Gasloos verwarmen

Op zoek naar een duurzame, comfortabele en kostenbesparende manier van verwarmen? Kies voor verwarmen zonder aardgas! Met infraroodverwarming van Enirgy wordt gasloos verwarmen betaalbaar, eenvoudig en bovendien zeer comfortabel.

Waarom duurzaam verwarmen?

De traditionele cv-installatie is al decennialang dé manier om je woning of werkruimte te verwarmen. Maar nu nieuwbouwhuizen niet meer met gas mogen worden opgeleverd en in 2050 ook bestaande huizen van het gas af moeten, is het noodzakelijk dat we naar andere vormen van verwarmen gaan kijken. Daarnaast is de verwarming een grote energieverbruiker in huis. Zo bestaat bijna 60% van je energierekening uit kosten voor je verwarming en 15% van de rekening uit de kosten voor warm water. Op een energiezuinige en duurzame manier je huis en water verwarmen loont dus. Zowel voor je portemonnee als voor het klimaat.

Infraroodverwarming

Maar welke vormen van duurzaam verwarmen zijn er, en wat kun je ermee? Infraroodverwarming is één van de meest efficiënte en meest laagdrempelige oplossingen voor gasloos verwarmen. Het is een vorm van stralingswarmte, zonder de negatieve bij-effecten van de straling. Met onze infraroodpanelen geniet je namelijk van de warmte van zon (zonne-warmte), 100% veilig en geschikt voor het hele gezin. Met infrarood worden massa en mensen direct verwarmd, terwijl met andere vormen van verwarmen de lucht in de ruimte verwarmd wordt. Door de directe verwarming van mensen en massa in een ruimte, ontstaat een prettig, comfortabel en gezond leefklimaat. Bovendien is infraroodverwarming door deze directe manier van verwarmen een zeer energiebesparende manier van verwarmen. En dat is niet alleen milieuvriendelijk, het is ook goed voor je portemonnee. Infraroodverwarming is daarmee een manier van verwarmen die steeds populairder wordt.

Duurzaam verwarmen

Infraroodverwarming is niet alleen heel prettig en gezond, het is ook een zeer duurzame warmte. Dat komt ten eerste omdat we geen gebruik maken van aardgas bij het verwarmen. Daarnaast is het een zeer energiezuinige warmte. Infraroodverwarming is toepasbaar als verwarming voor je gehele woning, maar kan ook plaatselijk, in bijvoorbeeld één kamer, worden toegepast. Bekijk meer toepassingen van infraroodverwarming. Naast milieuvriendelijk en energiezuinig is infraroodverwarming ook heel betaalbaar. Veel mensen denken dat gasloos verwarmen duur is. Hierover wordt helaas ook regelmatig bericht in de media. Infraroodverwarming is een manier van gasloos verwarmen tegen een lage investering. Op basis van het aantal panelen, de wijze van aansturing die je kiest en de door jou gewenste uitvoering van de panelen maken wij graag een prijsindicatie op maat voor je.

Warmtepomp

Naast infraroodverwarming is ook de warmtepomp een goed alternatief wanneer je wilt overschakelen van je reguliere cv-ketel naar gasloos verwarmen. Vooral in combinatie met vloerverwarming is een warmtepomp een aantrekkelijke oplossing. Dat komt doordat bij vloerverwarming de temperatuur van het water dat door de buizen stroomt relatief laag is. Daarvoor is een warmtepomp uitermate geschikt: hoe kleiner het temperatuurverschil is dat de warmtepomp moet overbruggen, hoe hoger het rendement van de warmtepomp is. Deze combinatie is dan ook zeer sterk.

Elektrisch en gasloos verwarmen

Zowel infraroodverwarming als een warmtepomp werkt volledig op elektriciteit. Het is daarom een uitstekende optie wanneer je kiest voor elektrisch verwarmen, gasloos verwarmen of zogenaamde ‘all electric’ oplossingen. Doordat onze infraroodpanelen alleen elektriciteit nodig hebben, werken ze ‘plug & play’. Je steekt eenvoudig de stekker in het stopcontact en je kunt direct genieten van een heerlijke, comfortabele warmte. Een warmtepomp in combinatie met je huidige cv-installatie is gecompliceerder. Hierover geven we je graag een advies op maat.

Gezond en comfortabel

Kies je voor infraroodverwarming, dan profiteer je van een oplossing die zowel gezond als comfortabel is. Dat komt onder andere doordat met infraroodverwarming de temperatuur in de ruimte veel stabieler is. Met een cv-installatie stromen er voortdurend allerlei luchtstromen door de ruimte: het plafond is warmer dan de vloer en er is constant lucht in beweging. De verwarming slaat steeds opnieuw aan, warme lucht blijft opstijgen en er is dus continu een verschil tussen hoge en lage luchtlagen. Door voor infraroodverwarming te kiezen, creëer je een stabiel binnenklimaat. Daarnaast is verwarmen met infrarood beter voor je gezondheid. Dat komt doordat er geen luchtverplaatsing nodig is, waardoor er nauwelijks stof of vuildeeltjes verplaatst worden door je woning. De lucht voelt daarnaast minder droog aan. Infraroodverwarming is dan ook ideaal als je last hebt van allergieën of gevoelige luchtwegen.

De voordelen van infraroodverwarming:

  • Comfortabel: haal de zon in huis!
  • Stabiele temperatuur
  • Gezond
  • Zeer energiezuinig, gemiddelde besparing zelfs 30%
  • Snel te installeren en tegen lage kosten
  • Gericht verwarmen; per zone in te stellen
  • Beter voor klimaat én portemonnee
  • Tot 15% rendement op je investering
  • Ombouwen van je woning is vaak in één dag gedaan!

Verwarmen zonder aardgas

Aardgas verdwijnt langzaam maar zeker uit de Nederlandse huizen en woningen. Verwarmen zonder aardgas heeft dan ook de toekomst. Maar gasloos verwarmen, of verwarmen zonder aardgas, is ook iets wat we als Nederlanders nog niet gewend zijn. Aardgas is immers decennialang de norm geweest. Om te kunnen verwarmen zonder aardgas, is bij de meeste mensen dan ook een denkslag nodig. En er zijn goede alternatieven voor de huidige cv-ketels en centrale verwarming nodig. Infraroodverwarming is zo’n alternatief. Het heeft alleen maar voordelen ten opzichte van de huidige manier van verwarmen. Bij Enirgy kunnen we ons voorstellen dat je nog terughoudend bent. Er leven nog veel vragen over infraroodverwarming én andere vormen van gasloos verwarmen. We geven je daarom graag een eerlijk advies over gasloos verwarmen, afgestemd op jouw persoonlijke situatie. Kom naar onze showroom voor een goed gesprek, een lekkere kop koffie en een advies op maat.

 

Welke woningen komen in aanmerking voor gasloos verwarmen?

Je zou het misschien niet zeggen, maar elke woning is te transformeren naar een volledig elektrische woning. Of je nu in een appartement woont, een tussenwoning hebt of een luxe villa bezit. Zelfs een energieneutrale woning is vaak mogelijk. Neem contact met ons op! Wij helpen je graag met een persoonlijk advies en ontvangen je graag om alle mogelijkheden in kaart te brengen!

 

Ook duurzaam verwarmen?

Wil je je woning ook duurzaam, volledig elektrisch verwarmen en toekomstgericht? Of wil je eerst een voorproefje van de manier waarop onze infraroodverwarming werkt? Neem dan contact met ons op. Wij ontvangen je graag in onze showroom waar je onze infraroodpanelen zelf kunt ervaren en we je een deskundig advies geven over andere vormen van gasloos verwarmen. Of maak een afspraak voor een presentatie bij jou op locatie. We vertellen je graag meer!

Informeer

Meteen beginnen met besparen?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief, dan ontvang je onze drie beste bespaartips direct in je mailbox!

  •  

Liever tastbare informatie?

Download dan een van onze brochures

download
Downloads