Volledig over op duurzaam wonen

Met vier infraroodpanelen, een elektrische boiler voor het douchen en een plintboiler in de keuken, zijn Daisy Petrona en haar gezin sinds januari 2018 volledig van het gas af. En met de 22 zonnepanelen op hun dak, zijn ze ook nog vrijwel helemaal zelfvoorzienend. Goed voor mens, milieu, maatschappij én portemonnee.

Project in het kort

  • Woonhuis in Uden
  • Geheel gasloos
  • Voorzien van vier infraroodpanelen
  • Aansturing o.b.v. vooraf ingesteld programma

“Duurzaam wonen stond al heel lang op ons wensenlijstje”, vertelt Daisy Petrona. “Toen we in 2015 ons huis konden kopen van de woningbouwvereniging, hebben we dan ook meteen actie ondernomen. Dat begon met zonnepanelen, die we eerst huurden en later aanschaften. Toen ik een documentaire zag over de gaswinning in Groningen, wist ik het zeker: ik wilde van het gas af.”

Hoe Daisy en haar man dat aan moesten pakken, wisten ze niet. Maar via enkele omzwervingen kwamen ze bij Enirgy terecht. “Bij Enirgy lieten ze me zelf voelen en ervaren hoe de warmte van infrarood voelt. Ik vond het heerlijk, dus ik wist meteen: dit willen we.” En dus kwamen er drie infraroodpanelen in de woonkamer, één in de badkamer, één in de gang en één in de keuken. Genoeg om het huis behaaglijk warm te ‘stoken’. “Via de app heb ik de panelen zo geprogrammeerd, dat ze standaard op 18 graden staan. Overdag verwarmen ze het huis tot 19 graden. Anders dan met cv, is dat met infrarood al een heel behaaglijke temperatuur. Het paneel in de badkamer brandt alleen ’s ochtends en ‘s avonds tijdens de ‘spitsuren’.”

“Als ik mijn ogen dichtdoe, is het net of ik op het strand zit. Heerlijk!”

Het wonen zonder aardgas beviel Daisy en haar gezin zo goed, dat ze in januari 2018 hun gasleiding hebben laten verzegelen. Sindsdien betalen ze alleen nog de stroom die ze extra bijgeleverd krijgen, wanneer de stroom die ze zelf opwekken met hun zonnepanelen niet voldoende is. “Volgens berekeningen zouden we voor 97% zelfvoorzienend moeten zijn”, vertelt ze. “Of dat precies klopt, heb ik nog niet nagerekend, maar onze energiekosten zijn hoe dan ook erg laag.” Maar de kosten zijn niet de enige reden dat Daisy de panelen van Enirgy kan aanbevelen. “Het is gewoon heel behaaglijk. Als ik mijn ogen dicht doe, is het net of ik op het strand zit, heerlijk. Ook wordt de lucht in de kamer niet droog, zoals bij cv. En dat merk je, het is prettiger. Mensen zouden het echt zelf eens moeten ervaren; je merkt pas hoe fijn deze warmte is, als je zelf onder zo’n paneel gaat zitten.”

Terug naar alle verhalen

duurzaam wonen

“Naast de panelen zijn ook de mensen van Enirgy erg prettig. De betrokkenheid is subliem. Als er iets is of ik heb een vraag, dan zijn ze er altijd. Als het nodig is, staan ze zelfs op zondagochtend hier op de stoep. Eén van de panelen gaf een klein tikje op het moment dat het aansprong. Niks storends, maar van Enirgy kreeg ik meteen een nieuw paneel. Al met al ben ik zeer tevreden over de service!”

En waar mogen wij jou mee helpen?

Wil jij ook graag verduurzamen maar weet je niet zo goed waar te beginnen? Onze specialisten helpen je graag verder! Als je een afspraak maakt bij Enirgy, komt er een specialist bij jou thuis langs om zo goed inzicht te krijgen in de te realiseren verbeteringen. Deze afspraak is geheel vrijblijvend.

Direct contact

Duurzaam wonen, wat zijn de mogelijkheden?

Ontvang informatie over de mogelijkheden en voordelen van duurzaam wonen.

Neem contact op

Deze duurzame keuzes maakten onze klanten!

Lees hoe anderen onze positieve Enirgy hebben ervaren.

Bekijk ervaringen

Plan een persoonlijke afspraak met een van onze adviseurs

Een persoonlijk en geheel vrijblijvend advies van een van onze specialisten.

Maak een afspraak

Meteen beginnen met besparen?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief, dan ontvang je onze drie beste bespaartips direct in je mailbox!

  •  

Liever tastbare informatie?

Download dan een van onze brochures

download
Downloads