Enirgy geeft… aan Oekraïne

De oorlog in Oekraïne doet ons beseffen dat de wereld waarin we leven continu aan onzekerheden onderhevig is. Mensen worden gedwongen om te vluchten, grondstoffen worden schaarser en ook onze gaslevering is onzeker. Tegelijkertijd doet het ons beseffen hoe goed wij het hier in Nederland hebben. Ook bij Enirgy gaat het goed, en hebben we ruimte om hulp te bieden aan mensen die het nodig hebben. Daarom hebben we, samen met onze partners Autarco en ThermIQ, de actie Enirgy geeft… aan Oekraïne opgezet.

duurzaam-wonen-zonnepanelen-en-infraroodverwarming

Duurzaam is méér dan alleen groen

Bij Enirgy weten we dat duurzaamheid meer is dan alleen goed met het milieu omgaan. Duurzaamheid heeft in onze visie namelijk betrekking op een leefbare planeet voor iedereen, in de breedste zin van het woord. Daarbij houden we graag de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties voor ogen. Deze zijn niet alleen gestoeld op milieu en duurzaamheid, maar ook op (onder andere) mensenrechten, veiligheid, gelijkheid en gezondheid. Met een bijdrage aan initiatieven voor Oekraïne dragen we dus bij aan duurzaamheid in deze context.

Wat houdt Enirgy geeft… in?

Van elke besteding die jij doet in duurzaam wonen of werken, geven wij een gedeelte aan Oekraïne. Laat je bijvoorbeeld 12 zonnepanelen door ons leggen, inclusief omvormer en professionele plaatsing, dan doneren wij circa €200 aan Oekraïne. En van elk infraroodpaneel dat je laat leggen, doneren we €40 tot €60 aan het goede doel. Dat doen we in samenwerking met Autarco (onze partner in zonnepanelen) en ThermIQ (onze partner in infraroodpanelen).

Benefietconcert
Daarnaast organiseren we samen met Lionsclub De Meierij (een vereniging van actieve en maatschappelijk betrokken inwoners van Schijndel, Berlicum, Heeswijk-Dinther en Sint-Michielsgestel) op 30 oktober een benefietconcert ten behoeve van Oekraïne. Deze toffe middag, met optredens van Oekraïense musici en het koor Opera Voice, zal een extra boost geven aan de opbrengsten. De actie loopt van eind maart tot eind september. Enirgy geeft!

Bekijk hier de flyer over het benefietconcert

duurzaamheid

Wat gebeurt er met de opbrengsten van Enirgy geeft?

De opbrengsten van Enirgy geeft worden via Lionsclub De Meierij direct besteed aan projecten ten behoeve van Oekraïne. Als lid van de Lionsclub weten wij uit eigen ervaring dat hier geen geld aan de strijkstok blijf hangen en dat er geen (onnodige) kosten gemaakt worden. De Lionsclub ondersteunt meerdere initiatieven, waaronder hulp aan Oekraïense vluchtelingen in Nederland en het vervoeren van hulpgoederen naar Polen en Oekraïne. Het geld wordt direct doorgestort naar het internationale hulpfonds LCIF, dat zorgt dat het op de goede plek wordt ingezet, voor concrete hulpvragen van de directe Lionscontacten aldaar. Dit gebeurt in eerste aanzet via uitkering van ‘emergency grants’: subsidies voor acute hulp, zoals de allereerste opvang met onder andere water, voedsel, medische hulpmiddelen, hygiëneproducten en slaapzakken. De gelden zijn uitgekeerd aan Lionsclubs in met name Oekraïne, Polen, Roemenië, Hongarije, Litouwen en Armenië. Op deze pagina van de website van de Lionsclubs kun je precies zien waar de opbrengst aan besteed wordt. De stichting Lions Hulpfonds, die charitatieve hulp biedt namens de Lionsclubs Nederland, heeft de ANBI-status (Algemeen Nut Beogende Instellingen). Ook de opbrengsten die voortvloeien uit het benefiet-festival dat door de Lionsclub georganiseerd wordt in samenwerking met Enirgy, worden op deze manier ingezet.

 

Ook verduurzamen en direct bijdragen aan deze actie?

Wil je ook investeren in duurzaam wonen en werken én direct bijdragen aan onze actie voor Oekraine? Neem contact met ons op, we bespreken graag de (vele) mogelijkheden met je!

Meteen beginnen met besparen?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief, dan ontvang je onze drie beste bespaartips direct in je mailbox!

  •  

Liever tastbare informatie?

Download dan een van onze brochures

download
Downloads