Milieudefensie noemt infrarood als slimme bespaartip

Met de winter in aantocht, komt Milieudefensie met een aantal slimme bespaartips op het gebied van energie. De tips worden opgedeeld in drie categorieën: tips die bijna niks kosten, tips die een beetje geld kosten en tips die meer kosten. Volgens Milieudefensie valt infraroodverwarming onder ’tips die meer kosten’. Wij weten: infraroodverwarming kan inderdaad een behoorlijke investering zijn, maar dat heb je ook zéér snel terugverdiend!

“Gebruik infrarood scheelt energie en geld”

Naast een tochtrol, een gordijn achter de voordeur en een radiatorventilator, wordt ook infraroodverwarming genoemd als een goede manier om energie te besparen. Milieudefensie schrijft hierover: “Centrale verwarming verwarmt de lucht in een ruimte. Dat kost veel energie. Infrarood verwarmt alleen de mensen, de meubels en de muren. Dat scheelt energie en dus geld. Vrijwel alle energie wordt omgezet in warmte. Je kan bijvoorbeeld een werkplek op die manier verwarmen als je de rest van je huis die dag niet gebruikt. Of gewoon, als je op de bank de krant leest. Dan kan de cv op een laag pitje.” Geen nieuwe info voor ons natuurlijk, wel leuk dat Milieudefensie onze oplossing aanbeveelt!

Wat kun je nog meer doen?

Behalve infraroodverwarming, noemt Milieudefensie dus nog veel meer tips om te besparen. Die lopen van gangbare tips als een elektrisch dekentje of slim koken (met eenpansgerechten) tot een zonneboiler, het vervangen van energieverslindende apparaten en een slimme thermostaat. Wij kunnen er zo nog wel wat meer verzinnen! Benieuwd welke? Maak een afspraak met één van onze adviseurs!

Of lees het hele artikel van Milieudefensie met 9 bespaartips om je energierekening deze winter te verlagen. Of lees hier meer over duurzaam verwarmen en/of infraroodverwarming van Enirgy!

infrarood verwarming

Meteen beginnen met besparen?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief, dan ontvang je onze drie beste bespaartips direct in je mailbox!

  •  

Liever tastbare informatie?

Download dan een van onze brochures

download
Downloads