Stijgende energieprijzen?

Zo bespaar je slim op je energierekening!

stijgende gasprijzen

Het is de laatste tijd overal in het nieuws: de energieprijzen stijgen ongekend hard. Vooral de gasprijs breekt alle records, en de verwachting is bovendien dat deze prijzen verder zullen stijgen. Bij Enirgy weten we dat verduurzamen dé oplossing is om de stijgende energieprijzen het hoofd te bieden. Waarom? Dat leggen we je graag uit!

1. De goedkoopste energie is energie die je niet gebruikt

Je kunt zelf natuurlijk al het één en ander doen om je energierekening naar beneden te krijgen. De verwarming wat lager draaien, de lichten niet onnodig laten branden en apparatuur die je niet gebruikt helemaal uitzetten. Maar je bespaart uiteraard ook flink op je energierekening wanneer je je woning goed isoleert. Bij Enirgy helpen we je graag wanneer je je dak, spouwmuur of vloer wilt laten isoleren. Komen wij bij je thuis voor een inspectie van je woning, dan maken we meteen een gratis quick scan van je energieverbruik en de manier waarop je kunt besparen. Op die manier begin je direct met het naar beneden brengen van je energierekening!

2. Reduceer je gasverbruik

Vooral de gasprijzen hebben op dit moment een ongekend hoog niveau. Door je gasverbruik te verminderen, begin je dus direct fors te besparen. Bij Enirgy denken we graag met je mee over de manier waarop je je gasverbruik kunt verlagen. Bij veel mensen wordt bijvoorbeeld de zithoek het meest verwarmd. Kies je voor je zithoek een alternatieve manier van verwarmen, bijvoorbeeld elektrische infraroodverwarming, dan kun je de cv in de rest van je woning gerust wat lager draaien. En dat merk je meteen op je energierekening! Je hebt al een infraroodpaneel voor je zithoek voor €1000,- Met de huidige energieprijzen heb je dat binnen no-time terugverdiend! Ook kun je ‘klein’ beginnen met bijvoorbeeld een doorstroomverwarmer in je keuken en badkamer voor warm water zonder gas. Wil je meer besparen? Wij helpen je graag om stap voor stap minder gas te gaan gebruiken.

3. Gasloos wonen = voordeliger

Je gasverbruik verminderen kan in (kleine) stapjes, maar je kunt er ook voor kiezen om je woning in één keer aardgasvrij te maken. Wanneer je aardgasvrij gaat wonen, ben je ook nog eens erg duurzaam en toekomstgericht bezig! Zelfs met een wat kleiner budget is dat overigens prima mogelijk. Stap voor stap verduurzamen of in één keer helemaal van het gas af? Bij Enirgy kan het allemaal. Wij zijn dé expert in all-electric wonen: we informeren, inspireren, adviseren én realiseren. Dat doen we altijd op maat: met een pakket oplossingen dat exact is afgestemd op jouw situatie. Onze adviseurs bespreken graag de mogelijkheden met je!

4. Energie opwekken met zonnepanelen

We hoeven je niet uit te leggen dat je fors op je energierekening gaat besparen op het moment dat je met zonnepanelen zelf energie gaat opwekken. Uiteraard vormen zonnepanelen een investering, maar je hebt deze gemiddeld binnen vijf tot zeven jaar terugverdiend. Met de oplopende energieprijzen is je terugverdientijd bovendien nog (veel) korter! Combineer je je zonnepanelen met een verduurzamingsslag naar gasloos wonen, dan bespaar je nóg meer, omdat je dan geen gas meer verbruikt én je eigen elektriciteit opwekt. Onze adviseurs vertellen je graag meer over zonnepanelen en/of duurzaam wonen.

Zelf onze oplossingen ervaren?

Voor veel mensen is wonen zonder aardgas nog (relatief) onbekend. Daarom bieden wij je in onze showroom de mogelijkheid om onze oplossingen zelf te ervaren. Van infraroodverwarming tot inductiekoken, van warmtepomp tot doorstroomverwarmer: je vindt het hier allemaal. Ook vertellen we je in onze showroom op het gebied van duurzaam en gasloos wonen graag alles over zonnepanelen en zelf energie opwekken. Onze adviseurs staan voor je klaar met een luisterend oor en een goed advies. Want wij geloven dat een goed advies begint met luisteren naar jouw wensen en kijken naar jouw situatie. Op die manier zijn onze adviezen altijd afgestemd op 

Wil je weten hoe jij meteen kunt besparen op je energierekening? Plan een vrijblijvend gesprek met één van onze adviseurs in onze showroom of bij je thuis. Of loop eens binnen in ons Centrum Duurzaam Wonen in Schijndel. Wij vertellen je graag meer!

Zó besparen onze klanten op hun energierekening:

Huis met zonnepanelen

Kosten besparen met infrarood- en zonnepanelen

Het verhaal van Leen van Dalen

Toen Leen van Dalen wilde besparen op zijn gas- en stroomkosten, kwam hij uit bij zonnepanelen en infraroodpanelen van Enirgy. Met tien zonnepanelen op zijn dak en infraroodpanelen op zolder en in de woonkamer, bespaart hij niet alleen kosten, maar kan hij in de toekomst misschien zelfs van het gas af.

Lees het complete verhaal

comfortabel wonen infrarood verwarming

Luxe, comfortabel én duurzaam wonen

Het verhaal van familie Smit

Wie kennismaakt met Dirk en Corné Smit, bemerkt meteen het enthousiasme en het plezier waarmee zij beiden vertellen over de verduurzamingsslag die ze onlangs lieten uitvoeren. Sinds de winter van 2021 is hun prachtige vrijstaande woning in Schijndel vrijwel geheel gasloos. De woning vormt dan ook hét bewijs dat duurzaamheid en luxe wonen uitstekend samen kunnen gaan. “Qua comfort is het echt perfect!”

Lees het complete verhaal

duurzaam-wonen-zonnepanelen-en-infraroodverwarming-totaalpakket

Totaalpakket voor duurzaam wonen

Het verhaal van Jako Verstraate

Zijn online zoektocht naar de A-merk infraroodpanelen van ThermIQ, bracht Jako Verstraate al snel bij Enirgy. En toen bleek dat Enirgy ook een volledig pakket verduurzamingsmaatregelen kon bieden, legde hij uiteindelijk (vrijwel) al deze werkzaamheden hier neer.

Lees het complete verhaal

Amsata Bijl

Senegalese warmte in hartje Rotterdam

Het verhaal van Amsata Bijl

Midden in Rotterdam staat een woning die volledig functioneert op elektriciteit. Het is de woning van Amsata Bijl en zijn gezin. Zijn gehele huis, maar liefst vijf woonlagen, wordt verwarmd door infraroodverwarming van ThermIQ. Zijn enthousiasme over de verwarmingspanelen is groot. “Ik ben half Nederlands, half Senegalees”, vertelt hij. “De warmte van Senegal is heerlijk. In Nederland is de zomer wel oké, maar ik had nooit gedacht dat ik de Senegalese warmte in de winterperiode ook in mijn huis zou kunnen ervaren.”

Lees het complete verhaal

Enirgy Duurzaam Lamp

Volledig over op duurzaam wonen

Het verhaal van Daisy Petrona

Met vier infraroodpanelen, een elektrische boiler voor het douchen en een plintboiler in de keuken, zijn Daisy Petrona en haar gezin sinds januari 2018 volledig van het gas af. En met de 22 zonnepanelen op hun dak, zijn ze ook nog vrijwel helemaal zelfvoorzienend. Goed voor mens, milieu, maatschappij én portemonnee.

Lees het complete verhaal

Meteen beginnen met besparen?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief, dan ontvang je onze drie beste bespaartips direct in je mailbox!

  •  

Liever tastbare informatie?

Download dan een van onze brochures

download
Downloads