Warmtepomp

Duurzame voorziening voor verwarmen en warm water

Met een warmtepomp kies je voor een duurzame verwarming en warmwatervoorziening. Heb je al zonnepanelen liggen, dan is het bovendien een perfecte manier om kosten te besparen.

  • Milieuvriendelijk en duurzaam: klaar voor de toekomst
  • Zowel voor verwarmen als warm water
  • Volledig elektrisch of hybride

Maak een afspraak Direct contact

Duurzame verwarming en warmwater-voorziening

Een warmtepomp is een goede manier om je woning zowel duurzaam te verwarmen als te voorzien van warm water zonder gas. Anders dan een reguliere cv-ketel, die warmte genereert door gas ‘op te stoken’, haalt een warmtepomp warmte uit de lucht, bodem of het grondwater, die vervolgens op de gewenste temperatuur wordt gebracht. Bij Enirgy bieden we warmtepompen van verschillende merken, met verschillende mogelijkheden. Je hebt hierbij de keuze tussen een volledig elektrische warmtepomp en een hybride warmtepomp: een warmtepomp die als het ware ‘samenwerkt’ met je cv-ketel. Ook is een warmtepomp prima te combineren met infraroodverwarming. Wij adviseren je hier graag over!

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een warmtepomp?

Als je overweegt een warmtepomp aan te schaffen, dan kunnen er allerlei factoren een rol spelen bij je keuze. Maak je nu gebruik van traditionele radiatoren of heb je vloerverwarming liggen? Is je woning goed geïsoleerd? Hoe wil je de warmtepomp gaan gebruiken? Bij Enirgy vinden we het belangrijk om je een maatgericht advies te geven: een advies dat optimaal aansluit bij jouw wensen en situatie. Daarom gaan we graag met je om de tafel om alles door te spreken!

duurzaam wonen met warmtepomp

Volledig elektrische warmtepomp

Een all-electric warmtepomp werkt geheel gasloos en biedt zowel verwarming als warm water. De warmtepomp beschikt over een voorraadvat, zodat je altijd de beschikking hebt over warm water voor je douche, bad of de afwas. Afhankelijk van de warmtebron (buitenlucht of bodemwarmte) bespaar je 30% tot 45% op je CO2-uitstoot door gebruik van een volledig elektrische warmtepomp. Wanneer je je warmtepomp koppelt aan zonnepanelen en hierin zelfvoorzienend bent, gaat je CO2-uitstoot (en ook je energiekosten) met een warmtepomp zelfs naar nul!

Hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp combineer je met je cv-ketel. Hiermee daalt je gasverbruik al flink, en bespaar je dus direct op je CO2-uitstoot. Een hybride warmtepomp is met name aan te raden wanneer je een minder goed geïsoleerd huis hebt en/of wanneer je stap voor stap de overgang wilt maken naar (volledig) duurzaam en aardgasvrij wonen. Bij Enirgy begeleiden we je uiteraard goed bij jouw keuze.

Warmtepomp op maat

Welke warmtepomp in jouw geval het meest geschikt is, is afhankelijk van verschillende factoren. Die bespreken we graag met je in een persoonlijk gesprek, zodat we je kunnen voorzien van een advies op maat. Waar je ook voor kiest, wij werken alleen samen met de beste leveranciers in de regio. Op die manier weet je zeker dat je altijd kiest voor kwaliteit en betrouwbaarheid.

Maak een afspraak Direct contact

De voor- en nadelen van een warmtepomp

Met een warmtepomp kies je voor een duurzame verwarming en warmwatervoorziening. Heb je al zonnepanelen liggen, dan is het bovendien een perfecte manier om kosten te besparen, je CO2-uitstoot te minimaliseren of zelfs volledig energieneutraal te gaan wonen. Maar er zijn ook nadelen. Zo is een warmtepomp niet ‘plug & play’ te combineren met traditionele radiatoren en zou een warmtepomp geluidsoverlast veroorzaken voor zowel de eigenaren als buurtbewoners. De techniek achter warmtepompen is echter volop in ontwikkeling. Waar warmtepompen eerst veel geluid maakten, is dat de laatste jaren al sterk verbeterd. Bovendien zijn er steeds meer mogelijkheden voorhanden om het geluidsniveau van je warmtepomp te minimaliseren. Wij gaan graag met je om de tafel om de voor- en nadelen van een warmtepomp in jouw situatie in kaart te brengen.

 

https://warmtepomp.linkjespagina.nl/

 

warmtepomp-duurzaam-wonen

Persoonlijk advies

Bel mij terug voor nader advies of een afspraak

Liever tastbare informatie?

Download dan een van onze brochures


Downloads

× WhatsApp Available from 09:00 to 17:00 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday