Infrarood verwarming

Efficiënt, duurzaam en comfortabel verwarmen

 • Zeer comfortabele en prettige warmte
 • Duurzaam en gasloos verwarmen waar dat nodig is
 • Zeer energiezuinig, hoog rendement, gemiddelde besparing zelfs 30%
 • Snel en tegen lage kosten te installeren

Maak een afspraak Direct contact

Infrarood verwarming

Efficiënt, duurzaam en comfortabel verwarmen

 • Zeer comfortabele en prettige warmte
 • Duurzaam en gasloos verwarmen waar dat nodig is
 • Zeer energiezuinig, gemiddelde besparing zelfs 30%
 • Snel en tegen lage kosten te installeren

Maak een afspraak Direct contact

Hét alternatief voor je cv-ketel

De HR-infraroodverwarming van Enirgy is een uitstekend alternatief voor je cv-ketel. Verwarmen via infrarood werkt volledig elektrisch en is bovendien bijzonder comfortabel. Het is gezond, je kunt er gericht mee verwarmen en het is zeer energiezuinig. Bovendien is het vaak mogelijk om je woning volledig te transformeren naar all-electric infraroodverwarming binnen één dag!

De voordelen van onze HR-infraroodverwarming:

 • Comfortabel: haal de zon in huis!
 • Stabiele temperatuur
 • Gezond
 • Zeer energiezuinig, gemiddelde besparing zelfs 30%
 • Snel te installeren tegen lage kosten
 • Gericht verwarmen; per zone in te stellen
 • Beter voor klimaat én portemonnee
 • Tot 15% rendement op je investering
 • Meestal binnen één dag te realiseren

Wil je meer weten over HR-infraroodverwarming en de werking ervan? Check de meest gestelde vragen over infrarood verwarming, onze veel gestelde vragen (algemeen), ervaar het zelf in onze showroom of neem contact op met één van onze adviseurs.

Zo maken wij je woning gasvrij

Waarom duurzaam verwarmen?

De traditionele cv-installatie is al decennialang de reguliere manier om je woning of werkruimte te verwarmen. Maar willen we samen het verschil gaan maken voor volgende generaties, dan is het noodzakelijk dat we naar andere vormen van verwarmen gaan kijken. Daarnaast is de verwarming een grote energieverbruiker in huis. Zo bestaat bijna 60% van je energierekening uit kosten voor je verwarming en 15% van de rekening uit de kosten voor warm water. Op een energiezuinige en duurzame manier je huis en water verwarmen loont dus. Zowel voor je portemonnee als voor het klimaat. Met de HR-infraroodverwarming van Enirgy weet je bovendien zeker dat je kiest voor kwaliteit. Wij bieden de beste infrarood verwarming met het hoogste rendement, van het A-merk ThermIQ. ThermIQ is een gerenommeerd, bewezen merk, met significant het hoogste rendement van alle infraroodpanelen.  

Duurzamer, goedkoper én comfortabeler wonen

Wil je duurzamer en comfortabeler wonen, en daarbij ook nog eens fors besparen op je energierekening? Kies dan voor de HR-infraroodverwarming van Enirgy! Of je nu in een appartement woont, een tussenwoning hebt of een luxe villa bezit, infraroodverwarming zorgt voor een heerlijke, stabiele warmte. HR-infraroodverwarming is bovendien een goed startpunt voor het verduurzamen van je gehele woning naar gasloos en all-electric! Vaak kunnen we dit al in één dag voor je realiseren.

Wat is infrarood?

Infrarode straling is een ander woord voor warmtestraling. De zon is de grootste bron van infraroodstraling op aarde. Zonder infrarood zou er geen leven op aarde mogelijk zijn: het is de straling waaronder wij als mensen zijn ontstaan en geëvolueerd. Infrarood is onderdeel van het ‘elektromagnetische spectrum’, waartoe ook licht en bijvoorbeeld ultraviolette (UV) straling behoren. Doordat infraroodstraling zich exact aan de andere kant van het spectrum bevindt dan UV-straling, is het een zeer veilige vorm van verwarmen.

Hoe werkt infrarood verwarming?

Waar conventionele cv-systemen de lucht in je woning of werkruimte verwarmen, zorgt infrarood voor een directe verwarming van objecten en lichamen (massa). Dit werkt hetzelfde als opwarming door de zon: ook wanneer de zon op de aarde schijnt, wordt niet de lucht, maar de aarde zelf opgewarmd. Doordat de aarde wordt verwarmd, stijgt ook de luchttemperatuur. Op dezelfde manier werkt onze energiezuinige infrarood verwarming. De infraroodpanelen verwarmen de vloer, de mensen en andere objecten in de ruimte. Hierdoor ontstaat een prettig en comfortabel leefklimaat. Bij Enirgy bieden we alleen HR-infraroodverwarming: dé manier van duurzaam verwarmen met het hoogste rendement!

infraroodverwarming slaapkamer
Klassieke woonkamer met infraroodverwarming

Volledig veilig

Uiteraard is de HR-infraroodverwarming van Enirgy volledig afgestemd op de wensen en eisen voor leef-, woon- en werkruimtes. We gebruiken dus alleen straling (langegolf-infraroodstraling) die voor 100% veilig is voor het hele gezin. Ook kinderen, ouderen, zorgbehoevenden en bijvoorbeeld zwangere vrouwen kunnen met een gerust hart genieten van de comfortabele warmte van de zon.

Onze HR-infraroodverwarming van ThermIQ

Bij Enirgy bieden we alleen infrarood verwarming met het beste rendement. Daarom hebben we voor onze HR-infraroodpanelen gekozen voor ThermIQ. ThermIQ is hét bewezen A-merk in de infraroodverwarming. Het is een Nederlands bedrijf, met een fabriek in Duitsland, waar ThermIQ zelf grip heeft én houdt op de productie van de panelen. Uit onafhankelijk onderzoek van de Universiteit van Kaiserslautern is gebleken dat de infrarood verwarming van ThermIQ significant de beste is in de markt. Net als wij, heeft ThermIQ een duurzame missie, die ze in alles uitdragen. Samen werken we toe naar een wereld waarin ons energieverbruik 100% elektrisch wordt, gegenereerd uit duurzame bronnen.

Toepassingen van infraroodverwarming

De toepassingen van infraroodverwarming zijn haast eindeloos! Zo kun je infraroodverwarming inzetten als duurzame verwarming in je woning, maar ook op het werk kunnen infrarood panelen van grote meerwaarde zijn. Zo kun je infrarood inzetten in zorginstellingen, onderwijsinstellingen/scholen, kantoren, bedrijfshallen, horecagelegenheden, voor feesten, evenementen en festivals, retail/winkels, in de tuinbouw, de veehouderij of in musea. Heb je andere ideeën of wil je weten of infraroodverwarming ook in jouw branche van meerwaarde kan zijn? Neem gerust contact met ons op!

infrarood-verwarming-oplossing-in-de-zorg

Infrarood verwarming voor de zorg

Infraroodverwarming is bij uitstek geschikt voor de zorg. Dat komt doordat infraroodverwarming een specifieke plek kan verwarmen, zonder dat er luchtcirculatie plaatsvindt.

infrarood verwarming in d ebadkamer

Infrarood panelen voor je badkamer

Bij elektrische infrarood verwarming denk je misschien niet direct aan een verwarming die geschikt is voor gebruik in sanitaire ruimtes zoals de badkamer. Toch lenen de infraroodpanelen van Enirgy zich hier uitstekend voor.

infrarood voor kantoor

Infrarood-verwarming voor kantoor

Doordat de infrarood panelen een zeer gerichte warmte afgeven en niet de lucht, maar massa (een persoon, een object) verwarmen, zijn deze bij uitstek geschikt voor plekken die soms koud en kil aan kunnen voelen.

Enirgy-Infraroodverwarming-Eventmenten-Festival-Tent-Partytent

Infrarood voor je feest of festival

Doordat er met infraroodverwarming weinig tot geen luchtcirculatie plaatsvindt, verlies je plaatselijk geen warmte in een grote ruimte. Je verwarmt gericht de objecten en personen in een ruimte, in plaats van de lucht.

HR-infrarood panelen voor je sportclub met 30% korting

Ga je verduurzamen met je sportvereniging en ben je nog op zoek naar een duurzame vorm van verwarmen? Dan is het goed te weten dat je met de zogenaamde BOSA-regeling 30% korting krijgt op infraroodverwarming. BOSA staat voor stimulering Bouw en Onderhoud aan Sportaccommodaties. Vanuit deze regeling worden sportclubs gestimuleerd om hun accommodaties te verduurzamen. Met infrarood kies je voor een milieuvriendelijke, energiezuinige en gasloze manier van verwarmen. Bovendien geeft infrarood een heerlijk weldadige warmte voor bijvoorbeeld je kleedlokalen en sportkantine. Benieuwd naar de vele mogelijkheden? Plan een gesprek met één van onze adviseurs, we helpen je graag verder!

infrarood-panelen-sport-vereniging

Meer weten over infrarood verwarming? 

Infrarood verwarming is nog een relatief onbekende manier van verwarmen. Bij Enirgy krijgen we hier dan ook regelmatig de nodige vragen over. We hebben daarom hier de meest gestelde vragen over infraroodverwarming overzichtelijk voor je op een rij gezet. Staat je vraag hier niet bij? Neem gerust contact met ons op of maak een afspraak in onze showroom voor een persoonlijk advies! 

Ja, ik wil ook HR infrarood verwarming!

Wil je meer weten over all-electric, aardgasvrij en comfortabel je huis verwarmen met tot 15% rendement op je investering? Bezoek onze showroom in Vught of maak een afspraak met een adviseur bij jou thuis. Wij nodigen je graag uit om zelf de voordelen van infraroodverwarming te komen ervaren! Onze adviseurs helpen je graag met een persoonlijk advies en het in kaart brengen van alle mogelijkheden.

Maak een afspraak Direct contact

Persoonlijk advies

Bel mij terug voor nader advies of een afspraak

Liever tastbare informatie?

Download dan een van onze brochures


Downloads

× WhatsApp Available from 09:00 to 17:00 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday