Verwarmingspaneel met ‘dubbelfunctie’

De praktijkruimte van Joop Heijmans, masseur en magnetiseur in het Noord-Brabantse Best, werd voorheen warm gehouden door een gevelkachel en een (warme lucht blazende) airco. De gevelkachel werd ingezet in de wintermaanden, wanneer het echt koud was, de airco wanneer het fris was in bijvoorbeeld voor- of najaar. Sinds de zomer van 2017 is Joop Heijmans overgestapt op een infrarood-verwarmingspaneel van Enirgy. Hiermee verwarmt hij op een prettige manier in alle seizoenen.

Project in het kort

  • Praktijkruimte van masseur/magnetiseur
  • 1 paneel, inclusief thermostaat
  • Comfortabel en gezond
  • Flinke besparing op energie(kosten)
“Waar eerst de airco hing, aan het plafond, hangt nu het infraroodpaneel”, vertelt Joop Heijmans. “Daarmee bespaar ik flink op de energie die ik verbruik: zo verbruikte de airco 2250 Watt per uur, terwijl het paneel maar 600 Watt per uur verbruikt. Dat betekent natuurlijk een flinke kostenbesparing. En dan heb ik het nog niet over het gas dat mijn gevelkachel verbruikte. Een bijkomend voordeel is dat infrarood alles verwarmt wat er binnen staat: de vloer, het plafond, de muren, maar ook de personen die binnen zijn. De warmte blijft daardoor veel langer hangen. De airco blies warme lucht de ruimte in; deed ik een deur open, dan vervloog al die warmte. En dan moest ik de airco weer opnieuw aanzetten. Als ik nu een deur open, dan blijft de ruimte gewoon warm.”

“Infrarood is erg goed voor de spieren. Daarnaast hoor ik regelmatig terug van mijn cliënten dat ze de warmte in mijn praktijk zo’n fijne warmte vinden.”

“Mijn infrarood-verwarmingspaneel heeft eigenlijk een soort dubbelfunctie: het verwarmt de ruimte én het helpt mee in de behandelingen die ik bied. Infrarood is namelijk erg goed voor de spieren. Daarnaast hoor ik regelmatig terug van mijn cliënten dat ze de warmte in mijn praktijk zo’n fijne warmte vinden. Soms schuif ik mijn massagetafel onder het paneel, en zet ik ‘m een stukje hoger, zodat de cliënt nog directer van de warmte kan profiteren.”

Terug naar alle verhalen

warmte ruimte“Ik werk met een thermostaat, waarop ik de gewenste temperatuur zelf in kan stellen. Dat is bovendien gemakkelijk aan te passen aan ieders wens. Stel dat je een kantoorpand hebt met verschillende ruimtes, dan zou je voor iedere ruimte een andere temperatuur kunnen instellen. Sommigen vinden het bij 18 graden warm genoeg, anderen pas bij 22.

Met infraroodverwarming is dat geen probleem. Als ik er niet ben, staat het paneel op een anti-vorststand. Ook dat kan ik zelf via de thermostaat instellen. Het monteren en installeren van het paneel heb ik zelf gedaan. Dat is echt een kleinigheidje, dat kan iedereen.” Heeft hij dan nog iets aan het verhaal toe te voegen? “Ja, het is niet alleen fijn voor een praktijkruimte, maar bijvoorbeeld ook voor een kantoor. Ik kan het iedereen aanraden.”

En waar mogen wij jou mee helpen?

Wil jij ook graag verduurzamen maar weet je niet zo goed waar te beginnen? Onze specialisten helpen je graag verder! Als je een afspraak maakt bij Enirgy, komt er een specialist bij jou thuis langs om zo goed inzicht te krijgen in de te realiseren verbeteringen. Deze afspraak is geheel vrijblijvend.

Direct contact

Duurzaam wonen, wat zijn de mogelijkheden?

Ontvang informatie over de mogelijkheden en voordelen van duurzaam wonen.

Neem contact op

Deze duurzame keuzes maakten onze klanten!

Lees hoe anderen onze positieve Enirgy hebben ervaren.

Bekijk ervaringen

Plan een persoonlijke afspraak met een van onze adviseurs

Een persoonlijk en geheel vrijblijvend advies van een van onze specialisten.

Maak een afspraak

Meteen beginnen met besparen?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief, dan ontvang je onze drie beste bespaartips direct in je mailbox!

  •  

Liever tastbare informatie?

Download dan een van onze brochures

download
Downloads