“Voor ons was deze stap heel logisch”

Toen de Schijndelse voetbalvereniging SV Avanti ’31 halverwege het jaar 2021 ging nadenken over de bouw van een nieuw verenigingsgebouw, was direct duidelijk dat het bestuur daarbij van het gas af wilde. En dus ging Avanti in gesprek met Enirgy. Twee jaar later is de nieuwe kantine volledig aardgasvrij. Enirgy leverde er duurzame infraroodverwarming.

Project in het kort

  • Clubgebouw van voetbalvereniging Avanti uit Schijndel
  • 43 infraroodpanelen in kantine, bestuurskamer en toiletten
  • Onderdeel van volledig gasloos pand
  • Aansturing middels app en thermostaat

 

Infraroodverwarming kantine clubgebouw sportclub

“Voor ons was het heel logisch dat we bij de bouw van een nieuwe kantine óók van het gas af gingen”, vertelt Pedro van de Ven, bestuurslid van Avanti. “In 2021 waren de gasprijzen torenhoog, en bovendien wilden we verduurzamen. Nu we toch de kans kregen, wilden we dat dus direct bewerkstelligen. Via via kenden we Bart-Jan, mede-eigenaar van Enirgy, en de contacten waren dan ook snel en gemakkelijk gelegd. We zijn zelfs eerder met Bart-Jan om de tafel gegaan dan met de aannemer!”

Lokaal zakendoen

“Het was fantastisch dat we met Enirgy een partij vonden die in Schijndel zit. Zakendoen met iemand uit je eigen regio is prettig en het is nóg beter als diegene uit je eigen gemeente komt. Het geeft direct verbinding als je hetzelfde dialect praat! Gevoelsmatig wist ik dan ook meteen dat het goed zat. Daarnaast was het voor ons een simpele rekensom: een kwestie van twee rijen cijfers naast elkaar zetten. Ons gasverbruik met de daarbij behorende kosten enerzijds en ons geschatte elektriciteitsverbruik met de daarbij behorende kosten anderzijds. We zagen meteen: dit kostte het toen en dit gaat het nu kosten. En toen was deze stap heel logisch én heel gemakkelijk.”

Geintegreerd in plafond

“Met 43 infraroodpanelen van Enirgy verwarmen wij ons gehele gebouw – de kantine, bestuurskamer en onze toiletten – nu op een duurzame manier. In de kantine zijn de panelen geïntegreerd in het plafond, wat een strak en fraai resultaat geeft. Het is bovendien een fijne warmte, persoonlijk ben ik dan ook heel tevreden. Wat ook prettig is: een kantine wordt maar een bepaald aantal uren van de dag intensief gebruikt. Doordeweeks gaat het dan bijvoorbeeld alleen om de avonden. Het is prettig dat we vooraf in kunnen stellen op welke uren van de dag het lekker warm moet zijn. En op welke plek. We hebben bijvoorbeeld een avond dat hier mensen op leeftijd komen kaarten. We gaan dat opnemen in het besturingsprogramma. Op die manier is het gedeelte waar zij zitten op dat moment lekker warm, terwijl de bestuurskamer en de rest van de kantine die avond bijvoorbeeld niet warm gestookt hoeven te worden. Dat plaatselijk verwarmen, dat mogelijk is met infrarood, bespaart ons enorm veel energie. En dus ook kosten. Nu we tegen de winterperiode zitten, gaan de mensen van Enirgy ons nog helpen met het inregelen van de besturingsprogramma’s, zodat al dit soort dingen straks in één keer goed geregeld zijn.”

“We hebben nu gekozen voor infraroodverwarming, en daarnaast hadden we al zonnepanelen liggen op een ander deel van ons gebouw dat niet gerenoveerd is. Op het nieuwe dak is ook weer ruimte voorzien voor zonnepanelen. Zodra we daar concreet mee aan de slag gaan, komen we zéker weer bij Enirgy terecht.”

Nieuwsgierig?

“Iedereen is van harte welkom in onze kantine om zelf te ervaren hoe de infraroodverwarming van Enirgy in de praktijk voelt”, besluit Pedro. “En daar wil ik ook best wat over vertellen als mensen daarbij behoefte hebben aan uitleg. Kom gerust langs!”

“In de kantine zijn de panelen geïntegreerd in het plafond, wat een strak en fraai resultaat geeft.”

Energie rapport

En waar mogen wij jou mee helpen?

Wil jij ook graag verduurzamen maar weet je niet zo goed waar te beginnen? Onze specialisten helpen je graag verder! Als je een afspraak maakt bij Enirgy, komt er een specialist bij jou thuis langs om zo goed inzicht te krijgen in de te realiseren verbeteringen. Deze afspraak is geheel vrijblijvend.

Direct contact

Duurzaam wonen, wat zijn de mogelijkheden?

Ontvang informatie over de mogelijkheden en voordelen van duurzaam wonen.

Neem contact op

Deze duurzame keuzes maakten onze klanten!

Lees hoe anderen onze positieve Enirgy hebben ervaren.

Bekijk ervaringen

Plan een persoonlijke afspraak met een van onze adviseurs

Een persoonlijk en geheel vrijblijvend advies van een van onze specialisten.

Maak een afspraak

Meteen beginnen met besparen?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief, dan ontvang je onze drie beste bespaartips direct in je mailbox!

  •  

Liever tastbare informatie?

Download dan een van onze brochures

download
Downloads