuurlijk benieuwd wat de kosten zijn. Bij Enirgy bekijken we dit graag samen met jou, en zetten we alle kosten voor je op een rij. Daarbij spelen meer zaken een rol dan alleen de keuzes die je maakt voor de duurzame maatregelen die je in je woning wilt doorvoeren. Heb je bijvoorbeeld een goed geïsoleerd huis? Heb je zonnepanelen op je dak liggen of overweeg je de aanschaf hiervan? Hoe ziet je gezinssituatie eruit en wat zijn je toekomstplannen? In een goed geïsoleerd huis heb je uiteraard minder kosten dan in een wat slechter geïsoleerd huis. En hoe meer mensen gebruik maken van je woning, hoe hoger de energiekosten. Wij zetten alle relevante zaken op een rij en maken een helder kostenplaatje voor je.

Heb je een geïsoleerde woning nodig als je je cv-ketel wilt vervangen?

Vaak hoor je dat je voor de aanschaf van een duurzamer alternatief voor je cv-ketel een geïsoleerde woning moet hebben. Uiteraard is het fijn als je een goed geïsoleerde woning hebt! Maar omdat je met infrarood de massa verwarmt in plaats van de lucht, is (bijvoorbeeld) infraroodverwarming ook geschikt voor een wat minder goed geïsoleerde woning. Je kunt dus prima verduurzamen met de aanschaf van infraroodverwarming of een ander alternatief voor je cv-ketel, ook als je woning wat minder goed geïsoleerd (matig geïsoleerd) is. Op die manier is infraroodverwarming, of een ander alternatief voor je cv-ketel, ook zéér geschikt voor bestaande woningen.

Nieuwe ketel kopen of cv-ketel vervangen?

Wil je een nieuwe cv-ketel kopen of wil je je ketel toch liever vervangen door een toekomstbestendiger alternatief en op die manier gaan voor een duurzame keuze? Bij Enirgy adviseren we je graag over de vele mogelijkheden die je hebt om je cv-ketel te vervangen en gebruik te gaan maken van een alternatief dat duurzamer, milieuvriendelijker, kostenbesparend én comfortabeler is. Inclusief installatie door onze vakkundige monteurs. Dat doen we zowel in nieuwbouwprojecten als in bestaande woningen. Neem gerust contact met ons op, we vertellen je graag meer.

Plan een persoonlijke afspraak met een van onze adviseurs

Heb je vragen over duurzaam wonen, positive enirgy of wil je zelf eens ervaren?

Direct contact

Meteen beginnen met besparen?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief, dan ontvang je onze drie beste bespaartips direct in je mailbox!

  •  

Liever tastbare informatie?

Download dan een van onze brochures

download
Downloads