Infrarood-verwarming in je woning

Op zoek naar een energiebesparende verwarming voor je gehele woonhuis? Of naar een prettige en energiezuinige warmtebron voor bijvoorbeeld een zolder, (kinder)slaapkamer of werkplaats? Infraroodverwarming biedt het allemaal.

Infraroodverwarming wonen

In je woning of appartement kun je ons infrarood-verwarmingssysteem op diverse manieren toepassen. Zo is het mogelijk om het als een plaatselijk ‘bijverwarmingspaneel’ te gebruiken. Bijvoorbeeld op zolders of in een schuur waar geen andere warmtebron aanwezig is. De meest gebruikte oplossing is een totale verwarmingsoplossing voor het gehele huis. Alle kamers en ruimtes kun je ermee inrichten, ook de badkamer en je keuken. In welke ruimte je de verwarmingspanelen ook gebruikt, je geniet altijd van de heerlijke warmte van de zon!

Totale verwarmingsoplossing

Wij adviseren je graag over het aantal te plaatsen panelen, de verschillende sturingssystemen en thermostaten. Door deze slim te kiezen en te combineren bouw je een intelligent en energie-efficiënt verwarmingssysteem. Daardoor kun je alles volledig afstemmen op je persoonlijke wensen en situatie. Je kiest voor een prettige en comfortabele manier van verwarmen, terwijl je slim met je energieverbruik omgaat.

Bovendien nemen de panelen weinig ruimte in beslag en zien ze er mooi uit. Daarnaast lopen er geen buizen of kanalen door je huis en hangen er geen radiatoren of inblaasroosters in het zicht. Anders dan bij een cv-installatie, is bij onze infrarood-verwarmingsinstallatie weinig tot geen onderhoud nodig. Kortom: deze verwarmingsoplossing heeft alleen maar voordelen!

Bestaande bouw/renovatie

Heb je een bestaand huis waarin je een (nieuwe) verwarmingsinstallatie wilt aanleggen? Ga je je woning bijvoorbeeld renoveren en ben je op zoek naar een goede vervanging van je (verouderde) cv-installatie? Dan zijn de infrarood-verwarmingspanelen een eenvoudige en comfortabele oplossing. Je hoeft dan namelijk geen warmwaterleidingen of gasleidingen aan te leggen. Bovendien neemt de installatie weinig breekwerk en kosten met zich mee. Het enige wat deze panelen nodig hebben, is een aansluiting op het elektriciteitsnet. De verwarming is bovendien voorzien van draadloze een bediening.

Kortom: dit verwarmingssysteem van Enirgy is een efficiënte vervanging van je oude verwarming bij renovatie.

Nieuwbouw

Nieuwbouwwoningen worden steeds vaker opgeleverd zonder gasaansluiting. Dit is mogelijk doordat de eigen voorziening van elektriciteitsopwekking toeneemt en alle functies in huis met elektriciteit mogelijk gemaakt kunnen worden. Zo wordt warm water steeds vaker gerealiseerd middels een (elektrische) doorstromer of nieuwe technieken zoals aardwarmte, en is er de mogelijkheid om te koken op inductie. Dit laatste is zowel veiliger als energiezuiniger. En dan is er uiteraard de mogelijkheid te verwarmen door middel van infrarood-verwarmingspanelen. Door je woning volledig elektrisch te faciliteren, ben je helemaal klaar voor de toekomst!

Kostenbesparing

Alle energie die je woning nodig heeft, kun je uit het elektriciteitsnet halen. Dit betekent een kostenbesparing op de aanleg en onderhoud van de infrastructuur van gas, een besparing op de vastrechtkosten voor je gas-aansluiting én op de onderhoudskosten van een cv-installatie. Bovendien zorgt de intelligente sturing van ThermIQ ervoor dat het maximale gebruik wordt bereikt met een minimaal verbruik. Dat realiseren we bijvoorbeeld door de binnentemperatuur af te stemmen op de buitentemperatuur, het gebruik van aanwezigheidsdetectie, de per kamer te regelen in- en uitschakeling van de panelen en gerichte zoneverwarming.

Zelfvoorziening

Zelfvoorziening op het gebied van energie, bijvoorbeeld door middel van zonnepanelen op het dak, wordt steeds populairder. De elektriciteit die je zelf opwekt met je zonnepanelen of andere duurzame energiebronnen kan gekoppeld worden aan de verwarming middels infrarood-panelen.

infraroodverwarming slaapkamer
Woonkamer
woonkamer
gerichte warmtebron
Gerichte warmtebron woonkamer
Klassieke woonkamer met infraroodverwarming
Woonkamer heater
Eetkamer header

Ja, ik wil ook infraroodverwarming!

Wil je meer weten over all-electric, aardgasvrij en comfortabel je huis verwarmen? Bezoek onze showroom in Schijndel of maak een afspraak met een adviseur bij jou thuis. Wij nodigen je graag uit om zelf de voordelen van infraroodverwarming te komen ervaren! Onze adviseurs helpen je graag met een persoonlijk advies en het in kaart brengen van alle mogelijkheden.

Direct contact

Meteen beginnen met besparen?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief, dan ontvang je onze drie beste bespaartips direct in je mailbox!

  •  

Liever tastbare informatie?

Download dan een van onze brochures

download
Downloads