Maandkosten verlagen met duurzaam wonen

Overweeg je om je huis te verduurzamen en ben je benieuwd wat de kosten en baten hiervan zijn? Wil je je maandlasten verlagen door slimmere, efficiëntere en duurzame oplossingen te kiezen? Welkom bij Enirgy! In ons Centrum Duurzaam Wonen vind je een breed scala aan oplossingen om je woning gasloos, ‘all electric’ en 0 op de meter te maken. Goed voor het klimaat én voor je portemonnee!
Ja, ik wil weten hoe ik mijn maandlasten kan verlagen!

Nederland ‘mag’ van het gas afPlaatselijke verwarming

Langzaam maar zeker ‘moeten’ we in Nederland van het gas af. Op die manier laten we onze wereld mooier achter voor de volgende generaties. Bij Enirgy zien we dit echter niet als ‘moeten’, maar als ‘mogen’. Nu investeren in duurzaamheid is namelijk niet alleen goed voor onze planeet, maar ook voor ons én voor onze portemonnee! Betaalbaar verduurzamen kost namelijk geen geld, maar levert juist geld op! Dat kan zelfs oplopen tot honderden euro’s per maand!

Nul op de meter

Nul op de meter betekent zoveel als: geen maandelijkse energiekosten meer betalen, omdat je alles wat je gebruikt ook zelf opwekt. In de praktijk betekent dit dat je oplossingen om stroom op te wekken, zoals zonnepanelen, koppelt aan alle elektra die je in huis gebruikt. Voorwaarde voor 0 op de meter is uiteraard dat je oplossingen voor warm water, verwarmen en koken ‘all electric’ zijn, dus zonder aardgas. 0 op de meter betekent uiteraard een forse besparing op je maandelijkse kosten!

Geen kosten, maar investeringPlaatselijke verwarming

Bij Enirgy zien we het verduurzamen van je woning niet als kosten, maar als een investering die zich vaak binnen enkele jaren terug verdient. Daarom bieden we in ons Centrum Duurzaam Wonen in Vught een breed scala aan oplossingen die gasloos, duurzaam én comfortabel wonen mogelijk maken. Van isolatie en HR++-glas tot zonnepanelen, inductiekoken, infraroodverwarming en oplossingen voor warm tapwater zonder gas. Door slim te investeren ben je vaak binnen een jaar of tien al uit de kosten en kun je beginnen met geld verdienen!

Rekenvoorbeeld lagere maandlasten door verduurzamen

Een goed verhaal, maar hoe zien de kosten en baten van duurzaam wonen er nu in de praktijk uit? Stel: je elektra en gas kosten je op dit moment samen €250,- per maand. Dat is €3000,- per jaar en in 10 jaar is dat €30.000,-. Stel nu dat je dit bedrag investeert om 0 op de meter te realiseren (waarbij €30.000,- nog aan de hoge kant zou kunnen zijn, en je dus ook minder zou kunnen investeren), dan heb je over 10 jaar geen kosten meer en hou je minimaal €250,- per maand over. Sterker nog: tegen die tijd is de prijs van energie waarschijnlijk flink gestegen, en kost je energie inmiddels misschien al wel €350,-! Een bedrag dat je iedere maand bespaart door het verduurzamen van je woning! Wie nu slim investeert, heeft straks dus een extraatje op zijn pensioen!

De energiekosten stijgen, investeer nu!

Interesse in het verlagen van je maandlasten door het verduurzamen van je woning? Investeer dan nu in duurzaam wonen! In onze showroom in Schijndel (Noord-Brabant), geven wij je graag een goed advies over alle oplossingen die je hiervoor in kunt zetten. Hier kun je zelf ervaren hoe duurzaam en gasloos wonen in de praktijk werkt en wat de voor- en nadelen van de verschillende opties zijn. Onze adviseurs brengen graag jouw situatie in beeld en geven je een deskundig advies op maat! Neem contact met ons op voor een afspraak in ons Centrum Duurzaam Wonen of bij jou thuis!

Meteen beginnen met besparen?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief, dan ontvang je onze drie beste bespaartips direct in je mailbox!

  •  

Liever tastbare informatie?

Download dan een van onze brochures

download
Downloads