Warm water zonder gas

Elektrische warm water-oplossingen

  • Een forse besparing op je energiekosten
  • Milieuvriendelijk, klaar voor een gasloos Nederland
  • Subsidiemogelijkheden

Direct contact

Warm water… zonder gas

Genieten van een heerlijk comfortabel huis en warm water… zonder gas. Je kunt je het misschien nog niet helemaal voorstellen. Toch zijn er allerlei oplossingen voorhanden om gebruik te maken van warm water zonder dat we daarvoor gas hoeven te stoken. Bij Enirgy zetten we ze graag voor je op een rijtje. Wil je een persoonlijk advies, afgestemd op jouw wensen en woonsituatie? Kom dan eens langs in ons Centrum Duurzaam Wonen of neem contact met ons op!

Oplossingen met en zonder opslag

Er zijn verschillende manieren om water voor je douche, bad of afwas te creëren zonder gas. Deze oplossingen zijn onder te verdelen in twee typen: oplossingen met opslag van warm water en oplossingen zonder opslag van warm water. Op dit moment maken we in Nederland (áls we gebruik maken van gasloze oplossingen voor ons warme water) vooral gebruik van systemen met opslag. Dat zijn bijvoorbeeld de zonneboiler, elektrische boiler en warmtepompboiler. Gebruik van de zonneboiler kan in de winter problematisch zijn, omdat de boiler dan niet altijd genoeg warm water levert. Met een warmtepompboiler of elektrische boiler heb je dit probleem niet. Een oplossing zonder opslag, is de doorstroomverwarmer.

Bij Enirgy leveren we oplossingen voor warm water zonder gas als onderdeel van een totaaloplossing op het gebied van gasverbruik verminderen en gasloos wonen. Wij bieden deze oplossingen dus altijd als onderdeel van een totaalpakket.

Zo maken wij je woning gasvrij

Water verwarmen zonder gas

Water verwarmen zonder gas kan op vele verschillende manieren. Wij zetten ze hieronder graag voor je op een rij!

Doorstroom-verwarmer

Een doorstroomverwarmer, ook wel ‘instant heater’ genoemd, werkt heel simpel. Het apparaat bestaat uit een spiraalvormige buis. Aan de ene kant stroomt hier het koude leidingwater in, en aan de andere kant stroomt het verwarmde water hier weer uit. In de spiraal zitten elektrische verwarmingselementen, die het doorstromende water direct opwarmen tot de ingestelde temperatuur.

Een doorstroomverwarmer plaats je in principe in elke ruimte waar je warm water nodig hebt, zodat er geen warmte verspild wordt bij het transporteren van warm water door je woning. Met een instant heater bespaar je fors op zowel waterverbruik (geen ‘aanloopverspilling’ meer: water dat wegvloeit terwijl je wacht tot het water warm is) als energieverbruik. Zo heeft een doorstroomverwarmer een rendement van 98%, genereert het een minimaal warmteverlies, omdat het water niet door koude leidingen stroomt en wordt het water exact op de juiste temperatuur verwarmd, waardoor je het meest efficiënt omgaat met energie. Kortom: een doorstroomverwarmer is een zeer aantrekkelijk alternatief voor je huidige warmwater-voorziening!

Zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit twee onderdelen: een systeem dat de warmte genereert en een vat waarin het warme water opgeslagen wordt. Het systeem dat de warmte genereert, kan een zonnecollector op het dak zijn (die vangt het zonlicht op) of een warmtewisselaar-plaat (deze maakt gebruik van de buitentemperatuur en hoeft niet in de zon te liggen). Met een zonneboiler genereer je op een super-duurzame manier warm water. Een bijkomend voordeel van een zonneboiler is dat je hiervoor subsidie kunt krijgen.

Elektrische boiler

Een elektrische boiler gebruikt (zoals de naam al zegt) elektriciteit om warm water te genereren. De elektrische boiler is voordelig in aanschaf, maar verbruikt wel relatief veel stroom. Daarom adviseren wij vaak om voor een elektrische boiler te kiezen als je ook zonnepanelen hebt liggen. In dat geval gaat je energierekening fors naar beneden. Bovendien ben je in dat geval niet alleen goedkoper uit, maar draag je ook bij aan een beter klimaat en de energietransitie. Je bent met een elektrische boiler dus helemaal klaar voor de toekomst!

 

Warmtepompboiler

Met een warmtepompboiler onttrek je warmte aan de omgevingslucht, om deze vervolgens te gebruiken voor het verwarmen van het water in je woning. Er bestaan zowel systemen waarbij binnenlucht wordt aangetrokken door het toestel als systemen waarbij buitenlucht wordt aangetrokken. Met een warmtepompboiler bespaar je fors op je energieverbruik ten opzichte van een klassieke boiler op elektriciteit. Met het plaatsen van één warmtepompboiler heb je vaak al genoeg warm water in huis om te kunnen voldoen aan een grote warmwater-behoefte. Dit is tegelijkertijd één van de nadelen van de warmtepompboiler: deze is behoorlijk groot en je hebt er dus ruimte voor nodig.

Boilers en andere elektrische warm-water-oplossingen

Zonneboiler, warmtepompboiler, elektrische boiler of doorstroomverwarmer… bij Enirgy bieden we een breed scala aan oplossingen voor het verwarmen van water zonder gas. Bovendien geven we je graag een goed advies over de oplossing die bij jou, je wensen en je woonsituatie past. Of dat nu één van onze duurzame boilers is, of juist een doorstroomverwarmer: onze adviseurs vertellen je graag meer: in onze showroom of bij jou thuis. We informeren, adviseren én realiseren.

Stijgende gasprijzen

Warm wateroplossingen op maat

Welke oplossing in jouw geval het meest geschikt is, is afhankelijk van verschillende factoren. Die bespreken we graag met je in een persoonlijk gesprek, zodat we je kunnen voorzien van een advies op maat. Waar je ook voor kiest, wij werken alleen samen met de beste leveranciers in de regio. Op die manier weet je zeker dat je altijd kiest voor kwaliteit en betrouwbaarheid.

Direct contact

Je bestaande woning zonder gas

Minder gas gebruiken… of zelfs volledig gasloos wonen. Het is de toekomst. We moeten immers met z’n allen van het gas af. Maar waar gebruik je gas eigenlijk voor in je woning? Op dit moment is dat vooral voor warm water, koken en verwarmen. Het verwarmen van je woning neemt daarbij gemiddeld 75% van je gasverbruik voor zijn rekening. Hoeveel gas je exact gebruikt, verschilt uiteraard per huishouden. In een goed geïsoleerd huis verbruik je immers minder gas dan in een woning met een slechte isolatie. Ook de grootte van je woning, je gezinssamenstelling en het bouwjaar van je woning spelen een rol. Eén ding is zeker: door te kiezen voor elektrisch verwarmen (infraroodverwarming), elektrische oplossingen voor warm water en (bijvoorbeeld) inductiekoken, kun je flink besparen op je totale gasverbruik. Dat scheelt je heel wat kubieke meters gas (m3 gas) per jaar! Ook met jouw (bestaande) woning van het gas af? Bespreek gerust je wensen met ons!

Duurzaam wonen

Duurzaam wonen en werken: daar krijgen we bij Enirgy positieve energie van! Daarom bieden we niet alleen mogelijkheden voor warm water zonder gas, maar bieden we ook oplossingen voor (elektrisch) verwarmen zonder gas, inductiekoken, zonnepanelen en isolatie. Wil je ook je cv-ketel vervangen meer weten over het volledig verduurzamen van je woning? Neem contact met ons op!

gasloos-wonen

Meteen beginnen met besparen?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief, dan ontvang je onze drie beste bespaartips direct in je mailbox!

  •  

Liever tastbare informatie?

Download dan een van onze brochures

download
Downloads