Zonnepanelen

Altijd een persoonlijk advies, voor een optimaal rendement.

  • Slimme en duurzame investering
  • Bespaar op je maandelijkse lasten
  • Maatgericht advies, afgestemd op jouw specifieke situatie

Direct contact

Zo maken wij je woning gasvrij

Wek je eigen energie op en bespaar direct op je lasten!

Met zonnepanelen op je dak wek je je eigen energie op, bespaar je op je maandlasten en kies je bovendien voor duurzaam wonen. Bij Enirgy kiezen we altijd voor een optimaal resultaat: de beste prijs, met een focus op rendement, een zo lang mogelijke levensduur en een zo kort mogelijke terugverdientijd. Daar krijgen wij energie van!

Wij maken er graag werk van om je de beste oplossing te bieden op het gebied van zonnepanelen:

  1. We starten het traject met een persoonlijk gesprek. Via de telefoon of bij jou thuis. Samen met jou berekenen we je wat zonnepanelen opleveren, wat je kunt besparen of zelfs terug kunt leveren aan het energienet.
  2. Op basis van dit gesprek geven we je een advies dat nauwkeurig is afgestemd op jouw situatie. Daarin nemen we onder andere de ligging van je dak, aanwezige schaduwbronnen en het type paneel dat bij jouw situatie past, mee.
  3. Als je jouw persoonlijke zonnepanelenplan van Enirgy interessant vindt, komen we (nogmaals) bij je thuis, voor een zorgvuldige technische inspectie van je dak en je meterkast, en om je wensen nogmaals uitgebreid te bespreken. Op die manier weten we zeker dat we je de beste oplossing bieden.
  4. Na deze zorgvuldige inspectie ontvang je van ons een definitief plan voor je zonnepanelen. Op basis daarvan gaan we graag voor je aan de slag!
  5. Wij plaatsen de zonnepanelen, zodat je zeker weet dat ze veilig en effectief geplaatst zijn en zo efficiënt mogelijk werken. Je ontvangt van ons niet alleen garantie op het materiaal en onze diensten, maar zelfs op de opbrengst van je zonnepanelen!

Interesse in zonnepanelen? Neem contact met ons op, vraag een offerte aan of laat je adviseren in onze showroom in Schijndel. We helpen je graag verder!

Zó realiseren wij een optimaal rendement

Schaf je zonnepanelen aan, dan maak je nu een keuze voor een oplossing die 25 jaar gaat renderen. Het is dan ook belangrijk dat je zorgvuldig kiest en de kosten en opbrengsten van je zonnepanelen goed tegen elkaar afweegt. Zowel de kosten van zonnepanelen als de energieopbrengst zijn afhankelijk van een aantal factoren. Bij Enirgy zetten we deze voor jou op een rijtje en geven we je een eerlijk en persoonlijk advies. Daarbij is altijd de beste prijs leidend: de oplossing met een optimaal rendement en een zo kort mogelijke terugverdientijd. We gaan altijd voor een goede kwaliteit, zowel in de materialen die wij leveren als in de installatie. Door te kiezen voor kwaliteit, de juiste hoeveelheid panelen en een oplossing die precies is afgestemd op jouw woon- of werksituatie, realiseren we het beste resultaat.

Benieuwd wat je zonnepanelen opleveren?

Samen met jou berekenen we precies wat je zonnepanelen gaan opleveren. Maar we gaan hierin nog een stap verder. Zo geven we je direct tips om energie te besparen en duurzamer te gaan wonen of werken. En we vertellen je graag hoe je een optimaal rendement kunt behalen uit je zonnepanelen. We kunnen je indien gewenst zelfs helpen met het reduceren van je gasrekening!

Verhalen van onze klanten

investering-zonnepanelen-enirgy

Waardevolle investering in zonnepanelen van Enirgy

Het verhaal van Thijs Robben

Toen Thijs Robben zijn woonhuis in 2019 geheel liet renoveren, maakte hij er meteen een duurzame, gasloze woning van. Van isolatie tot warmtepomp, alles kwam aan bod. Enirgy leverde er 33 zonnepanelen.

Lees het complete verhaal

duurzaam-wonen-zonnepanelen-en-infraroodverwarming-totaalpakket

Totaalpakket voor duurzaam wonen

Het verhaal van Jako Verstraate

Zijn online zoektocht naar de A-merk infraroodpanelen van ThermIQ, bracht Jako Verstraate al snel bij Enirgy. En toen bleek dat Enirgy ook een volledig pakket verduurzamingsmaatregelen kon bieden, legde hij uiteindelijk (vrijwel) al deze werkzaamheden hier neer.

Lees het complete verhaal

Huis met zonnepanelen

Kosten besparen met infrarood- en zonnepanelen

Het verhaal van Leen van Dalen

Toen Leen van Dalen wilde besparen op zijn gas- en stroomkosten, kwam hij uit bij zonnepanelen en infraroodpanelen van Enirgy. Met tien zonnepanelen op zijn dak en infraroodpanelen op zolder en in de woonkamer, bespaart hij niet alleen kosten, maar kan hij in de toekomst misschien zelfs van het gas af.

Lees het complete verhaal

Wat kosten zonnepanelen?

Bij Enirgy krijgen we regelmatig de vraag wat zonnepanelen nu eigenlijk kosten. Wij zeggen dan wel eens gekscherend: dat is hetzelfde als vragen wat een huis kost, of een auto. Ook bij zonnepanelen is je keuze namelijk volledig afhankelijk van wat je wensen zijn, van je (woon)situatie en je verwachtingen. Wij kunnen ons goed voorstellen dat je bij het (laten) leggen van zonnepanelen daarom door de bomen het bos niet meer ziet. Wij adviseren je daarom graag. Persoonlijk en op maat. Om toch alvast een antwoord te geven op je vraag: de prijs is in hoge mate afhankelijk van de kwaliteit van de gekozen panelen én van de esthetische keuzes die je maakt (wil je bijvoorbeeld een specifieke soort panelen, omdat je ze mooier vindt?). Daarnaast is de prijs natuurlijk afhankelijk van het aantal zonnepanelen dat je laat leggen (zie hieronder). Bij Enirgy vinden we dat zonnepanelen altijd zouden moeten leiden tot het hoogste rendement in jouw situatie. Daarom zien wij de kosten van zonnepanelen als een investering die zich vooral zo snel mogelijk zou moeten terugverdienen. Daar helpen we je graag bij!

Bij Enirgy doen we geen concessies op het gebied van kwaliteit. Daarom werken we met de Nederlandse zonnepanelenproducent Autarco. Autarco is een lokale partij (net als wij met ‘roots’ in Meierijstad), die op dit moment gevestigd is in Eindhoven. De panelen van Autarco bieden bovendien het hoogste rendement. In de praktijk kosten 8 zonnepanelen ongeveer €4.000, 12 zonnepanelen ongeveer €6.000 en de kosten voor 16 zonnepanelen blijven vrijwel altijd onder de €7.600. Wij maken graag een persoonlijke, op maat gemaakte aanbieding voor je! Wil je weten waarom wij zo graag lokaal ondernemen? Lees hier onze blog over het lokaal aanschaffen van zonnepanelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Een vraag die direct samenhangt met de vraag wat zonnepanelen kosten, is de vraag hoeveel zonnepanelen je nodig hebt. Ook dit is afhankelijk van een groot aantal factoren: wat zijn je verwachtingen qua opbrengst, wat is je huidige energieverbruik én wat is het verwachte verbruik in de toekomst? Heb je op dit moment elektrische oplossingen voor verwarmen, warm water zonder gas of koken? Ook de ligging van je dak (oriëntatie van je dak) en het aantal dakvlakken dat we kunnen gebruiken voor zonnepanelen hangen uiteraard nauw samen met het aantal zonnepanelen dat je nodig hebt. En dus ook met de kosten die hierbij komen kijken. Eén ding is zeker: zonnepanelen leg je niet voor even, maar in principe voor de komende 25 jaar. Het loont dan ook de moeite hier goed naar te kijken en alle belangrijke factoren inzichtelijk te maken, voordat je zonnepanelen laat leggen. Bij Enirgy begeleiden en adviseren we je hier graag in!

 

Hoe werken zonnepanelen?

Bij Enirgy krijgen we regelmatig de vraag: hoe werken zonnepanelen nu eigenlijk? Dat is uiteraard een vrij technisch verhaal, dat verrassend genoeg al in 1839 begon met de Franse natuurkundige Becquerel. Hij ontdekte dat energie van de zon omgezet kon worden in elektriciteit. Hoewel er in zijn tijd nog niet veel mee gebeurde, worden de principes van Becquerel op dit moment nog steeds gebruikt om zonne-energie op te wekken. Dat gebeurt in de meeste gevallen door gebruik te maken van silicium, een zogenaamde half-geleider. De zonnecellen op zonnepanelen zijn gemaakt van dunne laagjes silicium. Het zonlicht dat op het silicium valt, zorgt ervoor dat er elektronen losgemaakt worden in het silicium. Hierdoor ontstaat spanning in een zonnecel. Omdat er meerdere zonnecellen aan elkaar geschakeld worden in een zonnepaneel, gaat deze stroom ‘lopen’. Hierdoor ontstaat elektrische gelijkspanning. Vervolgens heb je een omvormer nodig om deze gelijkstroom om te vormen naar wisselstroom. Dit is de stroom die wij kunnen gebruiken voor onze dagelijkse bezigheden. In een zonnepaneel zijn dus een groot aantal zonnecellen aan elkaar gekoppeld. Behalve uit zonnecellen bestaat een zonnepaneel uit veiligheidsglas om de zonnecellen te beschermen, twee plastic lagen (zowel aan de voorzijde als aan de achterzijde) om de zonnecellen tegen water te beschermen, een stevige achterplaat ter isolatie en bescherming, en een aluminium frame om de verschillende lagen bij elkaar te houden. Voor het opwekken van stroom hebben zonnepanelen niet per se direct zonlicht nodig. Ook op een bewolkte dag levert een zonnecel dus elektriciteit!

Ja, ik wil ook zonnepanelen!

Wil je meer weten over zonnepanelen, zelf energie opwekken of energieneutraal wonen? Vraag een offerte aan of neem contact met ons op. In onze showroom in Schijndel laten we je alle mogelijkheden zien en helpen we je met een persoonlijk advies.

Direct contact

Meteen beginnen met besparen?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief, dan ontvang je onze drie beste bespaartips direct in je mailbox!

  •  

Liever tastbare informatie?

Download dan een van onze brochures

download
Downloads