Infrarood verwarming in je badkamer

Bij elektrische infrarood verwarming denk je misschien niet direct aan een verwarming die geschikt is voor gebruik in sanitaire ruimtes zoals de badkamer. Toch lenen de infraroodpanelen van Enirgy zich hier uitstekend voor.

Infrarood verwarming badkamer

Ken je het probleem dat de radiator in je badkamer niet meer aanspringt, omdat het in de woonkamer, waar je thermostaat hangt, al lekker warm is? Met infraroodverwarming is dit probleem opgelost. Doordat de panelen per stuk aan te sturen zijn, geniet je altijd van een heerlijke warme kamer.
De panelen kunnen aan het plafond bevestigd worden, waardoor je ruimte bespaart én een ‘strakkere’ ruimte kunt creëren. Ideaal voor een prachtige design-badkamer, waarin het heerlijk toeven is! Uiteraard zijn de verwarmingspanelen van Enirgy zo ontworpen, dat ze 100% veilig gebruikt kunnen worden in ‘natte ruimtes’. Daarnaast is het gebruik van de panelen zeer aangenaam. Zo geeft infraroodverwarming een heerlijke, comfortabele warmte, die het nemen van een bad of douche nog behaaglijker maakt.

infrarood-verwarming-badkamer
Infrarood panelen in de badkamer
IR panelen in de badkamer
Infrarood verwarming in de badkamer
Dat infrarood verwarming geschikt is voor de badkamer onderschrijft ook Milieu Centraal:

Infrarood panelen kunnen een energiezuinige keuze zijn in ruimtes die je kort of weinig gebruikt (bijvoorbeeld de badkamer of een werkplek op zolder die je verder niet verwarmt).”
Bron: Milieu Centraal

Met een IR-paneel kun je snel de badkamer verwarmen op de momenten dat je er aanwezig bent. De gewone radiator kan uit blijven staan, en dat scheelt natuurlijk de nodige energie. Voor een korte tijd het infraroodpaneel gebruiken kost nu eenmaal minder energie dan een radiator die langdurig aan blijft staan. Gebruik hiervoor bij voorkeur een infrarood paneel dat snel opwarmt. Onze adviseurs kunnen je hier nog veel meer over vertellen en je helpen met deskundig advies tijdens een vrijblijvende afspraak.

Infraroodpanelen en gezondheid

Infrarood panelen geven infrarode warmtestraling. De straling van de panelen bestaat uit lange golven die de huid verwarmen, maar er niet in doordringen. Deze vorm van infrarode straling van warmtepanelen is volkomen veilig en niet schadelijk voor de gezondheid. Sterker nog: veel mensen ervaren de warmte van infraroodpanelen als weldadig. Zeker in de badkamer, waar de infraroodpanelen vaak direct op de huid kunnen stralen, is deze warmte voor veel mensen comfortabel, prettig en zelfs heilzaam. Dit heeft alles te maken met de manier waarop infrarood de ruimte verwarmt. Anders dan reguliere radiatoren (die de lucht in de badkamer verwarmen), verwarmt infrarood de massa in de ruimte, waaronder de vloer, wanden en objecten. Maar ook wij mensen worden door infrarood verwarming direct verwarmd. De infrarood panelen verwarmen dus direct onze spieren, pezen en gewrichten. Dit kan verlichtend werken als je bijvoorbeeld spierpijn hebt.

Waarom verwarming in de badkamer?

In de badkamer kan het in de winter onaangenaam koud worden. Maar ook in het voor- en najaar kan het akelig fris zijn in de badkamer. Vaak heeft dit te maken met de thermostaat van je cv, die bijvoorbeeld in de woonkamer of keuken hangt. Doordat het daar al aangenaam warm is, zal de thermostaat de ketel niet aansturen om te gaan branden op het moment dat je de radiator in de badkamer opendraait. Dat betekent dat je na een lange dag werken in een koude badkamer staat. Met infraroodverwarming los je dit eenvoudig op. Ieder infrarood paneel is apart aan te sturen, waardoor je een ruimte of zelfs een koude plek in huis gemakkelijk kunt verwarmen. Ideaal voor boven je wastafel, waar je met infraroodverwarming heerlijk comfortabel je tanden poetst of uit je douchecabine stapt. Behalve voor de badkamer, is infrarood verwarming uiteraard ook prettig, comfortabel, duurzaam en gezond wanneer je deze voor je gehele woning inzet. Infrarood verwarming in je woonkamer, schuur, slaapkamer of op de zolder? Ook dat kan! Vraag ons gerust om een advies op maat!

 

Hoeveel watt heb je nodig voor verwarming in je badkamer?

Bij Enirgy krijgen we vaak de vraag hoeveel watt je aan vermogen nodig hebt voor een comfortabele verwarming van je badkamer. Het antwoord op die vraag is afhankelijk van een breed scala aan factoren. Hoe groot is je badkamer? Zet je infrarood verwarming in als hoofdverwarming of als bijverwarming? Wat is je gezinssamenstelling (wie maakt wanneer gebruik van de badkamer)? Bij Enirgy zetten we deze en andere vragen graag voor je op een rij. Op die manier komen we samen tot een antwoord op de vraag hoeveel watt je nodig hebt voor de verwarming van je badkamer. Wij bieden diverse infraroodpanelen, die verschillen in onder andere grootte, uitstraling én vermogen. Samen met jou bekijken we graag welk paneel of welke infraroodpanelen in jouw situatie het beste passen. Hierbij is het niet alleen van belang dat infrarood verwarming een duurzame, gasloze manier van verwarmen is, maar vooral dat de verwarming comfortabel is voor jou! Een persoonlijk advies op maat en tips voor gebruik van je infrarood verwarming in de badkamer, zijn bij ons dan ook vaste onderdelen van onze service.

Hoe werkt infrarood verwarming?

Veel mensen kennen infrarood van de sauna, maar hoe werkt infraroodverwarming nu precies? Infrarode straling verwarmt massa: de mensen, vloeren, plafonds en wanden in (bijvoorbeeld) je badkamer worden dus verwarmd. Feitelijk ken je die warmte al van de zon: ook die warmte wordt namelijk gegeneerd door infrarode straling. Zelfs de warmte die ons eigen lichaam produceert, is infrarood warmte! Er zijn drie soorten infraroodstraling: korte golfstraling, midden golfstraling, en lange golfstraling. De infrarood verwarming van Enirgy maakt gebruik van de lange golfstraling. Dat is, om het technisch uit te drukken, een golflengte van rond de 10.000 nanometer. Dat is het gedeelte van de straling die (anders dan die van de zon) volledig veilig en gezond voor je is. De infrarood panelen wekken de infraroodwarmte op door een semiconductor-laag, die is aangebracht op een plaat van veiligheidsglas. Door deze laag exact de juiste samenstelling en dikte te geven, zorgen de infrarood verwarmingspanelen voor een warmtestraling die je een heerlijk comfortabel gevoel heeft. Wil je meer weten over de werking van infrarood verwarming? Neem gerust contact op met één van onze adviseurs!

Ja, ik wil ook infrarood verwarming op de badkamer!

Wil je meer weten over all-electric, aardgasvrij en comfortabel je huis verwarmen? Bezoek onze showroom in Schijndel of maak een afspraak met een adviseur bij jou thuis. Wij nodigen je graag uit om zelf de voordelen van infraroodverwarming te komen ervaren! Onze adviseurs helpen je graag met een persoonlijk advies en het in kaart brengen van alle mogelijkheden.

Direct contact

Meteen beginnen met besparen?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief, dan ontvang je onze drie beste bespaartips direct in je mailbox!

  •  

Liever tastbare informatie?

Download dan een van onze brochures

download
Downloads