Overweeg je zonnepanelen aan te schaffen, dan is dat een slimme keuze. Niet alleen omdat je daarmee duurzaam je eigen energie opwekt en fors op je energiekosten bespaart, maar ook omdat er in Meierijstad goede bedrijven te vinden zijn die zonnepanelen aanbieden. Eén van die bedrijven is Enirgy. Een bedrijf met Schijndelse roots en een sterke focus op lokale samenwerking.

Enirgy, gespecialiseerd in duurzaam wonen, is ooit begonnen in Meierijstad, en na een aantal jaren in Vught sinds kort weer terug in Schijndel. Bovendien is eigenaar Bart-Jan van Alebeek geboren en getogen Schijndelaar, en woont hij er nog steeds. Zijn streven is om heel Meierijstad te verduurzamen, in samenwerking met lokale partners. Hij zocht én vond goede partijen in onze gemeente. Samen met zonnepanelenleverancier Autarco en installateur SGS Solar Montage biedt hij een volledige dienstverlening rondom zonnepanelen in Meierijstad.

Footprint verkleinen

“Lokaal samenwerken is duurzaam”, vertelt Bart-Jan. “Doordat het magazijn van Autarco in Erp gevestigd is, beperken we transportbewegingen. Dat geldt ook voor de bewegingen van de installateurs van SGS uit Veghel. Zo verkleinen we onze footprint. Bovendien spreken we letterlijk hetzelfde dialect als de mensen van Autarco en SGS en kunnen we door de nabijheid snel schakelen. Los van het feit dat Autarco een lokale partij is, is het ook het meest innovatieve merk. De Apple van de solar-industrie. Autarco biedt geen losse onderdelen, maar een totaaloplossing. Bovendien geven ze super-goede garanties, niet alleen op de producten maar ook op de kilowattuur-opbrengst. Zelfs wanneer de zon minder gaat schijnen. Zo weten we zeker dat de investering van onze klanten optimaal rendeert. En dat is uniek!”

Economische ‘boost’

Roel van den Berg, oprichter van Autarco, is ook positief over lokaal samenwerken. “Wij leveren wereldwijd, maar kiezen over de hele wereld bewust voor lokale dealers. Veel mensen vinden het prettiger om bij een lokale partij te kopen. De nazorg is vaak beter én het is duurzamer. Door lokaal te kopen, geef je daarnaast een ‘boost’ aan de economie in je regio.”

Een zelfde goede samenwerking is er tussen Enirgy en SGS. “Wat betreft kwaliteit en veiligheid doen we geen concessies”, vertelt Bart-Jan. “SGS is een goede partij, die de veiligheids- en kwaliteitsnormen nauwkeurig volgt.” Ook Johan Schevers en Marcel van Gaalen, eigenaren van SGS, hebben een voorkeur voor lokaal samenwerken: “Behalve voor Enirgy, werken wij ook voor andere opdrachtgevers in de regio, waarbij we bewust kiezen voor partijen in de omgeving. Dat is duurzamer, efficiënter en prettiger voor onze medewerkers. Bovendien werken we in onze eigen regio flexibeler, omdat we als teams gemakkelijker bij kunnen springen op elkaars projecten. Enirgy zit zowel letterlijk als figuurlijk dichtbij: fysiek, maar ook in visie en de taal die we spreken.”

lokaal-ondernemen-zonnepanelen

Mooie prijs-kwaliteitverhouding

Voor de prijs hoeven inwoners van Meierijstad het niet te laten: “Wij kunnen vaak een mooie aanbieding maken”, zegt Bart-Jan van Enirgy. “Acht zonnepanelen bieden wij al aan vanaf €3000,-. En 12 panelen vanaf €4200,-. Daarmee bieden we scherpe prijzen en een perfecte prijs-kwaliteitverhouding.”

Meer weten? Kijk op www.enirgy.nl/zonnepanelen/.

Ja, ik wil ook zonnepanelen!

Wil je meer weten over zonnepanelen, zelf energie opwekken of energieneutraal wonen? Vraag een offerte aan of neem contact met ons op. In onze showroom in Schijndel laten we je alle mogelijkheden zien en helpen we je met een persoonlijk advies.

Direct contact

Meteen beginnen met besparen?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief, dan ontvang je onze drie beste bespaartips direct in je mailbox!

  •  

Liever tastbare informatie?

Download dan een van onze brochures

download
Downloads