Van jarenvijftighuis tot toekomstgerichte woning

Toen ze een huis uit1958 helemaal stripte om het opnieuw op te bouwen, was dat voor Lizeth Maasland het moment om de woning volledig te verduurzamen. Met onder andere zeven infraroodpanelen en een ‘plintboiler’ van Enirgy, woont Lizeth nu volledig gasloos.

Project in het kort

  • Woonhuis in Rijen
  • Geheel gasloos
  • Zeven infraroodpanelen en een elektrische boiler
  • Aansturing via app o.b.v. vooraf ingesteld programma

“In januari 2020 heb ik deze woning gekocht”, vertelt Lizeth. “Er was sinds de jaren ’70 niks meer aan het huis gedaan, dus er moest behoorlijk wat gebeuren. Eerlijk gezegd dacht ik voor de verwarming in eerste instantie aan eentraditionele cvinstallatie, maar een vriend van mij wees me op het feit dat er tegenwoordig zoveel meer kan dan alleen de reguliere oplossingen. Toen ben ik me erin gaan verdiepen, gaan nadenken en gaan googelen. Ik kwam bij infraroodverwarming van Enirgy uit. Het was voor mij echt een gok;ik had er geen enkele ervaring mee. Op dit moment hebben we net onze eerste winter zo’n beetje achter de rug, met een hele strenge vorstperiode in februari 2021. Dat was een echte vuurproef, maar ik heb het lekker warm gehad.”

Infraroodverwarming was voor mij een gok; ik had er geen enkele ervaring meeMaar zelfs tijdens mijn eerste winter, met een strenge vorstperiode, heb ik het lekker warm gehad.

Makkelijk uit te breiden

In de tussenwoning van Lizeth hangen zeven infraroodpanelen: beneden in de woonkamer en keuken hangen vier grote panelen, er hangt er één in de badkamer, één in de hal en één op de overloop. “In de slaapkamers vond ik een paneel niet nodig”, vervolgt Lizeth. “En ik heb het ooknogniet gemist. Maar het mooie aan dit systeem is: mocht ik toch een extra paneel willen ophangen, dan heb ik daarvoor alleen een stroompunt nodig. Het is dus heel makkelijk uit te breiden.”

Naast zeven infraroodpanelen, heeft Lizeth ook een plintboiler van Enirgy. “Die boiler zorgt voor warm water in de keuken, en ligtletterlijk achter de plint”, vertelt ze. “Hij heeft alleen stroom nodig en neemt maar heel weinig ruimte in beslag. Je hoeft er dus geen keukenkastje voor op te offeren of zoiets… dat is echt ideaal.”

Aangenaam warm

Met zeven infraroodpanelen is het volgens Lizeth zelfs tijdens een periode van winterse kou aangenaam warm in huis.“Veel mensen hebben toch het idee dat het met infraroodpanelen moeilijk isom het écht lekker warm te krijgen in de winter”, zegt ze. “Maar zowel ikzelf als iedereen die hier binnenkomt, ervaart dat het hier gewoon aangenaam warm is. Met de bijbehorende app op mijn telefoon, hoef ik er helemaal niet naar om te kijken. Ik heb het programmazelfingesteld, met de tijden waarop de panelen moeten ‘branden’ en de bijbehorende temperaturen. Zo vind ik het niet nodig dat het paneel op de badkamer overdag staat te loeien. En als ik een dagje weg ben, dan stel ik via de app in dat ik niet thuis ben en wordt de functie van alle panelen daar automatisch op aangepast. Heel relaxt.”

Hoogserviceniveau, lage energierekening

Het proces van informatie inwinnen tot installeren en nazorg is volgens Lizeth goed verlopen. “Ik kwam via Google bij Enirgy uit, en ben toen in de showroom in Vught geweest. Daarnaastiseriemand van Enirgy bij mij thuis geweest om te bekijken hoeveel panelen ik nodig zou hebben.De installatie is ook door Enirgy verzorgd. De stukadoor was toen zelfs nog niet helemaal klaar, maar ik wilde wel alvast wat warmte in huis… dus ze hebben één van de panelen eerst opgehangen, om het vervolgens weer weg te halen, zodat de stukadoor erbij kon. Ook toen ik laatst via de app geen contact kon maken met twee van de panelen, kwam er diezelfde dag nog een monteur langs om het op te lossen. De service is dus top en de samenwerking heel fijn! Je hoeft ze maar te bellen en het wordt geregeld. Bovendien heb ik ook zonnepanelen op het dak, dus ik heb nu nog maar een hele lage energierekening. Ik woon nu nog geen heeljaar in dit huis, dus ik weet het nog niet zeker… maar ik verwacht datikqua energieverbruikoprondof de nul uitkomdit jaar. Ik ben dan ook in alle opzichten heel positief!”

Terug naar alle verhalen

En waar mogen wij jou mee helpen?

Wil jij ook graag verduurzamen maar weet je niet zo goed waar te beginnen? Onze specialisten helpen je graag verder! Als je een afspraak maakt bij Enirgy, komt er een specialist bij jou thuis langs om zo goed inzicht te krijgen in de te realiseren verbeteringen. Deze afspraak is geheel vrijblijvend.

Maak een afspraak Direct contact

Duurzaam wonen, wat zijn de mogelijkheden?

Ontvang informatie over de mogelijkheden en voordelen van duurzaam wonen.

Neem contact op

Deze duurzame keuzes maakten onze klanten!

Lees hoe anderen onze positieve Enirgy hebben ervaren.

Bekijk ervaringen

Plan een persoonlijke afspraak met een van onze adviseurs

Een persoonlijk en geheel vrijblijvend advies van een van onze specialisten.

Maak een afspraak

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze e-mailnieuwsbrief.

  •  

Liever tastbare informatie?

Download dan een van onze brochures


Downloads