Comfortabele extra werkplekken voor VGE

In het voorjaar van 2021 verhuisde VGE, een expert in UV-C desinfectie-oplossingen, naar een nieuw bedrijfspand in Schijndel. Toen het buiten frisser werd, bleek dat er voor een aantal werkplekken behoefte was aan gerichte verwarming. Duurzame infraroodverwarming bleek voor VGE een perfecte oplossing.

Project in het kort

  • Bedrijfspand in Schijndel
  • Vier infraroodpanelen
  • Gericht plaatselijk verwarmen
  • Aansturing middels bewegingssensor

 

Plaatselijk verwarmen

“Toen wij in mei 2021 naar ons nieuwe pand verhuisden, bleek al snel dat we voor onze productie-afdeling meer ruimte nodig hadden dan eerder voorzien”, vertelt Christian van der Pas, Manager Operations bij VGE. “Daarom besloten we in ons magazijn een aparte ruimte te bouwen die we nu ook inzetten als productieruimte. In deze ruimte was echter nog geen verwarming aanwezig. Toen het in september koeler werd buiten, merkten we al snel dat het ook binnen minder aangenaam werd. We zijn toen gaan nadenken hoe we dat slim op konden lossen. Het was meteen duidelijk dat het niet nodig zou zijn de hele productiehal te verwarmen: alleen plaatselijk verwarmen op de plekken waar mensen werken, was genoeg. Infraroodpanelen kunnen gericht verwarmen en bleken daarom een perfecte oplossing.”

Roots in Meierijstad

 “Via internet kwamen we bij infraroodverwarming van Enirgy uit. Enirgy komt net als wij uit Meierijstad, dus een afspraak was snel gemaakt. Eigenaar Bart-Jan kwam persoonlijk kijken en toelichting geven over de werking van infraroodverwarming. Daaruit volgde een goed een advies en een heldere, nette en duidelijke offerte. Bovendien kon Enirgy snel een oplossing bieden: binnen enkele weken hingen er vier duurzame infraroodpanelen in de extra productieruimte, bij elke werkplek één. Wij hebben zelf een elektricien die het voorbereidende werk kon doen; Enirgy heeft de installatie gedaan. Mooi op tijd, voordat het echt koud werd.”

Bewegingssensor geschakeld met thermostaat

Het comfort dat de panelen bieden, is volgens Christian naar wens. “Er werken bij VGE 25 mensen in de productie, die afwisselend in verschillende ruimtes in ons pand werken. De vier extra werkplekken die we hebben gecreëerd moeten voor hen allemaal comfortabel zijn. Dat betekent dat de één vaak in een T-shirt loopt, terwijl de ander een vest aanheeft. Maar dat is met een cv-installatie ook zo. Het belangrijkste is dat iedereen nu comfortabel kan werken, of je nu een koukleum bent of het juist snel warm hebt.” 

“De dienstverlening van Enirgy was goed geregeld, duidelijk, gestructureerd en volgens afspraak.”

Energie rapport
“Wij hebben er bewust voor gekozen om niet te gaan werken met de app, maar met een bewegingssensor die we geschakeld hebben met de thermostaat. Als de sensor beweging detecteert in de ruimte, springen de panelen direct aan. Als deze een half uur geen beweging meer detecteert, gaan de panelen automatisch weer uit. Op die manier maken we zo efficiënt mogelijk gebruik van onze infraroodpanelen. Over het algemeen zijn wij erg tevreden. De dienstverlening van Enirgy was goed geregeld, duidelijk, gestructureerd en alles verliep volgens afspraak.”

Terug naar alle verhalen

En waar mogen wij jou mee helpen?

Wil jij ook graag verduurzamen maar weet je niet zo goed waar te beginnen? Onze specialisten helpen je graag verder! Als je een afspraak maakt bij Enirgy, komt er een specialist bij jou thuis langs om zo goed inzicht te krijgen in de te realiseren verbeteringen. Deze afspraak is geheel vrijblijvend.

Direct contact

Duurzaam wonen, wat zijn de mogelijkheden?

Ontvang informatie over de mogelijkheden en voordelen van duurzaam wonen.

Neem contact op

Deze duurzame keuzes maakten onze klanten!

Lees hoe anderen onze positieve Enirgy hebben ervaren.

Bekijk ervaringen

Plan een persoonlijke afspraak met een van onze adviseurs

Een persoonlijk en geheel vrijblijvend advies van een van onze specialisten.

Maak een afspraak

Meteen beginnen met besparen?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief, dan ontvang je onze drie beste bespaartips direct in je mailbox!

  •  

Liever tastbare informatie?

Download dan een van onze brochures

download
Downloads