Dat horecaondernemers het moeilijk hebben in deze tijd, is uiteraard geen verrassing. De steunacties voor de lokale horeca die inmiddels door diverse bedrijven in Meierijstad zijn opgezet, zijn dan ook erg welkom. Ook wij zijn met Enirgy nu zo’n actie gestart. Uniek aan deze actie: er is vooralsnog geen einddatum. “Lokaal samen optrekken zouden we altíjd moeten doen”, vindt eigenaar Bart-Jan van Alebeek. “Het is mijn droom dat iedere euro die mensen uit Meierijstad besteden, ook besteed wordt áán mensen in Meierijstad.”

bart jan van alebeek enirgy centrum duurzaam wonen

Met Enirgy richten we ons op alles rondom duurzaam wonen en werken. Van zonnepanelen tot isolatie en van elektrisch verwarmen tot warm water zonder gas. “Bij het woord ‘duurzaam’ denken veel mensen meteen aan ‘goed voor het milieu’”, vertelt Bart-Jan, die zelf geboren en getogen Schijndelaar is. “Maar in mijn optiek is duurzaam zoveel meer dan dat! Het is ook sociaal ondernemen, het is ondernemen met het oog op de toekomst! Als je kijkt naar de 17 ‘sustainable development goals’ (duurzame ontwikkelingsdoelen) van de Verenigde Naties, dan zie je dat daar naast doelen op het gebied van milieu, ook doelen tussen zitten die gaan over gezond eten voor onze kinderen, gelijkheid en sociale betrokkenheid. Die waarden zou ik ook meer in de breedte uit willen dragen.”

 

Verduurzaam je woning, steun de horeca

Daarom zetten we met Enirgy niet alleen in op de energietransitie, maar ook op lokaal en sociaal ondernemen. Dat doet hij onder andere met de horeca-actie ‘Enirgy geeft’. “Het is duurzaam om lokaal te ondernemen, want daarmee verkleinen we onze footprint”, zegt Bart-Jan. “Maar het is ook fijn om dingen te doen voor de mensen die letterlijk dichtbij je staan. Iedereen krijgt er een goed gevoel van. Het voelt ook logisch om iets terug te willen doen voor je omgeving. Kopen mensen uit Meierijstad iets bij mij, dan wil ik dat geld terug investeren in Meierijstad. En het liefst heb ik dat iedereen dat doet. Ik weet dat deze droom moeilijk te realiseren is, maar ik zou het geweldig vinden als iedere euro die mensen uit Meierijstad besteden ook besteed wordt áán mensen in Meierijstad.”

Maar hoe ziet de actie ‘Enirgy geeft’ er nu concreet uit? Bart-Jan: “Over ieder bedrag dat mensen uit Meierijstad bij mij uitgeven, krijgen ze een aantal vouchers die besteed kunnen worden bij horeca-ondernemers in Meierijstad. Op dit moment zijn al een aantal horecagelegenheden aangesloten uit Schijndel, Veghel en Sint-Oedenrode. Klanten kunnen helemaal zelf bepalen bij welke gelegenheid ze de vouchers uit willen geven. De vouchers hebben een waarde van €17 per stuk. Dat sluit mooi aan bij de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties.”

In contact blijven met de gasten

Uiteraard zijn ook de deelnemende horecaondernemers blij met de steun. “Wij geloven sterk in lokaal ondernemen, en dat doen we eigenlijk al 25 jaar”, vertelt Gerard Wollerich, eigenaar van restaurant Wollerich in Sint-Oedenrode. “De eieren die wij in onze recepten gebruiken, komen hier uit het dorp. De frambozen ook, evenals de meeste groenten. Lokaal ondernemen is de beste manier van ondernemen. Wij vinden het bovendien heel netjes wat Enirgy doet, dat ze aan de horeca-ondernemers denken in deze tijd.” Ook Joppe Sprinkhuizen, eigenaar van restaurant Sillyfox uit Veghel, is enthousiast: “Wij vinden het super wat Enirgy doet; we zijn er echt heel blij mee. Qua lokaal ondernemen staan wij er precies hetzelfde in: zo lang de kwaliteit goed is, halen we onze ingrediënten liefst dichtbij. We zitten op de Noordkade en halen onze koffie letterlijk ‘van beneden’. Daar zit namelijk een erg goede koffiebranderij: NOORD Coffee Roasters. Daarnaast kijken we voortdurend in de omgeving naar lokale boeren met wie wij zaken kunnen doen. Zo ontstaat er kruisbestuiving en helpen we elkaar vooruit.”

Daar is Jasper van der Heijden, eigenaar van Tramhuys Bar & Food in Schijndel, het mee eens: “Wij zijn heel blij met deze actie. In deze tijd moeten we als horecaondernemers creatief kijken naar wat er wél kan. Daarbij is het vooral belangrijk dat we momenten zoeken om met onze gasten in contact te blijven. Daar draagt deze actie ook aan bij: overal waar je op een positieve manier onder de aandacht wordt gebracht, is dat mooi. Ook is het natuurlijk financieel een steuntje in de rug. Daar zijn we heel dankbaar voor!” Bovendien gelooft ook Jasper van der Heijden in de lokale insteek van Enirgy: “Niet alleen in economisch opzicht halen we daar iets uit, maar ook in sociaal opzicht. Het is fijn om te weten dat het goed gaat met je buren.”

 

Olievlek

Het liefst ziet Bart-Jan bovendien dat zijn actie zich als een olievlek over Meierijstad verspreidt. “Ik ben geïnspireerd door de horeca-actie van Den Ouden, en heb nu deze actie opgezet. Op die manier zouden anderen weer door Enirgy geïnspireerd kunnen raken. Maar liefst zou ik dit helemaal los trekken van corona. Daarom wil ik nu ook geen einddatum aan de actie plakken. Zoals ik eerder al zei, zou ik het mooi vinden als lokale samenwerking tussen bedrijven altijd hoog op de agenda zou staan. En als we samen zoveel mogelijk ons geld in Meierijstad zouden besteden. Op die manier verkleinen we niet alleen onze footprint, maar geven we ook de lokale economie een boost. Ik zie dat ook na corona nog als een grote meerwaarde.”

Behalve met deze horeca-actie, zoekt Bart-Jan ook binnen zijn dienstverlening bewust de verbinding met lokale partners. Zo realiseert hij als geboren Schijndelaar zonnepanelensystemen in Meierijstad in samenwerking met partijen uit Veghel en Erp. “Dat is duurzamer, en het werkt ook prettiger”, vertelt hij. “We spreken niet alleen dezelfde taal, maar zelfs hetzelfde dialect! Bovendien zijn onze nazorg en service beter dan die van grote, anonieme landelijke partijen. Het is dus ook voor onze klanten veel prettiger om te kiezen voor een partij uit Meierijstad.”

 

Ook deelnemen als horeca-ondernemer?

Ben je horecaondernemer en wil je ook deelnemen aan de actie ‘Enirgy geeft’? Neem dan gerust contact op met Bart-Jan via info@enirgy.nl. Alle horecaondernemers in Meierijstad zijn welkom om mee te doen.
Wil je je huis of bedrijfspand laten verduurzamen en daarmee meteen de lokale horeca steunen? Kijk dan voor alle mogelijkheden en meer informatie op www.enirgy.nl.

 

Nieuw: deelname om | nieuwe energie

Tof nieuws! Wij hebben namelijk onze krachten gebundeld met om | nieuwe energie. Dat betekent dat ook zij nu hun steentje bijdragen aan het steunen van lokale horecaondernemers in Meierijstad. Als inwoners van Meierijstad of omgeving overstappen op om | nieuwe energie, ontvangen zij dezelfde voucher(s) als bij Enirgy. om | nieuwe energie is een landelijk collectief dat is opgericht door een aantal lokale energiecoöperaties, en mede-geïnitieerd is door Urgenda, de landelijke organisatie voor duurzaamheid en innovatie. om | nieuwe energie levert dus energie van écht duurzame, lokale bronnen. Lees meer over onze samenwerking met om | nieuwe energie.

 

enirgy-om

De Enirgy Voucher kun je inwisselen bij onderstaande horecazaken

janssen-en-janssen-schijndel-krijgt-enirgy

Tramhuys

Lekker lunchen, dineren, borrelen en dansen op een bijzondere locatie met een historische tint. Geniet jij binnenkort van een hapje en een drankje bij het Tramhuys in het centrum van Schijndel?

Bezoek Website

janssen-en-janssen-schijndel-krijgt-enirgy

Sillyfox

Onverwachts, verrassend, sympathiek en eigenzinnig. Dát is een culinaire ervaring bij restaurant Sillyfox aan de CHV Noordkade in Veghel. Durf jij het aan?

Bezoek Website

janssen-en-janssen-schijndel-krijgt-enirgy

De Gouden Leeuw

Toen zij elkaar leerden kennen op de opleiding Gastheer en Gastvrouw waren ze al aan elkaar gewaagd. Nu, jaren later, zijn Paul en Syreeta van der Vleuten nog altijd de drijvende kracht achter het topteam van De Gouden Leeuw; vol van kwaliteit en karakter.

Bezoek Website

janssen-en-janssen-schijndel-krijgt-enirgy

Tapperij de Beurs

Al meer dan 25 jaar een van de gezelligste bars van Schijndel. En dat niet alleen: deze locatie heeft drie venues onder één dak! Tapperij de Beurs, City Theater én The Shooter!

Bezoek Website

janssen-en-janssen-schijndel-krijgt-enirgy

The Shooter

Lekker actief een drankje doen? Het kan bij Poolcafé The Shooter in Schijndel! Met maarliefst 8 pooltafels, 3 dartbanen en 1 biljart hoef je je zeker niet te vervelen.

Bezoek Website

janssen-en-janssen-schijndel-krijgt-enirgy

Wollerich

“Wauw!” horen van de gasten uit het restaurant. Daar gaat chef-kok en eigenaar Gerard Wollerich elke dag opnieuw voor. Bij restaurant Wollerich in Sint-Oedenrode zit je voor een unieke ervaring mét Michelinster zeker op de juiste plek!

Bezoek Website

janssen-en-janssen-schijndel-krijgt-enirgy

Café de Sok

Met een mooi glas kwalitatieve wijn of een lekker speciaalbiertje van de bierkaart met ruime keuze… bij Café De Sok in Schijndel sluit je de werkweek gezellig af en warm je op voor het weekend!

Bezoek Website

janssen-en-janssen-schijndel-krijgt-enirgy

De Nachtegaal

Terras en lounge, à-la-carterestaurant en feestlocatie… De Nachtegaal in Schijndel heeft het allemaal. Geniet jij hier binnenkort van de bourgondische kookkunsten met een licht streekeigen accent en een borrel na?

Bezoek Website

janssen-en-janssen-schijndel-krijgt-enirgy

Brasserie Lieveling

Dé brasserie vol huiselijke Brabantse gezelligheid, waar je even een momentje kunt pakken om heerlijk te genieten. Of je nu gaat voor een gezellige lunch of een sfeervol diner, in hun mooie pand aan de Hoofdstraat in Schijndel zorgt het team van Brasserie Lieveling ervoor dat iedereen zich écht welkom voelt.

Bezoek Website

logo-de-vriendschap

De Vriendschap

Sinds 1-1-2021 zijn wij bij de Vriendschap begonnen met een compleet nieuw concept. Een gekke tijd om te beginnen, maar sommige kansen krijg je maar een keer. Al 9 jaar loop ik rond bij de Vriendschap dus vele gasten herken ik van een gelegenheid die hier heeft plaatsgevonden. U kan bij ons terecht voor uitgebreide lunches, gezellige borrels of een sfeervol diner.

Daarnaast beschikken wij over een groot terras en diverse zalen voor feesten, partijen, barbecues of andere festiviteiten. Zien we u binnenkort bij de Vriendschap?

Bezoek Website

De Reiger

De Reiger

“Uit eten met het gevoel van thuis” Dat is wat je kunt verwachten in ons sfeervol restaurant.
Restaurant, catering en feesten.

Bezoek Website

Algemene voorwaarden

Inwisselbaar tot: nog geen einddatum bekend

1 voucher per bezoek

Vouchers zijn niet inwisselbaar voor geld

Enirgy-team

Van informatie naar installatie, wij zijn Enirgy!

Welkom bij Enirgy, jouw persoonlijke aanspreekpunt voor alle vragen over duurzaam wonen! Ons team van specialisten helpt jou graag met het verduurzamen van jouw woon- of werkomgeving.

Lees meer

team enirgy
Persoonlijk advies
Passend bij jouw situatie
Erkende merken
Begeleiding van A tot Z

Meteen beginnen met besparen?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief, dan ontvang je onze drie beste bespaartips direct in je mailbox!

  •  

Liever tastbare informatie?

Download dan een van onze brochures

download
Downloads