Duurzaam wonen

Willen we onze mooie planeet behouden voor morgen, dan zullen we allemaal vroeg of laat duurzamer moeten gaan wonen. Maar wat is duurzaam wonen eigenlijk? Hoe doe je dat? Is het energieneutraal wonen? Wonen zonder gas? En wat betekent duurzaam gaan wonen voor je wooncomfort? Bij Enirgy helpen we je graag bij deze én andere vragen. Zodat jij zelf weloverwogen kunt bepalen welke stappen je wilt zetten in duurzaam wonen.

Direct contact

Wat is duurzaam wonen?

Duurzaam wonen kun je op veel verschillende manieren definiëren. Zo kun je hierbij denken aan wonen zonder aardgas, zelf je eigen energie opwekken, bouwen met duurzame materialen, je woning goed isoleren of zelfs je tuin (verder) vergroenen. Wat duurzaam wonen is, is dus voor iedereen verschillend. Zie je door de bomen het bos niet meer? Dan is het goed te weten dat je met kleine stapjes al een groot verschil kunt maken. En dat je je woning prima in fases kunt verduurzamen. Eén ding is zeker: per 2050 moeten we allemaal van het gas af. Op dat moment zullen we allemaal duurzamer moeten gaan wonen. Bij Enirgy helpen we je hier graag bij! Met een dienstverlening die bij jou past.

Altijd een persoonlijk advies

Bij Enirgy denken we dat duurzaam gaan wonen vooral moet aansluiten bij jouw wensen en verwachtingen. Daarom stemmen wij graag in een persoonlijk gesprek met je af wat we voor je kunnen betekenen. Wil je energie besparen, zelf je eigen energie opwekken, gasloos gaan wonen…? Bij Enirgy kun je altijd rekenen op een advies op maat! Kies je voor één van onze oplossingen, dan krijg je er bovendien gratis een quick scan bij van je huidige energieverbruik. Komen we in jouw woning, dan bekijken we direct enkele energiebesparende maatregelen die je direct kunt nemen! Zo begin je meteen met duurzamer wonen!

Duurzaam én comfortabel wonen

Bij Enirgy weten we uit ervaring dat duurzaam wonen niet betekent dat je wooncomfort achteruit gaat. Integendeel: duurzaam wonen levert niet alleen geld op, maar ook een hoger comfort! Hiervoor is het uiteraard wel van belang dat je de juiste duurzame oplossingen kiest. Past een warmtepomp wel bij je woning? Heeft je zonneboiler voldoende capaciteit en welke oplossing kies je voor gasloos koken? Bij Enirgy adviseren we je graag over de oplossingen die in jouw situatie zorgen voor een duurzame woning én een ultiem wooncomfort. Of het nu gaat om duurzaam verwarmen, warm water zonder gas of de hoeveelheid zonnepanelen waarmee je voorziet in je stroombehoefte: wij zorgen voor de perfecte combinatie van duurzaamheid en luxe.

Wat zijn de kosten van duurzaam wonen?

De kosten van het verduurzamen van je woning zijn uiteraard afhankelijk van de duurzame maatregelen die je kiest. Ga je voor het hele pakket of wil je stap voor stap verduurzamen? Je budget speelt daarbij vanzelfsprekend een grote rol bij. Bij Enirgy weten we één ding zeker: verduurzamen levert geld op! Duurzaam wonen vergt op korte termijn uiteraard een investering, maar wel één die op de lange termijn (als je het slim aanpakt) vrijwel altijd rendeert. Wij zetten de kosten én baten van duurzaam wonen in jouw situatie graag voor je op een rij. Eerlijk en transparant. Zodat je zelf een weloverwogen keuze kunt maken. Wil je al direct besparen op je energiekosten? Lees hier meer over slim besparen!

Hoe verduurzaam je jouw woning?

Je woning verduurzamen kan op vele verschillende manieren. Hieronder hebben wij een aantal aandachtspunten voor je op een rij gezet:
– Zonnepanelen
– Duurzaam verwarmen
– Warm water zonder gas
– Duurzame energie
– Isoleren
– Energie besparen en energiebesparende maatregelen
– Elektrisch rijden
– Duurzaam consumeren & afval verminderen
– Duurzaam interieur

Uiteraard zijn er nog veel meer manieren om je leven duurzaam in te richten! Maar met deze negen punten kom je zeker een heel eind. Bij Enirgy adviseren we je graag over de stappen die jij kunt zetten om direct je footprint te verkleinen. Neem contact met ons op voor meer informatie of lees hier meer over het verduurzamen van je woning.

infrarood panelen

Zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je je eigen, duurzame energie op. Zonnepanelen laten leggen is dan ook altijd een goed idee als je wilt investeren in duurzaam wonen! Wel is het handig om je bij je keuze voor een zonnepanelenleverancier goed te laten adviseren. Want als het over zonnepanelen gaat, zijn er een aantal valkuilen. Zo denken veel mensen dat méér zonnepanelen laten leggen per definitie het beste is. Maar als je kijkt naar energieverbruik, rendement en je eigen portemonnee, dan klopt dat zeker niet altijd. Energie die je niet gebruikt, lever je nu nog terug aan het net. En dat is financieel gezien niet zo interessant. Wil je toch graag zoveel mogelijk panelen op je dak leggen, terwijl je daarmee misschien meer energie opwekt dan je gebruikt? Denk dan eens na over andere duurzame, gasloze oplossingen. In plaats van koken op gas kun je elektrisch gaan koken. In plaats van je traditionele cv-installatie kun je kiezen voor elektrische infraroodverwarming. Op die manier snijdt het mes aan twee kanten: je wekt je eigen energie op én kunt van het gas af. Maar de hoeveelheid panelen is natuurlijk niet je enige overweging wanneer je zonnepanelen aanschaft. Ook de kwaliteit van de panelen, de positie op je dak en de manier van schakelen (in serie of parallel) kunnen een behoorlijk verschil maken in het rendement dat je onder aan de streep uit je zonnepanelen haalt. Bij Enirgy nemen we deze én andere factoren mee in ons advies. Daarin zijn we eerlijk en transparant, én we zorgen er bovendien graag voor dat het advies volledig op jouw persoonlijke situatie is afgestemd. Want stappen maken op het gebied van duurzaam wonen doe je natuurlijk graag op een manier die bij jouw past.

Ja, ik wil ook zonnepanelen!

Wil je meer weten over zonnepanelen, zelf energie opwekken of energieneutraal wonen? Vraag een offerte aan of neem contact met ons op. In onze showroom in Schijndel laten we je alle mogelijkheden zien en helpen we je met een persoonlijk advies.

Direct contact

Duurzaam verwarmen

Je woning verwarmen zonder gas. Voor veel mensen is dit nog een ‘ver-van-mijn-bed-show’. Aardgas wordt in Nederland nog steeds in de meeste woningen gebruikt als energiebron voor de verwarming en warm water. In 2050 moeten we echter met zijn allen duurzaam gaan wonen: we moeten ‘van het gas af’, en dat betekent dat er steeds meer alternatieven voor gas voorhanden komen. Ook bij Enirgy bieden we een aantal interessante alternatieven voor de traditionele cv-ketel. Van infraroodverwarming tot warmtepomp! Net zoals bij zonnepanelen en alle andere maatregelen op het gebied van duurzaam wonen, geldt ook voor duurzaam verwarmen dat een oplossing moet passen bij jou én je woning. Maak je nu gebruik van een traditionele cv-installatie, dan is een warmtepomp vaak een zeer omslachtige oplossing voor elektrisch verwarmen. Heb je al vloerverwarming liggen? Dan kan een warmtepomp weer wél interessant zijn. Ook het type woning, de mate waarin je woning nu al geïsoleerd is en je eigen wensen op dit gebied, bepalen (onder andere) welke vorm van duurzaam verwarmen bij je past. Wij adviseren je hier graag over!

Warm water zonder gas

Een woning zonder warm water is uiteraard niet comfortabel. Bij Enirgy bieden we verschillende oplossingen om warm water te genereren zonder het gebruik van aardgas. Zo kan het zijn dat je het beste kunt kiezen voor één of meerdere doorstroomverwarmers in je woning. Daarnaast kan een zonneboiler een goed idee zijn. En dan is er natuurlijk nog de warmtepomp. Of een warmtepomp voor jouw woning de slimste keuze is, is afhankelijk van een aantal factoren. Bij Enirgy zetten we deze graag voor je op een rij, net zoals we je goed en onafhankelijk informeren over de voor- en nadelen van onze doorstroomverwarmers en zonneboilers. Het liefst doen we dat in een persoonlijk gesprek, zodat we je wensen, situatie en toekomstplannen zo goed mogelijk leren kennen. Op die manier kunnen we je het beste advies geven!

Duurzame energie

Wil je nog geen investering doen in zonnepanelen of brengen jouw zonnepanelen nog niet genoeg op voor je volledige energieverbruik? En wil je toch zeker weten dat je gebruikmaakt van 100% duurzame energie? Ook dan kun je bij Enirgy terecht. In samenwerking met ons partner om | nieuwe energie, leveren we 100% groene energie, rechtstreeks van jouw lokale energiecoöperatie.

Isoleren

75% van de woningen in Nederland is nog niet goed genoeg geïsoleerd. Veel woningen hebben een hoog energieverbruik, omdat ze veel warmte verliezen via ramen, daken, gevels en vloeren. Bij Enirgy helpen we je met een goed advies én realisatie van alle benodigde maatregelen. Van spouwmuurisolatie, dakisolatie en vloerisolatie tot dubbele beglazing. Hoe beter je huis geïsoleerd is, hoe meer je bespaart en hoe sterker je wooncomfort toeneemt. Je leest hier meer over wat je met isolatie kunt besparen.

Rond de tafel met Enirgy

Andere duurzame maatregelen en oplossingen

Energie besparen, elektrisch rijden, minder vlees eten, een duurzaam interieur aanschaffen… we noemden hierboven al enkele van deze aanvullende maatregelen om duurzaam te wonen en te leven. Bij Enirgy zijn we vooral gespecialiseerd in de hierboven genoemde oplossingen op het gebied van duurzaam wonen. Maar indien gewenst adviseren we je ook over aanvullende vraagstukken. Komen we bij je thuis om een offerte te bespreken, dan maken we graag een gratis quick scan van je energieverbruik. Op die manier kun je direct beginnen met energie besparen. Benieuwd naar onze visie op andere duurzame oplossingen? Wij delen onze kennis graag met je! Maak een afspraak in onze showroom of bij jou thuis! Onze adviseurs maken graag persoonlijk kennis met je!

Neem contact met ons op!

Heb je vragen over duurzaam wonen, positive enirgy of wil je zelf eens ervaren hoe onze oplossingen in de praktijk werken? Maak een afspraak met één van onze adviseurs bij Enirgy in Schijndel (Meierijstad, Noord-Brabant), of neem contact met ons op voor een afspraak bij jou op locatie. Wij helpen je graag!

Direct contact

Meteen beginnen met besparen?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief, dan ontvang je onze drie beste bespaartips direct in je mailbox!

  •  

Liever tastbare informatie?

Download dan een van onze brochures

download
Downloads