Technische informatie

Meer weten over de opties, mogelijkheden en technische specificaties van onze infraroodpanelen? Op deze pagina zetten we ze graag voor u op een rij. Heeft u nog vragen of wilt u weten wat wij voor ú kunnen betekenen? Neem contact met ons op!

Over infrarood

Infrarode straling is een onderdeel van het elektromagnetisch energieveld en zit tussen zichtbaar licht en radiogolven in. Het onderscheid tussen de diverse onderdelen van het elektromagnetische spectrum wordt gemaakt aan de hand van de golflengte van de straling. Infrarood heeft een golflengte van 700 nanometer tot 10.000 nanometer. Van alle elektromagnetische straling afkomstig van de zon bereikt 53% het aardoppervlak in de vorm van infrarode straling, 44% als zichtbaar licht en 3% als ultraviolette straling. Net als alle andere vormen van elektromagnetische straling heeft infrarood geen medium nodig om zich in voort te bewegen. Elektromagnetische straling plant zich dus ook in een vacuüm voort. Omdat infrarode straling geen medium nodig heeft, treedt er dus geen energieverlies op. Hierdoor voelen wij de warmte afkomstig van de zon, ondanks dat deze ruim honderdvijftig miljoen kilometer van ons is verwijderd.

Over onze verwarmingspanelen

Het frequentiegebied in het energiespectrum van onze panelen ligt rond de 10.000 nm. Dit is het meest prettige en gezonde deelgebied. De panelen wekken de infraroodwarmte op middels de semiconductor-laag, die is aangebracht op een plaat van veiligheidsglas. Door deze laag exact de juiste samenstelling en dikte te geven, stralen de panelen de juiste dosis infrarood uit. Precies de dosis die u dat prettige en gezonde gevoel geeft.

Standaard in 5 afmetingen

Onze infrarood-verwarmingselementen zijn verkrijgbaar in 5 afmetingen:

 • 1200 x 600 mm
 • 1200 x 300 mm
 • 600  x 600 mm
 • 400  x 300 mm
 • 800 x 300 mm

Samenstelling van de PANELEN

MATERIAAL
De panelen bestaan uit een aluminium lijst met veiligheidsglas. Het aluminium frame geeft de verwarmingspanelen een mooie, elegante uitstraling. De infraroodpanelen zijn slank, licht en eenvoudig te monteren. Het veiligheidsglas is voorzien van een verfcoating aan de zichtzijde en een semiconductorcoating aan de achterkant.

COATING
De panelen leveren wij met een witte of zwarte coating, glanzend of gesatineerd. Daarnaast leveren we onze panelen op aanvraag in een RAL-kleur naar keuze (alle kleuren mogelijk) of met een speciale opdruk, zoals een logo of foto. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om geen coating aan te laten brengen. De verwarmingspanelen worden dan geleverd in zwart spiegelglas.

DECORATIEVE COATING/PRINTPANEEL
decoratieve coating op paneel
Naast een effen coating is het ook mogelijk een decoratieve coating op de panelen aan te laten brengen. Daarmee maakt u een echt kunstwerk van uw verwarmingspaneel. Wij kunnen elke afbeelding in sprekende kleuren op uw paneel plaatsen. Een foto van uw kinderen, uw favoriete kunstwerk of het fantastische uitzicht van uw mooiste vakantieplek? Wanneer u de afbeelding in hoge resolutie kunt aanleveren, leveren wij binnen twee weken uw unieke paneel bij u thuis af. Vooral erg geschikt wanneer u ervoor kiest om de panelen aan de wand te bevestigen. Bent u benieuwd of wij ook aan uw specifieke wensen kunnen voldoen? Neem contact met ons op voor meer informatie.

TECHNISCHE GEGEVENS

Technische gegevens overzicht

OVER DE MONTAGE VAN ONZE VERWARMINGSPANELEN

De infraroodverwarmingspanelen van Enirgy zijn eenvoudig te monteren. Het enige wat u nodig heeft, is een aansluiting op het elektriciteitsnet. Warmwaterleidingen zoals bij traditionele centrale verwarming zijn niet nodig. De infraroodpanelen plaatst u bij voorkeur aan het plafond, maar u kunt er ook voor kiezen om de panelen aan de wand te bevestigen. Op de pagina Downloads vindt u de montagehandleiding voor uw infraroodverwarmingspanelen.

BEVESTIGING AAN HET PLAFONDDoor de infraroodverwarming aan het plafond te bevestigen geniet u van het maximale rendement. Vanaf het plafond hebben de panelen namelijk het grootste bereik. De panelen kunt u eenvoudig in uw plafond inbouwen, maar u kunt er ook voor kiezen om ze “vrijhangend” onder uw plafond te bevestigen. U kunt uw panelen in dezelfde kleur als uw plafond laten coaten. Hierdoor vallen uw verwarmingselementen nauwelijks nog op.

BEVESTIGING AAN DE WANDHet bevestigen van de infraroodpanelen aan de wand gebeurt vaak als bevestiging aan het plafond niet mogelijk is. U kunt ervoor kiezen om de panelen te voorzien van een decoratieve coating, zoals een foto of een afbeelding van een schilderij. Door uw panelen aan de wand te bevestigen, realiseert u minder rendement dan wanneer u kiest voor bevestiging aan het plafond. Maar het rendement is altijd nog hoger dan bij traditionele centrale verwarming.

OPTIES VOOR DE AANSTURING VAN ONZE PANELEN

BASIQBasIQ is de meest eenvoudige sturing voor infraroodverwarming, die wij in ons assortiment hebben. Met behulp van deze sturing realiseert u een energie-efficiënt verwarmingssysteem. Dit resulteert in een constant en comfortabel binnenklimaat tegen een zo laag mogelijk energieverbruik.

Voordelen BasIQ

 • Energie-efficiënte aansturing met intervalfunctie voor een grotere energiebesparing
 • 6 onafhankelijk van elkaar instelbare verwarmingsintensiteiten. Iedere ruimte haar eigen ‘micro’klimaat. Dus zes verschillende zones instelbaar.
 • Eenvoudig te installeren en in te stellen
 • Toepasbaar in iedere omgeving (thuis, kantoor, werkplaats, praktijk, etc.

OnderdelenNaast de BasIQ unit zelf zijn er nog een aantal benodigdheden:

 • Kamerthermostaat (zoveel als nodig voor het aantal te regelen zones. Voor iedere klimaatzone 1 thermostaat, maximaal 6 stuks)
 • Relais
 • Bekabeling
 • Voeding

Wij zijn u graag van dienst bij het samenstellen van de juiste configuratie voor de BasIQ-besturing.

WEBIQOnze WebIQ is de meest geavanceerde sturing voor onze infrarood-verwarmingssystemen die wij aanbieden. WebIQ realiseert een energie-efficiënte verwarming, het biedt comfort en het is overal bedienbaar. WebIQ stuurt u eenvoudig aan via het internet. Bijvoorbeeld met uw smartphone, tablet (met een iOs en Android APP) of via uw notebook.

Stelt u zich eens voor. U heeft uw WebIQ geprogrammeerd om uw woonkamer comfortabel warm te hebben als om 18.00u thuis komt uit uw werk. Maar ineens is daar een spontane uitnodiging om met vrienden samen uit eten te gaan. Het is dan zonde dat u energie en geld verspilt door de hele avond te verwarmen, terwijl er niemand thuis is. Met uw smartphone zet u met één druk op de knop het systeem uit. En zodra het tijd wordt om naar huis te gaan, pakt u weer uw smartphone erbij, om te zorgen dat u thuis komt in een warme omgeving. U kunt dan zelfs precies die ruimte verwarmen die u warm wilt hebben.

Voordelen WebIQ

 • Energie-efficiënte aansturing met intervalfunctie voor een grotere energiebesparing
 • Onbeperkt aantal onafhankelijk van elkaar instelbare verwarmingsintensiteiten. Iedere ruimte haar eigen ‘micro’klimaat.
 • Overal uw verwarmingssysteem bedienen, waar u ook bent. Niet alleen de aan/uit-functie, maar ook per ruimte.
 • Toepasbaar in iedere omgeving (thuis, kantoor, werkplaats, praktijk, etc.)
 • Mogelijkheid tot het aanmaken van meerdere accounts, zodat iedereen zijn eigen zone kan bedienen.


Onderdelen
WebIQ bestaat uit een aantal onderdelen, namelijk:

 • WebIQ-module
 • Ruimtetemperatuur-opnemers (voor iedere zone)
 • Eventueel externe thermostaten

Overige kenmerken:

 • Aansturing van 4 infrarood warmtepanelen van max 1300W
 • Schakelrelais vervangbaar
 • Din-rail montage mogelijk

Op de pagina Downloads vindt u de gebruikershandleiding en de configuratiehandleiding van WebIQ.