De plaatselijke horeca-ondernemers steunen, dat wil het Schijndelse bedrijf Den Ouden Groep bereiken met zijn actie ‘Den Ouden beweegt voor de Schijndelse horeca’. Bij Enirgy speelden we zelf ook al een tijdje met het idee om iets te doen voor onze getroffen collega-ondernemers. En aangezien Enirgy-eigenaar Bart-Jan van Alebeek uit Schijndel komt, besloten we ons bij Den Ouden aan te sluiten.

“Door de berichtgeving de laatste weken, lijkt het of we steeds verder uit elkaar drijven”, zegt Bart-Jan. “Een deel van de bevolking trok de straat op, maar een groter deel is ervan overtuigd dat we het nu samen moeten doen. Zij laten zien dat we juist dichter bij elkaar komen in deze tijd. De actie van Den Ouden Groep is daar een mooi voorbeeld van. Ook wij bogen ons de laatste tijd over de vraag: hoe houden we Schijndel samen leefbaar? Toen we deze actie zagen van Den Ouden, wilden we graag participeren. Zij gaan hardlopen voor de horeca en stoppen daarnaast een directe donatie van €1000 in de ‘spaarpot’. Met Enirgy gaan we niet hardlopen, maar doneren we wel hetzelfde bedrag.”

Impact nóg groter maken

“Maar daarnaast willen we het nóg breder trekken”, vervolgt Bart-Jan. “Daarom leggen wij €500 in, en besteden we daarnaast €500 aan tegoedbonnen voor besteding in de Schijndelse horeca van €25. Deze geven we weg als relatiegeschenk. Het idee hierachter is dat ik de impact van onze actie daarmee nóg groter wil maken. Mensen gaan die tegoedbonnen, wanneer het weer mag, inwisselen, waarbij ze hopelijk meer besteden dan die €25 en zo de kas van de horeca wat extra spekken. Bovendien hoop ik, door te laten zien dat je zo’n tegoedbon ook als relatiegeschenk weg kunt geven, meer collega-ondernemers te stimuleren om creatief na te denken over hoe je zo’n win-win-situatie creëert. Den Ouden heeft dat balletje aan het rollen gebracht, en samen dragen we dit verder uit. Naast de horeca, kunnen het natuurlijk ook andere lokale bedrijven zijn die je steunt. Samen moeten we proberen om de pijn enigszins te verzachten voor al die lokale ondernemers die lijden onder de coronacrisis.”

Duurzaamheid & lokaal ondernemen

Bij Enirgy bieden we een breed scala aan oplossingen voor duurzaam wonen en werken. Duurzaamheid staat binnen onze gehele filosofie dan ook centraal. “Aandacht voor lokaal is een belangrijk aspect van duurzaamheid”, vertelt Bart-Jan hierover. “Niet alleen omdat we daarmee onnodige transportbewegingen zoveel mogelijk beperken, maar ook omdat duurzaamheid letterlijk betekent dat je dingen doet die lang kunnen blijven bestaan. Ondernemen met het oog op de toekomst dus. Het versterken van sociale en regionaal-economische aspecten, is daar ook onderdeel van.”

Meer weten over de actie van Den Ouden Groep en/of Enirgy? Kijk op de website van Den Ouden of neem contact met ons op!

Meteen beginnen met besparen?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief, dan ontvang je onze drie beste bespaartips direct in je mailbox!

  •  

Liever tastbare informatie?

Download dan een van onze brochures

download
Downloads