Verduurzamen begint met aandacht

In onze maatschappij zijn we voortdurend bezig met efficiëntie en gemak. Hoe kunnen we zoveel mogelijk voor elkaar krijgen in zo weinig mogelijk tijd? En met zo weinig mogelijk moeite. Daarbij worden online diensten steeds populairder. Met één druk op de knop bestel je wat je wil. Of het nu een boek, een laptop, een tuinset, een maaltijd of een nieuw paar schoenen is. En soms wordt het zelfs al binnen tien minuten thuisbezorgd! Heerlijk efficiënt, en in het geval van massaproductie vaak ook nog eens spotgoedkoop.

Nou kun je je afvragen of we van deze focus op méér, sneller en online nou echt beter worden als samenleving. Als het gaat om verduurzamen, denken wij dat het anders kan. En anders moet. Verduurzamen begint namelijk met aandacht. Invulling geven aan persoonlijke wensen. Luisteren naar de behoeften van mensen, en daar vervolgens op inspelen. Liefst met een goede kop koffie erbij. Het is een vorm van aandacht die in onze efficiënte, digitale wereld vaak ontbreekt.

Verduurzamen betekent veranderen. En veranderen is niet iets wat ons mensen van nature goed afgaat. Het liefst houden we het bij hetzelfde; lekker makkelijk en vertrouwd! Voor verandering is dus wel wat nodig. Daarbij helpt het als mensen zelf in de praktijk kunnen ervaren hoe duurzame oplossingen in de praktijk werken. Wanneer ze het zelf kunnen zien, horen, voelen… kortom: duurzame oplossingen zelf kunnen ervaren! Blinkt een zonnepaneel? Hoeveel geluid maakt een warmtepomp? Hoe voelt de warmte van infraroodverwarming? Het zijn allemaal vragen waar je online niet of nauwelijks antwoord op kunt krijgen, terwijl je het direct snapt wanneer je het zelf ziet, hoort of voelt.

Wat ons betreft begint iedere zoektocht naar duurzamer wonen dan ook in een showroom waar je alles zelf kunt ervaren. Maar niet alleen het zelf ervaren is een goede reden voor persoonlijk contact als het gaat om verduurzamen. Ook het samenstellen van de best mogelijke oplossing is er één. Want door face-to-face-contact, kunnen je wensen, behoeften en uitdagingen het meest zorgvuldig (én meest efficiënt!) in kaart worden gebracht. Op die manier kunnen we komen tot de best geschikte set van oplossingen in jouw specifieke (woon)situatie. Met communiceren op afstand kom je vaak niet tot de kern van de boodschap. Er zijn geen mogelijkheden om door te vragen of om een bepaald aspect beter te belichten. Door een persoonlijk gesprek aan te gaan, kunnen we een aanbod doen dat 100% bij je past!

Voor zowel het zelf ervaren als een maatgericht advies, is aandacht het sleutelwoord. Persoonlijke aandacht, écht contact maken en goeie koffie. Wij nodigen je van harte uit om de koffie eens bij ons te komen proeven!

Bart-Jan van Alebeek

Man die iets uitlegt

Meteen beginnen met besparen?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief, dan ontvang je onze drie beste bespaartips direct in je mailbox!

  •  

Liever tastbare informatie?

Download dan een van onze brochures

download
Downloads