Infraroodverwarming biedt uitkomst bij Integrated Bakery

In de industriële omgeving van Integrated Bakery bieden drie infrarood-verwarmingspanelen uitkomst. Door inzet van de panelen zijn twee moeilijk te verwarmen ruimtes namelijk alsnog comfortabel warm.

Project in het kort

  • Industrieel bedrijfspand
  • Eén infraroodpaneel in kantoorruimte, twee panelen in kantine
  • Directe oplossing van warmteprobleem
  • Combinatie met zonnepanelen
  • Doorslaggevend: rendement, advies en comfort

“Wij hebben gekozen voor infraroodverwarming, omdat het voor ons een directe oplossing bood voor een probleem”, vertelt oprichter en algemeen directeur Frans van der Schoot. “Zo hadden wij moeite om onze kantine warm te krijgen, omdat deze gehuisvest is in een semi-open gedeelte van een grotere ruimte. Deze ruimte is vrij hoog en ook nog eens matig geïsoleerd, waardoor deze met de traditionele warmtebronnen niet of in ieder geval niet efficiënt verwarmd kon worden. De kantine wordt maar een half uur per dag gebruikt en het zou dan ook zonde zijn om deze voortdurend warm te moeten houden voor dat halve uur. Met de twee infraroodpanelen die er hangen, kunnen we verwarmen waar en wanneer dat nodig is.”

“Infraroodverwarming was voor mij een gok; ik had er geen enkele ervaring mee. Maar zelfs tijdens mijn eerste winter, met een strenge vorstperiode, heb ik het lekker warm gehad.”

Behalve in de kantine, hangt er ook een paneel in het kantoor van Frans van der Schoot. In deze ruimte was na een verbouwing te weinig verwarmingscapaciteit. “Het plaatsen van een nieuwe radiator in deze ruimte was duur en het was praktisch gezien erg lastig”, vervolgt Frans van der Schoot. “Bovendien was het probleem eigenlijk maar heel lokaal: alleen rondom mijn werkplek moet het immers comfortabel warm zijn; voor de rest van de ruimte is het geen probleem als de temperatuur wat lager ligt. Met infrarood is dit probleem opgelost. Bovendien hebben wij zonnepanelen op ons dak liggen, dus de energie die we nodig hebben voor onze infraroodverwarming, wekken we zelf op.”

“Ik had zelf al gegoogeld naar oplossingen voor mijn verwarmingsprobleem. Daarbij kwam ik uit op infraroodverwarming. Ik wist dus al dat ik infraroodverwarming wilde, maar was op zoek naar een partij die met mij mee kon denken. Bijvoorbeeld over hoeveel panelen ik nodig zou hebben om de ruimtes te verwarmen en waar ik de panelen dan zou moeten plaatsen. Enirgy bleek die partij te zijn. Het advies, de kennis en ervaring van Enirgy boden veel toegevoegde waarde. Bovendien is de warmte van de panelen zeer comfortabel. De verwarming is geluidloos en er vindt geen luchtstroming plaats. De infraroodverwarming bevalt dan ook erg goed.”

Terug naar alle verhalen

En waar mogen wij jou mee helpen?

Wil jij ook graag verduurzamen maar weet je niet zo goed waar te beginnen? Onze specialisten helpen je graag verder! Als je een afspraak maakt bij Enirgy, komt er een specialist bij jou thuis langs om zo goed inzicht te krijgen in de te realiseren verbeteringen. Deze afspraak is geheel vrijblijvend.

Direct contact

Duurzaam wonen, wat zijn de mogelijkheden?

Ontvang informatie over de mogelijkheden en voordelen van duurzaam wonen.

Neem contact op

Deze duurzame keuzes maakten onze klanten!

Lees hoe anderen onze positieve Enirgy hebben ervaren.

Bekijk ervaringen

Plan een persoonlijke afspraak met een van onze adviseurs

Een persoonlijk en geheel vrijblijvend advies van een van onze specialisten.

Maak een afspraak

Meteen beginnen met besparen?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief, dan ontvang je onze drie beste bespaartips direct in je mailbox!

  •  

Liever tastbare informatie?

Download dan een van onze brochures

download
Downloads