Infrarood verwarming: de meest gestelde vragen

Hoe werkt infrarood verwarming?

Infrarood verwarming werkt volledig elektrisch (gasloos) en is daarmee een duurzame vorm van verwarmen. Waar conventionele cv-systemen de lucht in je woning of werkruimte verwarmen, zorgt infrarood voor een directe verwarming van objecten en lichamen (massa). Infrarood verwarming werkt door middel van straling. Dit werkt hetzelfde als opwarming door de zon: ook wanneer de zon op de aarde schijnt, wordt niet de lucht, maar de aarde zelf opgewarmd. Doordat de aarde wordt verwarmd, stijgt ook de luchttemperatuur. Op dezelfde manier werkt onze energiezuinige infrarood verwarming. Een infrarood paneel straalt zogenaamde ‘lange warmtegolven’ uit. Deze infrarode stralen werken zoals gezegd precies zoals de zon, maar dan zonder de schadelijke UV-stralen. De infraroodpanelen verwarmen de vloer, de mensen en andere objecten in de ruimte. Hierdoor ontstaat een prettig en comfortabel leefklimaat. Infrarood is vaak al comfortabel bij een lagere luchttemperatuur. Zit je in de stralingswarmte, dan voelt dat comfortabel, ook al is de luchttemperatuur om je heen lager. Met infrarood kun je bovendien heel gericht een bepaalde zone of hoek in je woning of bedrijfspand verwarmen.

Waar kan ik infrarood verwarming kopen?

Steeds meer partijen bieden infrarood verwarming aan. Dat is fijn, want het betekent dat je als consument meer keuze hebt tussen verschillende aanbieders van infrarood verwarming. Goed om te weten is wel dat er zeer grote verschillen bestaan tussen verschillende merken infrarood panelen. Dat merk je vooral aan het rendement en de levensduur van de panelen. Bij Enirgy bieden we alleen HR-infraroodverwarming van ThermIQ: het A-merk in de markt van duurzaam verwarmen, met het hoogste rendement.

Als je infrarood verwarming wilt kopen, dan is het vooral van belang dat je je eerlijk en goed laat adviseren. Kies een deskundige en betrouwbare partij, met kennis van het vak en een specialisatie op het gebied van infrarood verwarming. Bij Enirgy adviseren we je graag wanneer je overweegt om infrarood verwarming te kopen. In onze showroom in Schijndel (Noord-Brabant) ben je bovendien van harte welkom om onze oplossingen op het gebied van infrarood verwarming zelf te komen voelen en ervaren. Zo weet je precies waar je aan toe bent, wanneer je infrarood verwarming wilt aanschaffen!

 

Enirgy centrum duurzaam wonen

Waarom infrarood verwarming?

Wij geven hier antwoord op de meest gestelde vragen over infrarood verwarming, maar waarom zou je nu eigenlijk kiezen voor IR-panelen? Nou, omdat infrarood verwarming en breed scala aan voordelen heeft! Wij zetten de vijf beste redenen voor je op een rij:

  1. Duurzaam: onze HR-infraroodverwarming is een erg duurzame en milieuvriendelijke manier van verwarmen.
  2. Forse kostenbesparing: met IR panelen bespaar je flink op je energierekening.
  3. Toekomstgericht: in 2050 moeten we met zijn allen ‘van het gas af’. Infraroodverwarming is volledig elektrisch en dus gasloos; hiermee ben je dus klaar voor de toekomst!
  4. Gezond en heilzaam: de warmte van de zon, 100% veilig voor het hele gezin. Met infrarood heb je bovendien geen last van ongewenste luchtcirculaties.
  5. Gericht verwarmen: verwarm de koude zones in je woning of (bedrijfs)pand met gerichte zone-verwarming.

Wil je meer weten over de voordelen van infrarood verwarming? Neem gerust contact met ons op!

Neem contact op

Is infrarood verwarming goedkoop?

Bij Enirgy praten we liever niet over ‘goedkoop’. Net zoals een cv-installatie, is een infrarood verwarmingssysteem voor je gehele huis voor veel mensen een investering. De kosten van onze HR-infrarood verwarming zijn ongeveer vergelijkbaar met die van de aanleg van een cv-installatie. Soms zijn infrarood panelen zelfs goedkoper.

Maar wat in onze ogen belangrijker is: infrarood verwarming levert je veel op! Omdat je met infraroodverwarming fors bespaart op je energiekosten (meestal tussen de 25% en 35%), heb je een investering in infraroodverwarming meestal binnen 3 tot 5 jaar terug verdiend. Deze tijd wordt uiteraard korter wanneer je tóch al overweegt een niet (goed) functionerende cv-ketel te vervangen of vloerverwarming te nemen. Kies je voor een nieuwe installatie, dan ben je door de energiebesparing met infrarood dus zeker goedkoper uit! Goed om te weten: wanneer je op zoek bent naar een ‘all electric’ oplossing (een installatie zonder gebruik van gas), dan is infraroodverwarming van Enirgy met stip de voordeligste optie, ten opzichte van andere ‘all electric’ alternatieven.

Wil je liever nog niet teveel investeren? Kies dan voor één of enkele panelen. Ook dit is prima mogelijk. Je kunt dan (als je dat wilt) gefaseerd overgaan van verwarmen op gas naar all-electric verwarmen.

Is infrarood verwarming schadelijk?

Nee hoor! Infraroodverwarming van Enirgy is 100% veilig, voor het hele gezin. Ook wanneer je zwanger bent, kleine kinderen, ouderen of hulpbehoevenden in huis hebt, kun je genieten van deze heerlijk comfortabele warmte.

Dat zit zo: bij onze infrarood verwarming maken we gebruik van zogenaamde ‘langgolvige’ straling. Deze straling is niet schadelijk. De infrarood panelen verwarmen namelijk wel de huid, maar dringen er niet in door. Dat is dus anders dan bij zonlicht, waarbij de UV-straling of zogenaamde ‘kortegolfstraling’ wél doordringt. Met infrarood verwarming geniet je dan ook alleen van het beste van de zon! Infrarood verwarming is dus zéker niet schadelijk, maar juist gezond! En bovendien bijzonder comfortabel!

Lees hier meer over infraroodverwarming.

Interesse in infraroodverwarming van Enirgy?

Ook interesse in infrarood verwarming voor je woning of bedrijf? Maak een afspraak met één van onze adviseurs! Wij geven je graag een persoonlijk advies op maat, volledig afgestemd op jouw situatie en wensen.

Meteen beginnen met besparen?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief, dan ontvang je onze drie beste bespaartips direct in je mailbox!

  •  

Liever tastbare informatie?

Download dan een van onze brochures

download
Downloads