Voordelen infrarood in de landelijke media

Bij Enirgy weten we dit natuurlijk al heel lang: infraroodverwarming heeft vele voordelen! Wij vinden het dan ook tof om te zien dat nu ook De Telegraaf dit oppikt en er een mooi artikel aan wijdt. In het artikel wordt veel relevante informatie gegeven over infraroodverwarming. Zo zegt Michiel Jansen, expert bij SmartHomeSupply: “Infraroodverwarming kan als hoofd- of bijverwarming worden ingezet. Zoals bij elke vorm van verwarming moet altijd rekening worden gehouden met de isolatiewaarde van de woning. Hoe geringer het warmteverlies van een huis, des te minder verwarmingsvermogen nodig is.”

Doelgerichter en efficiënter

Volgens het artikel (en volgens ons!) kan het gebruik van infrarood voor de bewoners zuiniger uitvallen. Jansen: “Bij infrarood verwarm je per kamer op het moment dat dat nodig is. Doelgerichter en efficiënter, waardoor je energie kunt besparen.” Ook benadrukt hij nog eens dat infrarood een absoluut veilige manier van verwarmen is: “Vaak kleeft er aan het woord ’straling’ een onveilig gevoel en weten mensen dat je er niet onbeperkt aan mag worden blootgesteld. Dit geldt echter voor infraroodstralers met een korte golflengte zoals de sauna; infraroodverwarmingen voor in huis gaan via lange golfstralers die onschadelijk voor de huid zijn.”

“Infrarood heeft de toekomst”

Daarbij is dit stiller, er zijn immers geen geluiden van leidingen of pompen, en ontstaan er minder luchtstromen zodat minder stof in huis wordt verspreid. Jansen: “In onze ogen hebben elektrische verwarmingsvormen de toekomst. Op de juiste manier toegepast, kan elektriciteit 100% klimaatneutraal gebeuren, wat bij veel andere manieren van verwarmen niet mogelijk is.”

Lees vooral het het hele artikel van De Telegraaf over de voordelen van infrarood in de huiskamer! Of lees hier meer over duurzaam verwarmen en/of infraroodverwarming van Enirgy!

infrarood verwarming

Meteen beginnen met besparen?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief, dan ontvang je onze drie beste bespaartips direct in je mailbox!

  •  

Liever tastbare informatie?

Download dan een van onze brochures

download
Downloads