‘Groots’ verwarmen bij autobedrijf Ton Crooijmans

Waar eerst een gas-heater warme lucht de werkplaats in blies, zorgen nu 27 infrarood verwarmingspanelen voor een comfortabele warmte. Autobedrijf Ton Crooijmans in Uden ging helemaal van het gas af en koos voor een letterlijk en figuurlijk ‘grootse’ verwarming. Die nieuwe manier van verwarmen is volgens de eigenaar en medewerkers zowel duurzaam als prettig.

Project in het kort

  • Autobedrijf in Uden
  • 27 infrarood verwarmingspanelen
  • Zowel in werkplaats als in receptie
  • Volledig van het gas af

 

In een werkplaats van bijna 400m2 met een hoogte van (plaatselijk) 6 meter, valt efficiënt verwarmen nog niet mee. Ton Crooijmans, eigenaar van het gelijknamige autobedrijf in Uden, was dan ook niet (meer) tevreden over de manier waarop dat voorheen gebeurde: met behulp van een grote gas-heater, die warme lucht de werkplaats in blies. “Het was niet fijn om de hele dag in die luchtstromen te staan”, geeft hij aan. “Bovendien waren we die warme lucht meteen kwijt op het moment dat de garagedeur open ging. Daar wilden we dus vanaf. Tegelijkertijd wilde ik toen kiezen voor een duurzame oplossing zonder aardgas. Op die manier kwam ik uit bij infraroodverwarming.” 27 infrarood verwarmingspanelen zorgen nu voor een letterlijk en figuurlijk ‘grootse’ manier van verwarmen.

 

“Voorheen verwarmden wij onze werkplaats met een gas-heater. Nu hebben we geen herrie meer, geen storende luchtstromen en een comfortabele, duurzame warmte.”

“Ik was al jaren aan het uitdokteren welke gasloze verwarmingsoplossingen pasten bij mijn wensen”, vervolgt Ton Crooijmans. “Ik heb bijvoorbeeld ook over een warmtepomp en vloerverwarming nagedacht, maar daarmee was ik 20 tot 30.000 euro méér kwijt dan met infraroodpanelen. En daarmee zou ik nog steeds last hebben van luchtcirculatie. Enirgy heeft toen een berekening voor me gemaakt van het aantal panelen dat ik nodig zou hebben en de bijbehorende kosten. Omdat ik in de werkplaats te maken heb met bijvoorbeeld een brug voor de auto’s en andere bestaande factoren, heb ik zelf bekeken waar de panelen het beste geplaatst konden worden. Enirgy heeft deze vervolgens geleverd en geïnstalleerd. We werken al sinds januari 2019 met de panelen en het bevalt prima. Geen herrie meer, geen luchtstromen en een comfortabele, duurzame warmte.”

Via de app en de computer zijn de panelen volgens Ton eenvoudig aan te sturen. “In de receptie is het standaard 22 graden en in de werkplaats 17. Maar iedereen kan de temperatuur naar eigen inzicht zelf instellen. Erg handig. Mijn woonhuis wordt binnenkort verbouwd, en ook daar wil ik volledig van het gas af. Ook daarbij gaan we zeker weer met Enirgy in zee.”

Meer lezen over infraroodverwarming in bedrijfsruimtes en de retail? Lees hier het verhaal over de duurzaming verwarming in de winkel van Michel de Haas!

Terug naar alle verhalen

En waar mogen wij jou mee helpen?

Wil jij ook graag verduurzamen maar weet je niet zo goed waar te beginnen? Onze specialisten helpen je graag verder! Als je een afspraak maakt bij Enirgy, komt er een specialist bij jou thuis langs om zo goed inzicht te krijgen in de te realiseren verbeteringen. Deze afspraak is geheel vrijblijvend.

Direct contact

Duurzaam wonen, wat zijn de mogelijkheden?

Ontvang informatie over de mogelijkheden en voordelen van duurzaam wonen.

Neem contact op

Deze duurzame keuzes maakten onze klanten!

Lees hoe anderen onze positieve Enirgy hebben ervaren.

Bekijk ervaringen

Plan een persoonlijke afspraak met een van onze adviseurs

Een persoonlijk en geheel vrijblijvend advies van een van onze specialisten.

Maak een afspraak

Meteen beginnen met besparen?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief, dan ontvang je onze drie beste bespaartips direct in je mailbox!

  •  

Liever tastbare informatie?

Download dan een van onze brochures

download
Downloads