Bij Enirgy maken we een zorgvuldige keuze als het gaat om onze samenwerkingspartners. Zo werken we sinds 2021 samen met om | nieuwe energie. Dit landelijke collectief van energiecoöperaties wil Nederland ‘van onderaf’ voorzien van duurzame energie. Door onze samenwerking met om kun je via Enirgy niet alleen je woning laten verduurzamen, maar ook (écht) groene energie afnemen, opgewekt door lokale energiecoöperaties.

enirgy om nieuwe enirgy

Waar staat om | nieuwe energie voor?

om | nieuwe energie is een landelijk collectief dat in 2014 is opgericht door een aantal lokale energiecoöperaties, en mede-geïnitieerd is door Urgenda, de landelijke organisatie voor duurzaamheid en innovatie. Zij zagen de noodzaak voor een nieuwe energievoorziening. om | nieuwe energie levert dus energie van écht duurzame, lokale bronnen. Daarmee is om anders dan andere energiemaatschappijen: het is de ‘coöperatie van de energiecoöperaties’ en heeft geen winstoogmerk. Bij Enirgy hadden we al een toffe samenwerking met Urgenda, en zijn we dan ook blij dat we om | nieuwe energie tot één van onze gewaardeerde partners mogen rekenen!

Samen brengen we nóg meer positieve energie

Naast onze andere duurzame oplossingen, bieden we met Enirgy dus ook groene energie. “De samenwerking met om | nieuwe energie voelt voor ons heel logisch”, vertelt Bart-Jan van Alebeek, eigenaar van Enirgy. “We bieden in principe alles om energieneutraal te wonen. Maar als je niet zoveel zonnepanelen kwijt kunt op je dak, dan is het lastig om voor 100% je eigen duurzame stroom op te wekken. In dat geval bieden wij de groene stroom van om | nieuwe energie aan. Zo kun je toch volledig duurzaam voorzien in je energieverbruik.” Door onze samenwerking met om brengen we dus nóg meer positieve energie naar onze klanten!

duurzaamheid

Visie en filosofie

De visie en filosofie van om | nieuwe energie passen volledig bij die van Enirgy. “Niemand kan zich een wereld voorstellen zonder energie: het is een basisbehoefte”, aldus ‘onze’ Bart-Jan. “En bij basisbehoeften zou winstmaximalisatie naar mijn idee geen drijfveer moeten zijn. Bij om is dat ook niet zo.” Dit kan André Dippell, directeur van om | nieuwe energie beamen. “Wij zijn een collectief dat opgericht is door een aantal lokale energiecoöperaties”, vertelt hij. “Die lokale coöperaties bestaan uit vrijwilligers die zelf met elkaar duurzame energie zijn gaan opwekken. Zij wilden de handen ineenslaan en krachten bundelen. Daarom zijn ze samen om | nieuwe energie gestart.”

“Net zoals Enirgy vinden wij dat er altijd genoeg energie zou moeten zijn én dat het betaalbaar moet zijn”, vervolgt André Dippell. “Duurzaam hoeft dan ook zéker niet duur te zijn! Bovendien zetten wij, net als Enirgy, sterk in op lokale samenwerking. Enirgy breidt het dienstenpakket uit met groene energie, maar wij breiden ook uit met duurzame maatregelen voor je woning. In de regio Meierijstad en in de rest van het werkgebied van Enirgy, doen we dat dus in samenwerking met Enirgy. Op die manier versterken we elkaar.”

Meer weten? Kijk ook eens op: www.samenom.nl.

Meteen beginnen met besparen?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief, dan ontvang je onze drie beste bespaartips direct in je mailbox!

  •  

Liever tastbare informatie?

Download dan een van onze brochures

download
Downloads