Cv-ketel vervangen

Heb je een oude cv-ketel of heeft je cv-ketel geen optimaal rendement? Wil je binnenkort je cv-ketel vervangen en twijfel je of dit een verstandige keuze is? Nu de energietransitie (van aardgas naar duurzamer energiebronnen) in volle gang is, zijn steeds meer mensen op zoek naar een alternatief voor hun ketel. Bij Enirgy begeleiden we mensen die hun cv-ketel willen vervangen. Samen bekijken we hoe we je huis (verder) kunnen verduurzamen. Indien gewenst begeleiden het gehele traject, van advies tot levering, inclusief installatie.

Infraroodverwarming versus traditioneel verwarmen

De energietransitie vergt van mensen dat ze anders gaan denken over verwarmen, wonen en energie opwekken. Veel mensen denken dat dat gepaard gaat met geitenwollen sokken of een extra dikke trui. Niets is echter minder waar! Je cv-ketel vervangen door een duurzamer alternatief betekent niet dat je daarvoor moet inboeten aan comfort. Zeker niet als je kiest voor infraroodverwarming als alternatief voor je cv-ketel. Infraroodverwarming biedt namelijk een zeer prettige, bijzonder comfortabele warmte. In je gehele woning, of alleen op de plaatsen waar dat (lokaal) nodig is. De infraroodpanelen zijn los aan te sturen, waardoor je energie bespaart op plekken waar je even geen warmte nodig hebt. Maar het betekent ook dat je extra comfort en warmte eenvoudig creëert op de plekken waar dat nodig is in huis. De infraroodpanelen geven dezelfde warmte af als de zon, waardoor je je in je eigen huis heerlijk kunt koesteren in deze warmte. 100% veilig. Met infraroodverwarming bespaar je bovendien fors op je energierekening. Wel zo prettig! 

Alternatief voor ketel

Infraroodverwarming is dus een prima alternatief voor je traditionele ketel en centrale verwarming. Maar wij begrijpen dat je cv-ketel vervangen door infraroodpanelen nog bij veel mensen een ver-van-hun-bed-show is. Infraroodpanelen zijn nog relatief onbekend, en misschien wil je eerst weten hoe de vork precies in de steel steekt. Daarom bezoeken wij je graag voor een presentatie van onze infraroodverwarming op locatie. Je ziet én voelt dan in je eigen omgeving hoe een infraroodpaneel werkt en wat de mogelijkheden en toepassingen zijn. Daarnaast ben je welkom in onze showroom in ons Centrum Duurzaam Wonen voor een eerste, vrijblijvende kennismaking. Behalve voor infraroodverwarming, kun je ook kiezen voor een warmtepomp. Daarbij kijken we naar je wensen, maar ook naar de (technische) situatie in huis. Heb je bijvoorbeeld vloerverwarming, dan is een warmtepomp erg geschikt. Maak je gebruik van traditionele radiatoren, dan kun je beter niet kiezen voor een warmtepomp. De combinatie van een warmtepomp met radiatoren brengt namelijk (technisch gezien) een wat complexere situatie met zich mee. Ook de aanschaf van een hybride warmtepomp behoort tot de mogelijkheden. Wat je wensen en situatie ook zijn, wij helpen je graag om keuzes te maken die optimaal bij je passen. Keuzes waarbij je altijd kiest voor het optimale rendement uit je stroomverbruik. In onze showroom zetten we alle mogelijkheden voor je op een rij én kun je onze oplossingen zelf ervaren. Op die manier kun je rustig kennismaken met alternatieven ter vervanging van je cv-ketel. 

 Cv-ketel vervangen door warmtepomp of doorstroomverwarmer

Met alleen verwarming ben je er natuurlijk nog niet. Want je cv-ketel zorgt nu immers ook voor warm water in je woning. Enirgy kan je indien gewenst bijstaan bij je keuze voor alternatieven voor je oude cv-ketel op het gebied van warm water, zoals een (hybride) warmtepomp, zonneboiler of doorstroomverwarming. Wij werken nauw samen met professionele partners op het gebied van warm-watervoorziening, zodat wij je desgewenst een complete oplossing kunnen bieden wanneer je je cv-ketel wilt vervangen. Daarbij kijken we naar de hoeveelheid warm water die je verbruikt, de hoeveelheid warm water die je in de toekomst nodig denkt te hebben en waar in je woning je dit warme water nodig hebt. In ons Centrum Duurzaam Wonen vertellen we je er meer over!  

 

 

Elektrische ketel 

Behalve voor infraroodverwarming en/of een warmtepomp, zou je ook kunnen kiezen voor een elektrische ketel. Die zorgt ook voor verwarming van je radiatoren, maar biedt geen warm water. Of een elektrische ketel iets voor jou is, is net zoals bij onze andere duurzame maatregelen, een afweging die persoonlijk is. Wat is er technisch gezien mogelijk? Wat zijn je wensen? Wanneer behaal je het optimale rendement uit je stroomverbruik? Samen met jou bekijken we de vele mogelijke alternatieven om je cv-ketel te vervangen. 

Kosten ketel 

Als je de aanschaf van een nieuwe cv-ketel overweegt, of je ‘oude’ cv ketel laat vervangen door een andere, duurzamere optie, dan ben je natuurlijk benieuwd wat de kosten zijn. Bij Enirgy bekijken we dit graag samen met jou, en zetten we alle kosten voor je op een rij. Daarbij spelen meer zaken een rol dan alleen de keuzes die je maakt voor de duurzame maatregelen die je in je woning wilt doorvoeren. Heb je bijvoorbeeld een goed geïsoleerd huis? Heb je zonnepanelen op je dak liggen of overweeg je de aanschaf hiervan? Hoe ziet je gezinssituatie eruit en wat zijn je toekomstplannen? In een goed geïsoleerd huis heb je uiteraard minder kosten dan in een wat slechter geïsoleerd huis. En hoe meer mensen gebruik maken van je woning, hoe hoger de energiekosten. Wij zetten alle relevante zaken op een rij en maken een uitgebreid kostenplaatje voor je. 

Nieuwe ketel kopen of cv-ketel vervangen?

Wil je een nieuwe cv-ketel kopen of wil je je ketel toch liever vervangen door een toekomstbestendiger alternatief? Bij Enirgy adviseren we je graag over de vele mogelijkheden die je hebt om je cv-ketel te vervangen en gebruik te gaan maken van een alternatief dat duurzamer, milieuvriendelijker, kostenbesparend én comfortabeler is. Inclusief installatie door onze vakkundige monteurs. Neem hiervoor contact met ons op, we vertellen je graag meer.

Plan een persoonlijke afspraak met een van onze adviseurs

Heb je vragen over duurzaam wonen, positive enirgy of wil je zelf eens ervaren?

Maak een afspraak Direct contact

Persoonlijk advies

Bel mij terug voor nader advies of een afspraak

Liever tastbare informatie?

Download dan een van onze brochures


Downloads

× WhatsApp Available from 09:00 to 17:00 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday