Warmtepomp

Duurzame voorziening voor verwarmen en warm water

Met een warmtepomp kies je voor duurzaam elektrisch verwarmen en warm water zonder gas. Heb je al zonnepanelen liggen, dan is het bovendien een perfecte manier om kosten te besparen.

  • Milieuvriendelijk en duurzaam: klaar voor de toekomst
  • Volledig elektrisch
  • Subsidies en duurzame leningen mogelijk

Direct contact

Duurzame verwarming en warmwater-voorziening

Een warmtepomp is een goede manier om je woning zowel duurzaam te verwarmen als te voorzien van warm water zonder gas. Anders dan een reguliere cv-ketel, die warmte genereert door gas ‘op te stoken’, haalt een warmtepomp warmte uit de lucht, bodem of het grondwater, die vervolgens op de gewenste temperatuur wordt gebracht. Bij Enirgy geloven we in (volledig) aardgasvrij: daarom bieden we alleen volledig elektrische warmtepompen aan. Wil je een warmtepomp combineren met duurzame HR-infraroodverwarming? Ook dat kan. Wij adviseren je hier graag over!

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een warmtepomp?

Als je overweegt een warmtepomp aan te schaffen, dan kunnen er allerlei factoren een rol spelen bij je keuze. Maak je nu gebruik van traditionele radiatoren of heb je vloerverwarming liggen? Is je woning goed geïsoleerd? Hoe wil je de warmtepomp gaan gebruiken? Bij Enirgy vinden we het belangrijk om je een maatgericht advies te geven: een advies dat optimaal aansluit bij jouw wensen en situatie. Daarom gaan we graag met je om de tafel om alles door te spreken!

duurzaam wonen met warmtepomp

Elektrische warmtepomp

Een all-electric warmtepomp werkt geheel gasloos en biedt zowel verwarming als warm water. De warmtepomp beschikt over een voorraadvat, zodat je altijd de beschikking hebt over warm water voor je douche, bad of de afwas. Afhankelijk van de warmtebron (buitenlucht of bodemwarmte) bespaar je 30% tot 45% op je CO2-uitstoot door gebruik van een volledig elektrische warmtepomp. Wanneer je je warmtepomp koppelt aan zonnepanelen en hierin zelfvoorzienend bent, gaat je CO2-uitstoot (en ook je energiekosten) met een warmtepomp zelfs naar nul!

Subsidie voor je warmtepomp

Als je een warmtepomp koopt, kun je subsidie krijgen, de zogenaamde ISDE-subsidie (Investeringssubsidie Duurzame Energie). De hoogte van deze subsidie hangt af van het vermogen van je warmtepomp en de soort warmtepomp die je koopt. Zo is de subsidie op een hybride warmtepomp relatief lager dan die op een volledig elektrische warmtepomp. Bij Enirgy bieden we alleen volledig elektrische warmtepompen aan.

Voor een lucht/water-warmtepomp geldt op dit moment een subsidiebedrag van € 1.100 of meer. Hoe groter het vermogen, hoe hoger het subsidiebedrag. Voor een bodem-warmtepomp start het subsidiebedrag bij € 2.500. Voor een warmtepomp met A+ of A++ label krijg je zelfs € 150 of € 300 extra. Bij Enirgy adviseren we je graag over de warmtepomp die bij jouw situatie past én de subsidie die je daarbij kunt aanvragen,

Warmtepomp op maat

Welke warmtepomp in jouw geval het meest geschikt is, is afhankelijk van verschillende factoren. Die bespreken we graag met je in een persoonlijk gesprek, zodat we je kunnen voorzien van een advies op maat. Waar je ook voor kiest, wij werken alleen samen met de beste leveranciers in de regio. Op die manier weet je zeker dat je altijd kiest voor kwaliteit en betrouwbaarheid.

Direct contact

De voor- en nadelen van een warmtepomp

Met een warmtepomp kies je voor een duurzame verwarming en warmwatervoorziening. Heb je al zonnepanelen liggen, dan is het bovendien een perfecte manier om kosten te besparen, je CO2-uitstoot te minimaliseren of zelfs volledig energieneutraal te gaan wonen. Maar er zijn ook nadelen. Zo is een warmtepomp niet ‘plug & play’ te combineren met traditionele radiatoren en zou een warmtepomp geluidsoverlast veroorzaken voor zowel de eigenaren als buurtbewoners. De techniek achter warmtepompen is echter volop in ontwikkeling. Waar warmtepompen eerst veel geluid maakten, is dat de laatste jaren al sterk verbeterd. Bovendien zijn er steeds meer mogelijkheden voorhanden om het geluidsniveau van je warmtepomp te minimaliseren. Wij gaan graag met je om de tafel om de voor- en nadelen van een warmtepomp in jouw situatie in kaart te brengen. Zo wordt de warmtepomp een steeds betere en efficiëntere manier om je cv-ketel te vervangen.

 

https://warmtepomp.linkjespagina.nl/

 

warmtepomp-duurzaam-wonen

Wat kost een warmtepomp?

De kosten van een warmtepomp zijn uiteraard volledig afhankelijk van je wensen, hoe je woonsituatie eruit ziet en wat de technische mogelijkheden zijn. Afhankelijk van het vermogen, variëren de kosten van een warmtepomp die lucht als warmtebron heeft, van ongeveer €6.500 tot ongeveer €14.000. Een warmtepomp die water als warmtebron gebruikt, kost (grofweg) tussen €8.500 en €19.500.

Dit is zonder subsidies en regelingen, dus netto kost je warmtepomp meestal (veel) minder. Bovendien begin je met een warmtepomp direct met energie besparen, waardoor je de investering in een warmtepomp vaak binnen vijf tot tien jaar hebt terugverdiend. Hoe lang voor jou de terugverdientijd is, is afhankelijk van een groot aantal factoren. Bij Enirgy brengen we deze graag voor je in kaart, zodat we je een advies op maat kunnen geven over de warmtepomp die in jouw situatie het meest geschikt is. Wil je meer weten over de kosten van een warmtepomp voor jouw woning of bedrijfspand? Plan een persoonlijk adviesgesprek met één van onze adviseurs!

 

https://warmtepomp.linkjespagina.nl/

 

infraroodverwarming-warmtepomp-warmteboiler-duurzame-oplossingen

Meteen beginnen met besparen?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief, dan ontvang je onze drie beste bespaartips direct in je mailbox!

  •  

Liever tastbare informatie?

Download dan een van onze brochures

download
Downloads