Is thuiswerken duurzaam?

Thuiswerken wordt over het algemeen gezien als duurzamer dan werken op kantoor. Door thuis te werken, stoten we immers veel minder CO2 uit dan wanneer we met z’n allen in de file staan. Bovendien hoeven grote kantoorgebouwen nu niet verwarmd te worden en gaan zakenreizen met het vliegtuig even niet door. In dat opzicht is thuiswerken dus duurzaam. Door de juiste keuzes te maken, kun je jouw thuiswerkplek nóg wat duurzamer maken.

 

Stap 1: bespaar energie en/of kies groene stroom

Als je veel thuis werkt, verbruik je (naast je eigen koffie en brood) ook je eigen energie. Door te kiezen voor groene stroom, verduurzaam je je energieverbruik. Daarnaast kun je natuurlijk besparen op je energie. Is je huis bijvoorbeeld niet goed geïsoleerd? Dan loont het de moeite om je eens te verdiepen in de isolatie van je huis. Dat is niet alleen duurzaam, het levert je ook nog eens een mooie kostenbesparing op! Behalve met isolatie, kun je ook energie besparen met een aantal hele simpele tips. Laat het licht bijvoorbeeld niet onnodig branden, sluit in de koudere maanden ook binnenshuis de deuren, douche wat korter en laat stekkers niet onnodig in het stopcontact zitten.

 

Stap 2: zorg voor duurzame verwarming van je thuiswerkplek

Werken aan de keukentafel is vaak niet ideaal. Daarom hebben veel mensen een werkplek ingericht op zolder, in die rommelkamer of in de schuur. Maar hoe hou je die ruimte in het najaar en de winter lekker warm? De hele bovenverdieping of schuur dan maar ‘opstoken’ is niet bepaald duurzaam. Met duurzame infraroodverwarming op je thuiswerkplek is dat probleem eenvoudig opgelost. Met infraroodverwarming verwarm je ‘plug & play’ alleen de plek waar je op dat moment zit. Gericht, duurzaam, zonder dat je allerlei leidingen hoeft te leggen en bovendien zeer comfortabel.

 

Stap 3: zorg dat je arbo-proof zit

“Fysiotherapeuten zien een forse toename van klachten die het gevolg zijn van thuiswerken”, vermeldde nos.nl onlangs. Een belangrijke stap in gezond en duurzaam thuiswerken, is dus aandacht schenken aan een goede, ergonomische zithouding. Kies daarvoor een kwalitatief hoogwaardige bureaustoel en een tafel die past bij jouw houding en werkzaamheden. Stel tafel en stoel zorgvuldig af op jouw postuur en wensen. Ook goede verlichting draagt bij aan je welbevinden en gezondheid tijdens het thuiswerken.

 

Stap 4: word zelfvoorzienend

Wie écht duurzaam thuis wil werken, kan natuurlijk zelfvoorzienend worden. Laat zonnepanelen op je dak leggen en zorg dat je woning helemaal gasloos (all-electric) wordt! Wil je meer weten over all-electric wonen? In ons Centrum Duurzaam Wonen in Vught kun je alle oplossingen voor gasloos wonen zelf ervaren. Wij komen daarnaast graag bij je thuis voor een vrijblijvend adviesgesprek. Maak een afspraak of neem contact met ons op!

 

Wij regelen het graag voor je!

Bij Enirgy kunnen wij indien gewenst je volledige duurzame thuiswerkplek voor je inrichten. Van infraroodverwarming tot duurzame verlichting, een ergonomische bureaustoel van hoge kwaliteit en een passend bureau. De totaalprijs voor dit volledige pakket is slechts € 990! Liever alleen infraroodverwarming, verlichting of meubilair? Ook dat is mogelijk; je stelt je pakket eenvoudig zelf samen. Wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op!

 

Duurzame thuiswerkplek faciliteren voor werkgevers

Wil je als werkgever een goede, gezonde en duurzame thuiswerkplek faciliteren voor je medewerkers? Wij ontzorgen je hier graag bij! Neem contact met ons op of maak direct een afspraak, we adviseren je graag!

Meteen beginnen met besparen?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief, dan ontvang je onze drie beste bespaartips direct in je mailbox!

  •  

Liever tastbare informatie?

Download dan een van onze brochures

download
Downloads