Zó maak je slim gebruik van je infraroodverwarming

Heb je infraroodpanelen en wil je hier, nu de winter eraan komt, zo slim mogelijk mee omgaan? Wij zetten graag een aantal tips voor je op een rij:

Tip 1: Laat het temperatuurverschil niet te groot worden

Met infraroodverwarming kun je zeer gericht verwarmen. Daardoor kun je ook met één paneel al significant minder gas gebruiken. Heb je infraroodverwarming in je gehele huis? Laat het temperatuurverschil tussen dag en nacht dan niet te groot worden. Als je de temperatuur ’s nachts bijvoorbeeld terug laat lopen tot 13 graden, dan zal het de volgende ochtend relatief veel tijd en energie kosten om deze weer op een aangename(re) temperatuur te laten komen. Zorg voor een verschil van maximaal 2 graden tussen dag en nacht.

Tip 2: Begin op tijd met verwarmen

Voortbordurend op tip 1: laat het systeem van je infraroodverwarming aan het begin van het stookseizoen tijdig opwarmen. Als je het te koud laat worden in huis, kost het namelijk veel meer energie om je woning op te warmen. Is het eenmaal warm, dan kost het de rest van het seizoen minder energie om die warmte te behouden.

Tip 3: Stof de infraroodpanelen regelmatig af

Infraroodpanelen vergen in principe weinig tot geen onderhoud. Wel is het goed om deze af en toe goed af te stoffen, ook (of juist) van de bovenkant. Op die manier kan er geen stof doordringen in het paneel. Stof kan (onder andere) storende geluiden geven. Eén keer per jaar goed afstoffen is voldoende.

Tip 4: Stel de thermostaat slim in

Net zoals een regulier centraal verwarmingssysteem, kun je ook je infraroodverwarming slim instellen. Hou hierbij bovenstaande tips in de gaten. Laat het systeem daarnaast, net zoals een regulier cv-systeem, zo goed mogelijk aansluiten op je dagelijks leven. Ben je niet thuis, dan hoeven je panelen ook niet op vol vermogen aan te staan. Hou in dat geval de basistemperatuur aan (de nachttemperatuur). Uiteraard is die basistemperatuur in de slaapkamer lager dan die in je woonkamer of badkamer. Daarin kun je dus slim variëren en op die manier energie en kosten besparen. Verwarm dus zo gericht mogelijk. Door je systeem slim in te richten, profiteer je van een optimaal comfort én een optimale energiebesparing!

infrarood verwarming

Meteen beginnen met besparen?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief, dan ontvang je onze drie beste bespaartips direct in je mailbox!

  •  

Liever tastbare informatie?

Download dan een van onze brochures

download
Downloads