Infraroodverwarming … het beste van de zon

Infraroodverwarming biedt het beste van de zon! De verwarming is comfortabel, behaaglijk en heilzaam. Doordat de verwarming alleen de goede aspecten van zonnestraling biedt, is het veilig voor het hele gezin.

Maak een afspraak Direct contact

Wat is infrarood?

Infrarode straling is een ander woord voor warmtestraling. De zon is de grootste bron van infraroodstraling op aarde. Zonder infrarood zou er geen leven op aarde mogelijk zijn: het is de straling waaronder wij als mensen zijn ontstaan en geëvolueerd. Infrarood is onderdeel van het ‘elektromagnetische spectrum’, waartoe ook licht en bijvoorbeeld ultraviolette (UV) straling behoren. Doordat infraroodstraling zich exact aan de andere kant van het spectrum bevindt dan UV-straling, komt er bij gebruik van onze infraroodpanelen geen enkele schadelijke straling vrij. Het is dan ook een zeer veilige vorm van verwarmen.

Hoe werkt infraroodverwarming?

Waar conventionele cv-systemen de lucht in je woning of werkruimte verwarmen, zorgt infrarood voor een directe verwarming van objecten en lichamen (massa). Dit werkt hetzelfde als opwarming door de zon: ook wanneer de zon op de aarde schijnt, wordt niet de lucht, maar de aarde zelf opgewarmd. Doordat de aarde wordt verwarmd, stijgt ook de luchttemperatuur. Op dezelfde manier werkt onze energiezuinige infraroodverwarming. De infraroodpanelen verwarmen de vloer, de mensen en andere objecten in de ruimte. Hierdoor ontstaat een prettig en comfortabel leefklimaat.

Volledig veilig

Uiteraard is de infraroodverwarming van Enirgy volledig afgestemd op de wensen en eisen voor leef-, woon- en werkruimtes. We gebruiken dus alleen straling (langegolf-infraroodstraling) die voor 100% veilig is voor het hele gezin. Ook kinderen, ouderen, zorgbehoevenden en bijvoorbeeld zwangere vrouwen kunnen met een gerust hart genieten van de comfortabele warmte van de zon.

Meer informatie over infraroodverwarming vind je op de pagina technische informatie. Wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen of zelf eens ervaren hoe infraroodverwarming aanvoelt? Neem contact met ons op! Wij ontmoeten je graag.

Zo maken wij je woning gasvrij

Duurzamer, goedkoper én comfortabeler wonen

Wil je duurzamer en comfortabeler wonen, en daarbij ook nog eens fors besparen op je energierekening? Kies dan voor infraroodverwarming! Of je nu in een appartement woont, een tussenwoning hebt of een luxe villa bezit, infraroodverwarming zorgt voor een heerlijke, stabiele warmte. Infraroodverwarming is bovendien een goed startpunt voor het verduurzamen van je gehele woning naar gasloos en all-electric! Vaak kunnen we dit al in één dag voor je realiseren.

Ja, ik wil ook infraroodverwarming!

Wil je meer weten over all-electric, aardgasvrij en comfortabel je huis verwarmen met tot 15% rendement op je investering? Bezoek onze showroom in Vught of maak een afspraak met een adviseur bij jou thuis. Wij nodigen je graag uit om zelf de voordelen van infraroodverwarming te komen ervaren! Onze adviseurs helpen je graag met een persoonlijk advies en het in kaart brengen van alle mogelijkheden.

Maak een afspraak Direct contact

Persoonlijk advies

Bel mij terug voor nader advies of een afspraak

Liever tastbare informatie?

Download dan een van onze brochures


Downloads

× WhatsApp Available from 09:00 to 17:00 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday