Isoleren, prettig voor klimaat én portemonnee!

Efficiënt, duurzaam en comfortabel verwarmen

  • Isoleren levert direct voordeel op.
  • Isoleren verhoogt je woonplezier.
  • Isoleren is beter voor je wooncomfort én het milieu.

Direct contact

zo maken we je woning gasvrij

Isoleren en besparen

De meest duurzame energie is… de energie die je bespaart! Daarom helpt Enirgy je graag met een goed advies op het gebied van duurzaam isoleren. Van spouwmuurisolatie, dakisolatie en vloerisolatie tot dubbele beglazing. 75% van de woningen in Nederland is nog niet goed genoeg geïsoleerd. Veel woningen hebben een hoog energieverbruik, omdat ze veel warmte verliezen via ramen, daken, gevels en vloeren. Bij Enirgy helpen we je met een goed advies én realisatie van alle benodigde maatregelen. We geven je antwoord op vragen zoals:

o Hoe kan ik mijn woning efficiënt isoleren?
o Hoeveel bespaar ik op mijn kosten door te isoleren?
o Wat zijn de kosten als ik mijn woning wil isoleren?
o Wat komt er allemaal bij kijken als ik mijn woning wil isoleren?

Hoe beter je huis geïsoleerd is, hoe meer je bespaart en hoe sterker je wooncomfort toeneemt. Daarom helpt Enirgy je graag met een goed advies op het gebied van duurzaam isoleren. Van spouwmuurisolatie, dakisolatie en vloerisolatie tot dubbele beglazing. Maak een afspraak voor een bezoek aan de complete showroom in Schijndel (Meierijstad).

Ontdek wat je kunt besparen

Hoeveel jij in jouw huis kunt besparen, hangt sterk af van hoe goed jouw woning nu geïsoleerd is en welke manier van verwarming je gebruikt. We tonen je een aantal rekenvoorbeelden voor een tussenwoning van 150-200 m2 zonder isolatie:

Maatregelen Besparing
Isolatie van het dak €500 – 600 per jaar
Vervangen van enkele beglazing Tot €300 per jaar
Boiler op 60° in plaats van 80° €50 per jaar
Sluit tussendeuren en verwarm alleen de ruimte waar je bent €240 per jaar
Zet thermosstaat ’s nachts op 15° en met vloerverwarming op 17° €100 per jaar
Zet je thermosstaat 1 graad lager €90 per jaar
Sluit naden en kieren €60 per jaar
Gebruik een waterbesparende douchekop €45 per jaar
Vervang je koel- en/of vrieskast door een nieuwe met energie label A+++ €50 per jaar
Vervang gloeilampen door energiezuinige LED lampen €35 per jaar

Ben je benieuwd naar wat jij in jouw woning kunt besparen? Neem dan contact met ons op, we maken graag een berekening voor je.

Maak een afspraak met Enirgy, dan zoeken wij voor je uit wat je nog kunt verbeteren aan de isolatie van je woning.

Na de eerste afspraak plannen we op basis van de te nemen maatregelen een schouwing bij je thuis om goed inzicht te krijgen in de te realiseren verbeteringen.

Vervolgens bekijken we welke maatregelen we in welke volgorde uitvoeren. Het liefst gaan we natuurlijk aan de slag met het volledige traject, waarbij duurzaam wonen in alle opzichten centraal staat. Daarbij kijken we niet alleen naar isolatie, maar ook naar elektrificatie, het gasvrij maken van je woning, het energieverbruik en de manier waarop je zelf energie op kunt gaan wekken met bijvoorbeeld zonnepanelen. Is zelf opwekken geen optie? Dan gaan we indien gewenst voor je op zoek naar de best passende energieleverancier.

Behalve naar isolatie kijken we ook naar de mogelijkheden qua ventilatie. Dit wordt vaak vergeten, terwijl goede ventilatie onmisbaar is voor je gezondheid. We plaatsen bijvoorbeeld roosters als je enkel of dubbel glas vervangt door HR++ glas of triple-glas. Verder onderzoeken we de mogelijkheid om de warmte die verloren gaat tijdens ventilatie terug te winnen.

Als we aan de slag gaan, doen we het goed: we gaan voor een hoge isolatiewaarde. Daarmee bespaar je meteen energie, terwijl de extra kosten meevallen.

Meestal is een woning zonder verbouwing te isoleren. Zo wordt spouwmuurisolatie vanaf de buitenkant van je woning in de muur gespoten. Dit is vaak in een halve of hele dag klaar. Zonder veel gedoe en rommel.

Waarom je woning isoleren?

  • Investeren in woningisolatie loont! Spouwmuur-isolatie geeft hetzelfde rendement als een spaarrekening met 10 procent rente. Ook andere soorten isolatie hebben een goed rendement: zo bereik je met dakisolatie een rendement van gemiddeld 7,5 procent, met vloerisolatie 7 procent en met het vervangen van enkele beglazing 6 procent.
  • Forse energiebesparing: prettig voor klimaat én portemonnee
  • Meer comfort: een geïsoleerd huis tocht minder en houdt de warmte beter vast. Daarnaast heb je minder condens op de ramen, warmere voeten en ook minder geluidsoverlast van buiten.

Benieuwd hoe jij duurzaam kunt isoleren?

Maak een afspraak in de complete showroom in Schijndel (Meierijstad). Wij helpen je met een persoonlijk advies en ontvangen je graag om alle mogelijkheden in kaart te brengen!

Direct contact

Meteen beginnen met besparen?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief, dan ontvang je onze drie beste bespaartips direct in je mailbox!

  •  

Liever tastbare informatie?

Download dan een van onze brochures

download
Downloads