It’s good to be back!

Ik schrijf deze blog altijd met plezier, maar deze keer met nóg iets meer plezier. Want we zijn met Enirgy eindelijk terug in Meierijstad! Na een aantal jaren aan de Helvoirtseweg in Vught, hebben we sinds kort (naast onze showroom in Vught) ook weer een vestiging in Schijndel. En daar ben ik blij mee! Want in Schijndel liggen mijn roots, we hebben er al ooit een vestiging gehad, en daarnaast heb ik ook goede contacten in Veghel en Sint-Oedenrode. Fijne mensen en lekker gemoedelijk, dat is Meierijstad.

Het mooie aan Meierijstad is bovendien: we hebben hier (bijna) alles. Heerlijke horeca, fijne kledingzaken, top-kappers en goede schoenenwinkels. Maar ook alles in de duurzame hoek: zonnepanelenleveranciers, goede monteurs, elektriciens… mijn streven is dan ook om, waar het kan, lokaal te ondernemen. Samenwerken met zoveel mogelijk mede-ondernemers uit Meierijstad. En elkaar versterken, of dat nu in ons vakgebied is of juist daarbuiten. Zo hebben wij in coronatijd, onder andere samen met Den Ouden, acties opgepakt voor de horecaondernemers in Meierijstad. Maar het hoeft geen crisis te zijn om de focus op Meierijstad te houden. Lokaal ondernemen is duurzaam. In ons vakgebied (duurzaam wonen en werken) is het duidelijk dat dat zo is: als we gebruikmaken van zonnepanelen uit Erp, die we laten leggen door monteurs uit Veghel, dan beperken we het aantal kilometers dat deze materialen en mensen afleggen. Zéker als we ook nog eens de focus leggen op klanten uit Meierijstad en omgeving. En als je ‘duurzaamheid’ in een breder perspectief bekijkt, waarbij je het sociale aspect ook meerekent, dan is lokaal ondernemen zéker duurzaam. Want hier investeren zorgt voor meer werkgelegenheid in de regio. En dat is goed voor ons én de generatie na ons.

Niet alleen als ondernemer, maar ook als consument is een focus op lokaal duurzaam. Koop je online, dan slurpt je bestelling brandstof en doe je niets voor de mensen om je heen. Daarnaast kun je je afvragen hoe prettig de werkomstandigheden zijn van de mensen die ervoor zorgen dat je bestelling ingepakt en verzonden wordt. En je kunt je afvragen of je iets nu écht nodig hebt. Want bij zowel online als offline aankopen geldt dat minder kopen uiteindelijk het duurzaamst is.

Uiteraard moet je ook lekker kunnen blijven leven! Dus heb je echt iets nodig, wil je lekker uit eten of een gezellige middag shoppen? Doe het dan als het kan lokaal. Op die manier versterk je Meierijstad een (klein) beetje. En dat is waardevol, want Meierijstad is prachtig. It’s good to be back!

Bart-Jan van Alebeek
Eigenaar Enirgy

Duurzaam wonen Schijndel

Meteen beginnen met besparen?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief, dan ontvang je onze drie beste bespaartips direct in je mailbox!

  •  

Liever tastbare informatie?

Download dan een van onze brochures

download
Downloads