Duurzaam investeren, juist nu!

Goed nieuws op het gebied van duurzaam ondernemen! “Ondanks de coronacrisis investeren steeds meer bedrijven in verduurzaming,” is de conclusie van een onderzoek in opdracht van ING. Hoewel de horeca en evenementensector hard worden geraakt, zijn er genoeg bedrijven die inmiddels volledig zijn hersteld. En juist die bedrijven beginnen de noodzaak om te verduurzamen steeds meer te voelen. Maar welke maatregelen kun je nu (als particulier of als bedrijf) concreet nemen om te verduurzamen? Wij zetten het voor je op een rij.

Energietransitie

Niet alleen corona heeft invloed op de keuzes die bedrijven én particulieren maken, ook de energietransitie waarin we ons momenteel bevinden speelt een grote rol. Uitspraken als “we moeten van het gas af” zie je vaak terug in de media. Met de energietransitie wordt bedoeld dat we met z’n allen langzaam alternatieven zoeken voor het gebruik van aardgas in huizen of bedrijfspanden en zo uiteindelijk volledig duurzame energie gaan gebruiken. Dat is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor je maandelijkse kosten. Door gebruik te maken van een of meer all-electric oplossingen, kun je namelijk flink besparen op je energierekening.

Zonnepanelen: wek je eigen energie op

In tegenstelling tot fossiele brandstoffen, zoals aardgas, is de zon een onuitputtelijke bron van energie die er altijd is om energie mee op te wekken. Zélfs als het niet zo’n zonnige dag is. Daarnaast komen er tijdens het opwekken van zonne-energie geen schadelijke stoffen vrij, wat bijdraagt aan de bescherming van het milieu. Wist je dat zonnepanelen ook de waarde van je huis of bedrijfspand verhogen? Zelf stroom opwekken verbetert namelijk je energielabel én draagt bij aan een lagere energierekening. Met de stroom die je met zonnepanelen zelf opwekt, kun je veel apparaten en toepassingen in en rond je huis of bedrijfspand aansturen. Daar krijgen wij positieve energie van!

Infraroodverwarming als duurzame investering

Infraroodverwarming is ook een goed voorbeeld van een duurzame investering. Door over te stappen van convectieverwarming naar infrarood bespaar je flink op het gasverbruik en reduceer je de uitstoot van CO2. Zeker in combinatie met zonnepanelen (of een andere duurzame energieoplossing) is het effect direct voelbaar. Lekker slim! Daarnaast zorgen de infraroodpanelen voor een comfortabel en gezond binnenklimaat. In tegenstelling tot reguliere radiatoren verwarmt infraroodverwarming niet de lucht, maar de mensen en objecten, precies op de plek waar het nodig is. Hierdoor wordt het benauwde gevoel, dat vaak het gevolg is van convectieverwarming, voorkomen. Doordat infraroodverwarming zich direct richt op de mensen en objecten, vindt er geen luchtcirculatie plaats. Dit heeft zeker in deze coronatijd vele voordelen. Het ventileren van ruimtes zorgt bijvoorbeeld niet langer voor warmteverlies.

Advies op maat

Naast zonnepanelen en infraroodverwarming zijn er nog talloze andere mogelijkheden om te besparen én om bij te dragen aan een duurzamere wereld. Welke producten kunnen behulpzaam zijn wanneer je anders met energie wilt omgaan? En welke keuzes passen bij je (bedrijfs)pand, wensen en situatie? Bij Enirgy is het onze missie om je advies, producten en diensten te bieden die je helpen bij deze en andere vragen.

In onze showroom hebben we allerlei duurzame materialen geïmplementeerd, zodat je deze live kunt ervaren. Van slimme verlichting tot verschillende soorten isolatie, van inductiekookplaten tot diverse oplossingen voor warm water, en natuurlijk ’s werelds best geteste infraroodpanelen om je bedrijfspand of woonhuis gasloos te verwarmen. Hoe comfortabel is een infraroodpaneel, welke oplossingen bestaan er voor warm water en wat kan smarthome je bieden qua gemak en besparing? In het Centrum Duurzaam Wonen vertellen we je er graag meer over. Ook nu persoonlijk contact soms lastiger te realiseren is, doen wij er alles aan om je dit op een verantwoorde manier tóch aan te kunnen bieden.

Meer weten over oplossingen die bij jou passen?
Neem gerust contact met ons op om een afspraak te maken!

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen?

Neem contact met ons op!

Heb je vragen over duurzaam wonen, positive enirgy of wil je zelf eens ervaren?

Contact

Plan een persoonlijke afspraak
met een van onze adviseurs

Heb je vragen over duurzaam wonen, positive enirgy of wil je zelf eens ervaren?

Afspraak maken

Meteen beginnen met besparen?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief, dan ontvang je onze drie beste bespaartips direct in je mailbox!

  •  

Liever tastbare informatie?

Download dan een van onze brochures

download
Downloads