Kosten besparen met infrarood- en zonnepanelen

Toen Leen van Dalen wilde besparen op zijn gas- en stroomkosten, kwam hij uit bij zonnepanelen en infraroodpanelen van Enirgy. Met tien zonnepanelen op zijn dak en infraroodpanelen op zolder en in de woonkamer, bespaart hij niet alleen kosten, maar kan hij in de toekomst misschien zelfs van het gas af.

Project in het kort

  • Woonhuis in Zaltbommel
  • 10 zonnepanelen
  • 2 infraroodpanelen, één op zolder, één in de woonkamer
  • Duurzaam en kostenbesparend

“Ik zag in de krant dat Enirgy een presentatie hield hier in Zaltbommel”, vertelt Leen van Dalen. “Ik ging kijken en vond de mensen meteen erg vriendelijk. Behalve bij Enirgy, ben ik ook bij twee andere partijen wezen kijken. Dat heb ik toen tegen elkaar afgewogen. Enirgy kwam met een hele scherpe prijs. Bovendien krijg ik de btw van de panelen nog terug.”

“Op mijn app kan ik zien hoeveel de zonnepanelen opleveren. Het mooie is dat ze zelfs op sombere dagen nog wel íéts opleveren, al is het niet veel. Ik zie nu al aan mijn gasrekening dat ik de infraroodpanelen heb hangen; die is nu al wat lager, want de kachel hoeft minder vaak aan. Hoe hoog de kostenbesparing daadwerkelijk is, weet ik nu nog niet precies, want ik heb de eindafrekening van mijn energie nog niet binnen. Maar als ik de meter zie teruglopen, dan weet ik dat het de goede kant opgaat! Zelfs als de salderingsregeling straks wordt afgeschaft, blijf ik natuurlijk besparen op mijn energiekosten. Dus dat verdien je altijd.”

“Eerlijk gezegd had ik helemaal geen verstand van zonnepanelen. Dan ben je blij dat de mensen van Enirgy je goed adviseren.”

“Maarten van Enirgy heeft mij heel goed geholpen. Hij is verschillende keren hier thuis geweest. Omdat ik geen data heb op mijn telefoon, had ik soms moeite met inloggen in de app. Maarten heeft me daar goed bij geholpen. Ook het leggen van de zonnepanelen is goed verlopen. Binnen een dag waren ze klaar. Het is netjes gebeurd en de afwerking was goed. Ik ben bovendien heel blij dat ik optimizers heb genomen bij mijn zonnepanelen. Soms heb ik te maken met schaduwval op mijn dak en de optimizers zorgen ervoor dat de opbrengst van de panelen dan op peil blijft. Ik had daar eerlijk gezegd helemaal geen verstand van. Dan ben je blij dat de mensen van Enirgy je goed adviseren. In de toekomst wil ik misschien overstappen op elektrisch koken en nog een infraroodpaneel erbij. Misschien dat ik op den duur zelfs wel helemaal van het gas af kan.”

Terug naar alle verhalen

En waar mogen wij jou mee helpen?

Wil jij ook graag verduurzamen maar weet je niet zo goed waar te beginnen? Onze specialisten helpen je graag verder! Als je een afspraak maakt bij Enirgy, komt er een specialist bij jou thuis langs om zo goed inzicht te krijgen in de te realiseren verbeteringen. Deze afspraak is geheel vrijblijvend.

Direct contact

Duurzaam wonen, wat zijn de mogelijkheden?

Ontvang informatie over de mogelijkheden en voordelen van duurzaam wonen.

Neem contact op

Deze duurzame keuzes maakten onze klanten!

Lees hoe anderen onze positieve Enirgy hebben ervaren.

Bekijk ervaringen

Plan een persoonlijke afspraak met een van onze adviseurs

Een persoonlijk en geheel vrijblijvend advies van een van onze specialisten.

Maak een afspraak

Meteen beginnen met besparen?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief, dan ontvang je onze drie beste bespaartips direct in je mailbox!

  •  

Liever tastbare informatie?

Download dan een van onze brochures

download
Downloads