https://www.watchesko.com Warm water zonder gas | Bespaar energiekosten | Enirgy

Jouw persoonlijke aanspreekpunt voor alle vragen over duurzaam wonen!

Enirgy

Warm water zonder gas

Altijd warm water zonder aardgas

  • Een forse besparing op je energiekosten.
  • Milieuvriendelijk, klaar voor een gasloos Nederland.
  • Subsidiemogelijkheden.
Maak een afspraak Direct contact

Warm water zonder gas

In 2050 moet iedereen in Nederland van het gas af. Gasloos wonen heeft vele voordelen en het is verstandig om nu al over te stappen naar elektrisch wonen. Door all-electric te leven en slimme keuzes te maken, creëer je een forse besparing op je energiekosten. Wil je weten hoe je dan wel aan warm water komt? Enirgy geeft je antwoord op vragen zoals:

o Heb ik in mijn woning zonder aardgas wel voldoende warm water?
o Wat komt er allemaal bij kijken als ik geen aardgas meer heb?
o Moet ik altijd warmwater opslaan in mijn woning?
o Wat zijn de voordelen van warmtepomp boiler?

Er zijn diverse manieren om je water te verwarmen zonder gebruik te maken van gas. Een zonneboiler, elektrische boiler, doorstroomverwarmer of een warmtepomp zijn allemaal geschikt voor een woning zonder aardgas met warmwater garantie. Inclusief besparing op je energiekosten. Bezoek onze showroom in Vught en maak een afspraak. Ervaar zelf de voordelen van warm water zonder gas.

 

Warmwater-oplossing met of zonder opslag

Warm water zonder gas kun je op verschillende manieren creëren: een warmwater-oplossing met opslag en oplossingen zonder opslag van warm water. In Nederland kiezen we vooral voor systemen met wateropslag zoals een zonneboiler of warmtepompboiler. Gebruik van de zonneboiler kan in de winter moeizamer zijn, omdat de boiler dan niet altijd genoeg warm water levert. Een warmtepompboiler heeft dit probleem niet. Een oplossing zonder de opslag van warm water, is de doorstroomverwarmer.

Doorstroomverwarmer

Een doorstroomverwarmer, ook wel ‘instant heater’ genoemd, werkt heel simpel. Het apparaat bestaat uit een spiraalvormige buis, waar aan de ene kant het koude leidingwater instroomt, en aan de andere kant het verwarmde water hier weer uitstroomt. In de spiraal zitten elektrische verwarmingselementen, die het doorstromende water direct opwarmen tot de ingestelde temperatuur.

Een doorstroomverwarmer plaats je in principe in elke ruimte waar je warm water nodig hebt, zodat je geen warmte verspilt bij het transport van warm water door de woning. Met een instant heater bespaar je fors op zowel waterverbruik als energieverbruik. Een doorstroomverwarmer heeft een rendement van 98%. Tevens genereert het een minimaal warmteverlies omdat het water niet door koude leidingen stroomt. Het water verwarmt hierdoor exact op de juiste temperatuur. Een doorstroomverwarmer gaat het meest efficiënt om met energie en is een zeer aantrekkelijk alternatief voor je huidige warmwater-voorziening!

Zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit twee onderdelen: een systeem dat de warmte genereert en een vat waarin het warme water opgeslagen wordt. Het systeem dat de warmte genereert, kan een zonnecollector op het dak zijn, die het zonlicht opvangt, of een warmtewisselaar-plaat die gebruik maakt van de buitentemperatuur. Met een zonneboiler genereer je op een superduurzame manier warm water. Een bijkomend voordeel van een zonneboiler is dat hiervoor subsidie beschikbaar is.

Warmtepompboiler

Met een warmtepompboiler onttrek je warmte aan de omgevingslucht, om deze vervolgens te gebruiken voor het verwarmen van het water in je woning. Er bestaan zowel systemen waarbij binnenlucht wordt aangetrokken door het toestel als systemen waarbij buitenlucht wordt aangetrokken. Met een warmtepompboiler bespaar je fors op je energieverbruik ten opzichte van een klassieke boiler op elektriciteit. Met de plaatsing van één warmtepompboiler heb je vaak al genoeg warm water in huis om te kunnen voldoen aan een grote warmwaterbehoefte. Dit is tegelijkertijd één van de nadelen van de warmtepompboiler: deze is behoorlijk groot en je hebt er dus ruimte voor nodig.

Warm wateroplossingen op maat

Welke warmwater-oplossing in jouw geval het meest geschikt is, is afhankelijk van verschillende factoren. Die bespreken we graag met je in een persoonlijk gesprek zodat we je kunnen voorzien van een advies op maat. Waar je ook voor kiest, wij werken alleen samen met de beste leveranciers in de regio. Op die manier weet je zeker dat je altijd kiest voor kwaliteit en betrouwbaarheid.

Contact opnemen Maak een afspraak

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor onze e-mailnieuwsbrief.

Liever tastbare informatie?
Download dan een van onze brochures

Naar downloads