Infraroodverwarming

Efficiënt, duurzaam en comfortabel verwarmen

 • Zeer comfortabele en prettige warmte
 • Duurzaam en gasloos verwarmen waar dat nodig is
 • Zeer energiezuinig, hoog rendement, gemiddelde besparing zelfs 30%
 • Snel en tegen lage kosten te installeren

Infraroodverwarming

Efficiënt, duurzaam en comfortabel verwarmen

 • Zeer comfortabele en prettige warmte
 • Duurzaam en gasloos verwarmen waar dat nodig is
 • Zeer energiezuinig, gemiddelde besparing zelfs 30%
 • Snel en tegen lage kosten te installeren

Hét alternatief voor je cv-ketel

De HR-infraroodverwarming van Enirgy is een uitstekend alternatief voor je cv-ketel. Verwarmen via infrarood werkt volledig elektrisch en is bovendien bijzonder comfortabel. Het is gezond, je kunt er gericht mee verwarmen (of indien gewenst de hele ruimte) en het is zeer energiezuinig. Bovendien is het vaak mogelijk om je woning volledig te transformeren naar all-electric infraroodverwarming binnen één dag!

met infraroodverwarming je woning gasvrij maken

Ontdek de vele voordelen van infraroodverwarming:

 • Comfortabel en aangenaam warm: haal de zon in huis!
 • Stabiele temperatuur
 • Gezond
 • Zeer energiezuinig, gemiddelde besparing zelfs 30%
 • Snel te installeren tegen lage kosten
 • Gericht verwarmen; per zone in te stellen
 • Beter voor klimaat én portemonnee
 • Tot 15% rendement op je investering
 • Meestal binnen één dag te realiseren

Wil je meer weten over HR-infraroodverwarming en de werking ervan? Check de meest gestelde vragen over infraroodverwarming, onze veel gestelde vragen (algemeen), ervaar het zelf in onze showroom of neem contact op met één van onze adviseurs.

Zo werkt infraroodverwarming in je woning:

Waarom duurzaam verwarmen?

De traditionele cv-installatie is al decennialang de reguliere manier om je woning of werkruimte te verwarmen. Maar willen we samen het verschil gaan maken voor volgende generaties, dan is het noodzakelijk dat we naar andere vormen van verwarmen (alternatieven voor de cv-ketel) gaan kijken. Daarnaast is de verwarming een grote energieverbruiker in huis. Zo bestaat bijna 60% van je energierekening uit kosten voor je verwarming en 15% van de rekening uit de kosten voor warm water. Op een energiezuinige en duurzame manier je huis en water verwarmen loont dus. Zowel voor je portemonnee als voor het klimaat. Met de HR-infraroodverwarming van Enirgy kies je voor een volledig elektrische verwarming van hoge kwaliteit. Wij bieden de beste infraroodverwarming met het hoogste rendement, van het A-merk ThermIQ. ThermIQ is een gerenommeerd, bewezen merk, met significant het hoogste rendement van alle infraroodpanelen. Ideaal en nóg duurzamer in combinatie met groene stroom of zonnepanelen!

Duurzamer, goedkoper én comfortabeler wonen

Wil je duurzamer en comfortabeler wonen, en daarbij ook nog eens fors besparen op je energierekening? Kies dan voor de HR-infraroodverwarming (elektrische verwarming) van Enirgy! Of je nu in een appartement woont, een tussenwoning hebt of een luxe villa bezit, infraroodverwarming zorgt voor een heerlijke, stabiele warmte. Onze ir verwarming met een hoog rendement is bovendien een goed startpunt voor het verduurzamen van je gehele woning naar gasloos en all-electric! Vaak kunnen we dit al in één dag voor je realiseren.

Wat is infrarood?

Infrarode straling is een ander woord voor warmtestraling. De zon is de grootste bron van infraroodstraling op aarde. Zonder infrarood zou er geen leven op aarde mogelijk zijn: het is de straling waaronder wij als mensen zijn ontstaan en geëvolueerd. Infrarood is onderdeel van het ‘elektromagnetische spectrum’, waartoe ook licht en bijvoorbeeld ultraviolette (UV) straling behoren. Doordat infraroodstraling zich exact aan de andere kant van het spectrum bevindt dan UV-straling, is infraroodverwarming een zeer veilige vorm van verwarmen. Ir verwarming is een duurzame, volledig elektrische verwarming.

Hoe werkt infraroodverwarming?

Waar conventionele cv-systemen (die verwarmen op gas) de lucht in je woning of werkruimte verwarmen, zorgt infrarood voor een directe verwarming van objecten en lichamen (massa). Dit werkt hetzelfde als opwarming door de zon: ook wanneer de zon op de aarde schijnt, wordt niet de lucht, maar de aarde zelf opgewarmd. Doordat de aarde wordt verwarmd, stijgt ook de luchttemperatuur. Op dezelfde manier werkt onze energiezuinige infraroodverwarming. De infraroodpanelen verwarmen de vloer, de mensen en andere objecten in de ruimte. Hierdoor ontstaat een prettig leefklimaat, waarbij de hele ruimte comfortabel verwarmd wordt. Met ir panelen gebruiken we bovendien alleen de lange golf-straling. Daarom is verwarmen met ir verwarming niet alleen aangenaam warm, maar ook volledig veilig. Bij Enirgy bieden we alleen HR-ir verwarming: dé manier van duurzaam verwarmen met het hoogste rendement!

decoratieve infraroodverwarming in de slaapkamer
infraroodverwarming klassieke woonkamer

Volledig veilig

Uiteraard is de HR-infraroodverwarming van Enirgy volledig afgestemd op de wensen en eisen voor leef-, woon- en werkruimtes. We gebruiken dus alleen straling (lange golf-infraroodstraling) die voor 100% veilig is voor het hele gezin. Ook kinderen, ouderen, zorgbehoevenden en bijvoorbeeld zwangere vrouwen kunnen met een gerust hart genieten van de comfortabele warmte van de zon.

Onze HR-infraroodverwarming van ThermIQ

Bij Enirgy bieden we alleen infraroodverwarming van hoge kwaliteit, met het beste rendement. Daarom hebben we voor onze HR-infraroodpanelen (ir panelen) gekozen voor ThermIQ. ThermIQ is hét bewezen A-merk in de infraroodverwarming. Het is een Nederlands bedrijf, met een fabriek in Duitsland, waar ThermIQ zelf grip heeft én houdt op de productie van de panelen. Uit onafhankelijk onderzoek van de Universiteit van Kaiserslautern is gebleken dat de infrarood verwarming van ThermIQ significant de beste is in de markt. Net als wij, heeft ThermIQ een duurzame missie, die ze in alles uitdragen. Samen werken we toe naar een wereld waarin ons energieverbruik 100% elektrisch wordt, gegenereerd uit duurzame bronnen.

Verhalen van onze klanten

infraroodverwarming ervaring

Senegalese warmte in hartje Rotterdam

Het verhaal van Amsata Bijl

Midden in Rotterdam staat een woning die volledig functioneert op elektriciteit. Het is de woning van Amsata Bijl en zijn gezin. Zijn gehele huis, maar liefst vijf woonlagen, wordt verwarmd door infraroodverwarming van ThermIQ. Zijn enthousiasme over de verwarmingspanelen is groot. “Ik ben half Nederlands, half Senegalees”, vertelt hij. “De warmte van Senegal is heerlijk. In Nederland is de zomer wel oké, maar ik had nooit gedacht dat ik de Senegalese warmte in de winterperiode ook in mijn huis zou kunnen ervaren.”

Lees het complete verhaal

ervaring infraroodverwarming

Infraroodverwarming als onderdeel van complete verduurzaming

Het verhaal van Peter de Groot

Toen Peter de Groot nieuwe zonnepanelen liet leggen met een vermogen van 6000 Wattpiek, ging hij zich oriënteren op het volledig gasloos maken van zijn woning. Sinds het voorjaar van 2020 is zijn gasaansluiting verzegeld en is zijn woning ‘all-electric’.

Lees het complete verhaal

infrarood verwarmingspanelen ervaring

‘Groots’ verwarmen bij autobedrijf Ton Crooijmans

Het verhaal van Ton Crooijmans

Waar eerst een gas-heater warme lucht de werkplaats in blies, zorgen nu 27 infrarood-verwarmingspanelen voor een comfortabele warmte. Autobedrijf Ton Crooijmans in Uden ging helemaal van het gas af en koos voor een letterlijk en figuurlijk ‘grootse’ verwarming. Die nieuwe manier van verwarmen is volgens de eigenaar en medewerkers zowel duurzaam als prettig.

Lees het complete verhaal

Toepassingen van infraroodverwarming

De toepassingen van infraroodverwarming zijn haast eindeloos! Zo kun je ir-verwarming inzetten als duurzame verwarming in je woning, maar ook op het werk kunnen infrarood panelen van grote meerwaarde zijn. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan zorginstellingen, onderwijsinstellingen/scholen, kantoren, bedrijfshallen, horecagelegenheden, voor feesten, evenementen en festivals, retail/winkels, in de tuinbouw, de veehouderij of in musea. Wat je wensen ook zijn, wij zorgen er graag voor dat jouw plek, hele ruimte of hele pand comfortabel aanvoelt. Heb je andere ideeën of wil je weten of infraroodverwarming ook in jouw branche van meerwaarde kan zijn? Neem gerust contact met ons op!

infraroodverwarming-oplossing-in-de-zorg

Infraroodverwarming voor de zorg

Infraroodverwarming is bij uitstek geschikt voor de zorg. Dat komt doordat infraroodpanelen een specifieke plek kunnen verwarmen, zonder dat er luchtcirculatie plaatsvindt.

infraroodverwarming in de badkamer

Infraroodpanelen voor je badkamer

Bij elektrische infrarood verwarming denk je misschien niet direct aan een verwarming die geschikt is voor gebruik in sanitaire ruimtes zoals de badkamer. Toch lenen de infraroodpanelen van Enirgy zich hier uitstekend voor.

infraroodverwarming voor kantoor

Infraroodverwarming voor kantoor

Doordat de infrarood panelen een zeer gerichte warmte afgeven en niet de lucht, maar massa (een persoon, een object) verwarmen, zijn deze bij uitstek geschikt voor plekken die soms koud en kil aan kunnen voelen.

Enirgy-Infraroodverwarming-Eventmenten-Festival-Tent-Partytent

Infrarood voor je feest of festival

Doordat er met infraroodverwarming weinig tot geen luchtcirculatie plaatsvindt, verlies je plaatselijk geen warmte in een grote ruimte. Je verwarmt gericht de objecten en personen in een ruimte, in plaats van de lucht.

HR-infrarood panelen voor je sportclub met 30% korting

Ga je verduurzamen met je sportvereniging en ben je nog op zoek naar een duurzame vorm van verwarmen? Dan is het goed te weten dat je met de zogenaamde BOSA-regeling 30% korting krijgt op infraroodverwarming. BOSA staat voor stimulering Bouw en Onderhoud aan Sportaccommodaties. Vanuit deze regeling worden sportclubs gestimuleerd om hun accommodaties te verduurzamen. Met infraroodverwarming (volledig elektrische verwarming) kies je voor een milieuvriendelijke, energiezuinige en gasloze manier van verwarmen. Bovendien geeft infrarood een heerlijk weldadige warmte voor bijvoorbeeld je kleedlokalen en sportkantine. Het is er dan ook altijd aangenaam warm! Benieuwd naar de vele mogelijkheden? Plan een gesprek met één van onze adviseurs, we helpen je graag verder!

infraroodverwarming voor sportvereniging

Veelgestelde vragen over infraroodverwarming

Waarom zou je kiezen voor infraroodverwarming? Wij zetten de vijf beste redenen voor je op een rij:

1. Duurzaam: onze HR-infraroodverwarming is een erg duurzame en milieuvriendelijke manier van verwarmen.
2. Forse kostenbesparing: met IR panelen bespaar je flink op je energierekening.
3. Toekomstgericht: in 2050 moeten we met zijn allen ‘van het gas af’. Infraroodverwarming is volledig elektrisch en dus gasloos; hiermee ben je dus klaar voor de toekomst!
4. Gezond en heilzaam: de warmte van de zon, 100% veilig voor het hele gezin. Met infrarood heb je bovendien geen last van ongewenste luchtcirculaties.
5. Gericht verwarmen: verwarm de koude zones in je woning of (bedrijfs)pand met gerichte zone-verwarming.

Meer weten over de voordelen van infraroodverwarming? Neem gerust contact met ons op!

Infraroodverwarming werkt volledig elektrisch (gasloos) en is daarmee een duurzame vorm van verwarmen. Waar conventionele cv-systemen de lucht in je woning of werkruimte verwarmen, zorgt infrarood voor een directe verwarming van objecten en lichamen (massa). Infrarood verwarming werkt door middel van straling. Dit werkt hetzelfde als opwarming door de zon: ook wanneer de zon op de aarde schijnt, wordt niet de lucht, maar de aarde zelf opgewarmd. Doordat de aarde wordt verwarmd, stijgt ook de luchttemperatuur. Op dezelfde manier werkt onze energiezuinige infrarood verwarming. Een infrarood paneel straalt zogenaamde ‘lange warmtegolven’ uit. Deze infrarode stralen werken zoals gezegd precies zoals de zon, maar dan zonder de schadelijke UV-stralen. De infraroodpanelen verwarmen de vloer, de mensen en andere objecten in de ruimte. Hierdoor ontstaat een prettig en comfortabel leefklimaat. Infrarood is vaak al comfortabel bij een lagere luchttemperatuur. Zit je in de stralingswarmte, dan voelt dat comfortabel, ook al is de luchttemperatuur om je heen lager. Met infrarood kun je bovendien heel gericht een bepaalde zone of hoek in je woning of bedrijfspand verwarmen.

Nee hoor! Infraroodverwarming van Enirgy is 100% veilig, voor het hele gezin. Ook wanneer je zwanger bent, kleine kinderen, ouderen of hulpbehoevenden in huis hebt, kun je genieten van deze heerlijk comfortabele warmte.

Dat zit zo: bij onze infrarood verwarming maken we gebruik van zogenaamde ‘langgolvige’ straling. Deze straling is niet schadelijk. De infrarood panelen verwarmen namelijk wel de huid, maar dringen er niet in door. Dat is dus anders dan bij zonlicht, waarbij de UV-straling of zogenaamde ‘kortegolfstraling’ wél doordringt. Met infrarood verwarming geniet je dan ook alleen van het beste van de zon! Infrarood verwarming is dus zéker niet schadelijk, maar juist gezond! En bovendien bijzonder comfortabel!

Steeds meer partijen bieden infraroodverwarming aan. Dat is fijn, want het betekent dat je als consument meer keuze hebt tussen verschillende aanbieders van infrarood verwarming. Goed om te weten is wel dat er zeer grote verschillen bestaan tussen verschillende merken infrarood panelen. Dat merk je vooral aan het rendement en de levensduur van de panelen. Bij Enirgy bieden we alleen HR-infraroodverwarming van ThermIQ: het A-merk in de markt van duurzaam verwarmen, met het hoogste rendement.

Als je infrarood verwarming wilt kopen, dan is het vooral van belang dat je je eerlijk en goed laat adviseren. Kies een deskundige en betrouwbare partij, met kennis van het vak en een specialisatie op het gebied van infrarood verwarming. Bij Enirgy adviseren we je graag wanneer je overweegt om infrarood verwarming te kopen. In onze showroom in Vught (Noord-Brabant) ben je bovendien van harte welkom om onze oplossingen op het gebied van infrarood verwarming zelf te komen voelen en ervaren. Zo weet je precies waar je aan toe bent, wanneer je infrarood verwarming wilt aanschaffen!

Nee, in principe niet. Een infrarood-verwarmingssysteem is vaak in aanschaf vergelijkbaar of iets duurder dan de aanschaf van een reguliere cv-installatie. Heb je al een cv-installatie, dan is de overstap naar volledig verwarmen met infrarood verwarming uiteraard een investering. Daarna is verwarmen met infrarood absoluut goedkoper. Met HR-infrarood verwarmingspanelen bespaar je namelijk direct veel energie. Uit empirisch onderzoek van ThuisBaas blijkt dat je energieverbruik gemiddeld zelfs met 50% daalt als je infrarood panelen plaatst, ten opzichte van een gas-cv-installatie. Bovendien heeft een infrarood verwarmingssysteem geen onderhoud nodig, waardoor je ook deze kosten nog uitspaart.

Je kunt infraroodverwarming in principe inzetten in iedere woning. Het antwoord is dus: ja, hoogstwaarschijnlijk is je woning geschikt voor infraroodverwarming. Bovendien kun je infrarood zowel inzetten als hoofdverwarming als om een specifieke koude plek extra te verwarmen (bijverwarming). Wij geven je graag een advies op maat!

Infraroodverwarming heeft weinig nadelen. Veel mensen vragen zich bijvoorbeeld af of ir-panelen wel veilig zijn. Daarover kunnen we duidelijk zijn: de infraroodverwarming van Enirgy is 100% veilig, doordat alleen de onschadelijke warmtestralen van het infrarode spectrum worden gebruikt. Een ander nadeel van infrarood verwarming zou kunnen zijn, dat het niet voldoende comfort zou bieden. Daarvoor is het belangrijk dat de panelen slim gepositioneerd worden in je woning, zodat er een prettige, gelijkmatige warmte ontstaat. Hierover geven we je bij Enirgy uiteraard graag een goed advies. Ook ervaren sommige mensen de elektriciteitsdraden van het ir paneel als een nadeel: deze moeten immers weggewerkt worden. Onze monteurs zorgen er graag voor dat dit netjes gebeurt, zodat de ruimte die je verwarmt met infrarood verwarming netjes en strak oogt. Net zoals iedere vorm van verwarmen, kan ook infrarood verwarming dus bepaalde nadelen hebben. Wij weten echter uit ervaring dat we deze nadelen gemakkelijk kunnen 'tackelen' en dat de vele voordelen de eventuele nadelen van infraroodverwarming méér dan goed maken!

Bij Enirgy bieden we infraroodpanelen met verschillende vermogens. Onze standaard-panelen zijn verkrijgbaar in 550 Watt en 1100 Watt. Daarnaast hebben we een High Powerline: dit zijn infraroodpanelen met een vermogen van 650 Watt en 1300 Watt. Deze worden ingezet in ruimtes waarbij de plafondhoogte meer dan 3 meter is. Welk vermogen voor jou van toepassing is, is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder de isolatie van je woning, (spouwmuur-, vloer- en dakisolatie), de oppervlakte van de te verwarmen ruimte(s), de plafondhoogte en de vraag: gaat je infraroodverwarming dienen als hoofdverwarming of als bijverwarming? Op basis van deze aspecten maken we een berekening van het vermogen dat in jouw situatie tot het meeste comfort en rendement leidt. Wij adviseren je hier dus graag over!

Met infraroodverwarming verbruik je alleen elektriciteit (geen gas). Het verbruik van je infraroodverwarming hangt samen met het vermogen van je paneel of panelen. Zo verbruikt een infraroodpaneel van 550 Watt (dus) 550 Watt (0,55 kiloWatt) per uur. Bij de huidige (hoge) energieprijzen van €0,588 per kWh komt dat dus neer op een prijs van €0,32 per uur voor een dergelijk paneel. Uiteraard is deze prijs sterk afhankelijk van de (fluctuerende) energieprijzen. Het verbruik van dit type paneel kun je vergelijken met het energieverbruik van een gemiddeld koffiezetapparaat. Een wasdroger gebruikt gemiddeld drie à vier keer meer stroom dan een infraroodpaneel van 550 Watt.

Bij Enirgy praten we liever niet over ‘goedkoop’. Net zoals een cv-installatie, is een infrarood-verwarmingssysteem voor je gehele huis voor veel mensen een investering. De kosten van onze HR-infraroodverwarming zijn ongeveer vergelijkbaar met die van de aanleg van een cv-installatie. Soms zijn infraroodpanelen zelfs goedkoper.

Maar wat in onze ogen belangrijker is: infraroodverwarming levert je veel op! Omdat je met infraroodverwarming fors bespaart op je energiekosten (meestal tussen de 25% en 35%), heb je een investering in infraroodverwarming meestal binnen 3 tot 5 jaar terug verdiend. Deze tijd wordt uiteraard korter wanneer je tóch al overweegt een niet (goed) functionerende cv-ketel te vervangen of vloerverwarming te nemen. Kies je voor een nieuwe installatie, dan ben je door de energiebesparing met infrarood dus zeker goedkoper uit! Goed om te weten: wanneer je op zoek bent naar een ‘all electric’ oplossing (een installatie zonder gebruik van gas), dan is infraroodverwarming van Enirgy met stip de voordeligste optie, ten opzichte van andere ‘all electric’ alternatieven.

Wil je liever nog niet teveel investeren? Kies dan voor één of enkele panelen. Ook dit is prima mogelijk. Je kunt dan (als je dat wilt) gefaseerd overgaan van verwarmen op gas naar all-electric verwarmen.

Meer weten over infraroodverwarming?

Infrarood verwarming is nog een relatief onbekende manier van verwarmen, zeker ten opzichte van verwarmen op gas. Bij Enirgy krijgen we hier dan ook regelmatig de nodige vragen over. We hebben daarom hier de meest gestelde vragen over infraroodverwarming overzichtelijk voor je op een rij gezet. Benieuwd of je woning geschikt is voor infrarood verwarming? Lees er hier meer over. Heb je een andere vraag? Neem gerust contact met ons op of maak een afspraak in onze showroom voor een persoonlijk advies!

Alles om minder gas te verbruiken

Bij Enirgy bieden we alles om minder gas te verbruiken. Van duurzame ir panelen tot warmtepompen, zonneboilers, doorstroomverwarmers, isolatie, inductiekoken en warm water zonder gas. Wil je (nog) verder verduurzamen? Kies dan voor groene stroom of laat zonnepanelen leggen door ons. Of je nu stap voor stap je gasverbruik wilt reduceren of in één keer volledig aardgasvrij wilt gaan wonen, wij helpen je graag verder! Eerst meer weten over duurzaam wonen? Lees hier meer over duurzaam wonen of maak een afspraak met één van onze adviseurs!

Ja, ik wil ook HR infraroodverwarming!

Wil je meer weten over all-electric, aardgasvrij en comfortabel je huis verwarmen? Bezoek onze showroom in Schijndel (Meierijstad) of maak een afspraak met een adviseur bij jou thuis. Wij nodigen je graag uit om zelf de hoge kwaliteit én de voordelen van ir verwarming te komen ervaren! Onze adviseurs helpen je graag met een persoonlijk advies en het in kaart brengen van alle mogelijkheden.

Direct contact

Meteen beginnen met besparen?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief, dan ontvang je onze drie beste bespaartips direct in je mailbox!

 •  

Liever tastbare informatie?

Download dan een van onze brochures

download
Downloads