Is mijn woning geschikt voor infrarood verwarming?

Wanneer je bezig bent met duurzaamheid, gasloos wonen of wanneer je gewoon je maandlasten naar beneden wilt brengen, dan komt al gauw infrarood verwarming boven drijven als één van de mogelijke opties. Met infrarood kies je voor duurzaam verwarmen zonder aardgas. Als je je hierin gaat verdiepen, komt vaak de vraag op: is mijn woning wel geschikt voor infrarood (IR) verwarming? Bij Enirgy helpen we je graag met een goed advies en een antwoord op deze vraag voor jouw woonsituatie!

Direct advies aanvragen

Infrarood en gasloos wonen

Als je gaat voor duurzame, gasloze oplossingen in je woning, dan heb je een breed scala aan opties. Van inductiekoken tot warmtepomp, van warmwaterdoorstromer tot zonnepanelen om zelf energie op te wekken. Infrarood verwarming (IR verwarming) wordt vaak genoemd als een goede optie om je woning mee te verwarmen. Infrarood werkt ‘all electric’, is eenvoudig te installeren en geeft een zeer comfortabele warmte. Het is daarom een goede optie voor iedereen die nadenkt over duurzaam verwarmen en gasloos wonen.

Comfortabel duurzaam wonen

Voor- en nadelen van infrarood verwarming

voordelen infrarood verwarming

De voordelen van IR verwarming in je woning zijn talrijk. Zo biedt infrarood een zeer prettige, comfortabele warmte, vergelijkbaar met die van de zon. De panelen zorgen voor een stabiele temperatuur, en doordat er geen luchtstroming plaatsvindt, is de warmte van infrarood gezonder dan die van een reguliere cv-installatie. De panelen werken daarnaast zeer energiezuinig; gemiddeld bespaar je tot wel 30% op je energierekening. Dat is beter voor zowel het klimaat als voor je portemonnee! Daarnaast kom je hiermee tot een rendement van tot 15% op je investering. Infraroodverwarming is snel en tegen lage kosten te installeren: het ombouwen van je woning van een reguliere cv-installatie naar gasloos verwarmen met infraroodpanelen is vaak in één dag gebeurd! Een nadeel van infrarood verwarming kan zijn dat je de elektriciteitsdraden die naar de panelen leiden netjes weg moet werken. Vaak is dit eenvoudig op te lossen door gebruik te maken van kabelgoten. Daarnaast kan een nadeel zijn dat er koude zones kunnen ontstaan, wanneer je de panelen niet goed positioneert of wanneer je te kleine panelen (te weinig vermogen) kiest voor de ruimte die je wilt verwarmen. Bij Enirgy helpen we je graag met een goed advies op maat, waardoor je je gehele woning prettig en comfortabel kunt verwarmen. 

Infrarood panelen als hoofdverwarming

In vrijwel iedere woning is het mogelijk om infrarood als hoofdverwarming te installeren. Van enorme villa tot knus appartement in de stad, van tweekapper tot tussenwoning. Om infrarood panelen als hoofdverwarming te kunnen gebruiken, is het uiteraard belangrijk dat je genoeg panelen installeert en dat je deze op strategische plekken hangt. Aangezien de panelen een heerlijke, comfortabele warmte afgeven, hangen veel mensen ze bijvoorbeeld graag boven de bank, boven de eettafel, boven de wastafel in de badkamer of boven hun werkbank in de schuur. 

infrarood paneel

IR verwarming als bijverwarming

Met IR verwarming kun je gericht verwarmen. Hiermee bedoelen we dat je niet per definitie een hele hal of ruimte hoeft te verwarmen, maar dat de verwarming per zone is in te stellen. Hierdoor is infrarood niet alleen geschikt als hoofverwarming in je woning, maar ook als bijverwarming op bijvoorbeeld de zolder, in je schuur, de tienerkamer waar huiswerk gemaakt moet worden of in je (thuis)kantoor.

Zelf de warmte van infrarood ervaren

Om antwoord te krijgen op de vraag ‘Is mijn woning geschikt voor IR verwarming?’, is een advies op maat uiteraard belangrijk. Tegelijkertijd is de kans zeer groot dat je woning geschikt is voor infrarood. Bij Enirgy geven we je graag een goed advies over het verwarmen van je woning, het aantal panelen dat je nodig hebt en de aansturing die past bij jouw wensen. Bovendien heb je in onze showroom de mogelijkheid om zelf de warmte en werking van infrarood panelen te ervaren! Neem contact met ons op voor meer informatie!

Persoonlijk advies

Bel mij terug voor nader advies of een afspraak

Liever tastbare informatie?

Download dan een van onze brochures


Downloads

× WhatsApp Available from 09:00 to 17:00 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday